Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

Το τουρκικό παρακράτος καταδικάστηκε. Το ελληνικό πότε;

Η περίπτωση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου είναι γνωστή στο Πανελλήνιο. Η Χαρά, χωρίς να παραβιάζει ή να υπερβαίνει τα καθήκοντά της, με την αγνή αγάπη της για τα παιδιά, για την ιστορική αλήθεια και για την πατρίδα, επί της ουσίας αντιτάχθηκε στην εκνομη δράση του τουρκικού προξενείου, που επιχειρεί με το έτσι θέλω να εκτουρκίσει τους Πομάκους και τους Ρομά, με την ανοχή αν όχι βοήθεια -όσο και αν μας παραξενεύει- του ελληνικού κράτους.
Και το τουρκικό προξενείο και το ελληνικό κράτος, στηρίζουν... τις πολιτικές τους στο συγκεκριμένο θέμα με μηχανισμούς που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν παρακρατικοί, υπό την έννοια ότι υποκαθιστούν το κράτος και κινούνται πολλές φορές στα όρια της νομιμότητας και της παρανομίας.
Η Χαρά Νικοπούλου δέχτηκε τα βέλη και τα πυρά και του τουρκικού και του ελληνικού παρακράτους.
Το τουρκικό κεμαλικό-ρατσιστικό-φασιστικό παρακράτος, όπως θα δούμε παρακάτω, καταδικάστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Το ελληνικό προοδευτικό-αντιεθνικιστικό-ανθελληνικό παρακράτος, που στηρίζεται από το κράτος με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, παραμένει ακλόνητο και συνεχίζει το 'έργο' του, ορισμένες φορές απο ισχυρές κυβερνητικές θέσεις.
Το πότε θα βρεθούν εκείνες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα αποκαλύψουν πλήρως το ρόλο του και το οδηγήσουν στην καταδίκη, παραμένει άγνωστο.
Προς το παρόν, συνεχίζει το ανθελληνικό και αντιανθρωπιστικό του έργο, μεταξύ άλλων και εκτουρκίζοντας τους Πομάκους, παρέα και πάντα στο ίδιο μέτωπο με τους μηχανισμούς του τουρκικού κεμαλικού φασισμού.

Ρεπορτάζ
ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗΣ «ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ»
Χωρίς επιχειρήματα και στοιχεία οι συκοφαντίες για την Χαρά Νικοπούλου
23.09.2010
Μάρτυρας υπεράσπισης του τουρκόφωνου εντύπου ο Σταμάτης Σακελλίων που δήλωσε εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος, αλλά βρέθηκε σε δεινή θέση να αιτιολογήσει τα αναιτιολόγητα
Ένας κάτοικος από το Δέρειο προσπάθησε να μεταφέρει το κλίμα των καφενείων με αοριστίες
Ξεκάθαρη η δασκάλα συνάδελφος της Χαράς, Ελπίδα Τζώρτζη ότι τίποτα απ’ όσα γράφηκαν για το επίμαχο θέμα ζωγραφικής της μορφής του Θεού δεν υπήρξε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μελαχροινή Μαρτίδου
Στο πολυμελές πρωτοδικείο Ροδόπης εκδικάστηκε χθες μια ακόμη αγωγή της δασκάλας του Δερείου Χαράς Νικοπούλου κατά της εφημερίδας ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ Της εκδότριας Χουλιά Εμίν του δημοσιογράφου Τζεμήλ Καπζά,για αναληθές και προσβλητικό κείμενο που αφορούσε την λειτουργία της ως δασκάλα. Προχθές εξ άλλου αφιέρωμα στην Χαρά Νικοπούλου και την Κύπρια δασκάλισσα Ελένη Φωκά είχε η εκπομπή του Κώστα Χαραβέλα «αθέατος κόσμος», όπου οι δύο γυναίκες μιλούσαν για την ζωή τους μαθητές και τις περιπέτειές τους ξεδιπλώνοντας με πολύ συγκίνηση περιστατικά που τις σημάδεψαν.
Την διαδικασία παρακολούθησε από το ακροατήριο στην Κομοτηνή η Χαρά Νικοπούλου την οποία νομικά κάλυψε ο αδελφός της δικηγόρος Ευτύχιος Νικόπουλος.

Κύριε Νικόπουλε, εκδικάζεται εδώ στο τριμελές η αγωγή της κ. Νικοπούλου.
Πείτε μας που στρέφεται και τι διεκδικεί;
-Είναι η τρίτη κατά σειρά αγωγή κατά των εφημερίδων «Μιλιέτ» και «Μπιρλίκ», η τελευταία συμβιβάστηκε. Αυτή είναι η 3η εφημερίδα η Γκιουντέμ, για περιστατικό που συνέβη τα Χριστούγεννα του 2009 όπου τρείς τουρκόφωνες εφημερίδες δημοσίευσαν ψευδώς ότι η Χαρά στα καθήκοντα της ως δασκάλα και υποδιευθύντρια του σχολείου στο Μεγάλο Δέρειο, έδωσε στους μαθητές της πρώτης δημοτικού ως εργασία να αποτυπώσουν την εικόνα του Αλλάχ στα …χριστουγεννιάτικα καθήκοντα τους. Με την εκδίκαση της υπόθεσης ευελπιστούμε σ ένα αίσιο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε είχαμε και με την Μιλιέτ.
Όσον αφορά την υπόθεση της Μιλιέτ, εκδικάστηκε η υπόθεση τον Μάιο και έχει εκδοθεί η απόφαση όπου επιδίκασε 120.000 ευρώ ηθική βλάβη στην Χαρά Νικοπούλου, διατάσσει την εφημερίδα να δημοσιοποιήσει στο αντίστοιχο φύλλο την περίληψη της απόφασης και μάλιστα απειλεί εναντίον της και μεγάλη χρηματική ποινή αν δεν το πράξει.

Ως στιγμής έχει γίνει η αποκατάσταση;
-Όχι, θα πρέπει να τελεσιδικίσει η απόφαση για αυτό σε δεύτερο βαθμό. Από εκεί και πέρα είναι αξιοσημείωτο το σκεπτικό της όλης απόφασης γιατί εκτός του ότι λύνει όλα τα ζητήματα σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό των καθηκόντων, θεωρώ ότι κλείνει και πολλά άλλα στόματα για όλη την πορεία της Χαράς στο σχολείο του Μεγάλου Δερείου.

Η κυρία Νικοπούλου δέχτηκε πάρα πολλές απειλές, επιθέσεις και λοιπά, αντέδρασε δύο φορές δικαστικά, μια φορά στο χτύπημα που είχε δεχτεί από τον σύζυγο της καθαρίστριας του σχολείου και αυτή την φορά με τις εφημερίδες. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει, απέναντι σε μια συγχορδία επιθέσεων;
-Έτσι νομίζω, είχε ξεχειλίσει το ποτήρι όταν συνέβη αυτό, όταν πλέον κατασκευάστηκε εξαρχής ένα ψευδές γεγονός. Εγώ θα πρέπει να επισημάνω την στάση της μιας εκ των τριών εφημερίδων, της Μπιρλίκ, η οποία υπαναχωρώντας δημοσίευσε άρθρο στο οποίο ζητούσε συγνώμη και εξηγούσε ότι ήταν από δική της παραπληροφόρηση με αποτέλεσμα να γίνει πρακτικό εντός του δικαστηρίου και να εκδοθεί απόφαση συμβιβαστική όπου ζητούσαν συγνώμη.
Στις δίκες αυτές έγιναν τέτοιες κινήσεις καλής θέλησης;
-Σε αυτή που έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση όχι, στην παρούσα ναι αλλά δεν ικανοποιούσε το περιεχόμενο του συμβιβασμού και τις δύο πλευρές.



Είδαμε την Χαρά στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα, στην συνάντηση της με μια άλλη δασκάλα των κατεχομένων και εγκλωβισμένη, την Ελένη Φωκά. Τι σας μετέφερε η αδερφή σας από αυτή την συνάντηση, πέρα από το τηλεοπτικό που είδαμε εμείς.
-Μια απίστευτη συγκίνηση και όταν μου το μετέφερε προσωπικά η συγκίνηση της ήταν πολύ μεγάλη, αν και είχαν μεσολαβήσει αρκετές ημέρες από τότε και την θαυμάζει όπως όλοι μας την κ. Φωκά και αυτό που αισθάνεται πάντοτε είναι ότι δεν είναι μόνη της. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες δάσκαλοι παντού που είναι στις επάλξεις και κάνουν το καθήκον τους.

Ο κόσμος ρωτάει, τί κάνει η Χαρά Νικοπούλου, που βρίσκεται τώρα εκπαιδευτικά;
-Εκπαιδευτικά είναι σ’ ένα χωριό στην Θεσσαλονίκη, στον Χορτιάτη και συνεχίζει το εκπαιδευτικό έργο της και μόνο, το τονίζω γιατί ξέρετε πολλές φωνές προσπάθησαν να την διαβάλλουν ότι έχει άλλες βλέψεις».



ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
Ως μάρτυρες στη υπόθεση κατέθεσαν η συνάδελφος δασκάλα της Χαράς Νικοπούλου Ελπίδα Τζώρτζη που διέψευσε το δημοσίευμα στο επίμαχο σημείο ότι προκλήθηκε έρευνα από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μαζεύτηκαν όλα τα τετράδια κι ελέγχθηκαν, ενώ διαβεβαίωσε ότι στο διάστημα που υπηρετούσε στο χωριό δεν είχε κανένα πρόβλημα με κανένα συνάδελφο αντίθετα υπήρχε καλό κλίμα συνεργασίας. Την υπεράσπιση της «Γκιουντέμ» ανέλαβε ο θεολόγος καθηγητής Σταμάτης Σακελλίων που επικαλέστηκε την δημοσιογραφική του ιδιότητα είπε ότι η εφημερίδα έχει κυκλοφορία 800 φύλλα και είναι μόνο τοπικής εμβέλειας ενώ για το κείμενο είπε ότι δεν ήταν πρωτογενές ρεπορτάζ αλλά αναδημοσίευση από κάποιο site για να επικαλεστεί ότι συζητιόταν στα καφενεία όπου άκουσε ότι όντως η δασκάλα έδωσε να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ. Επόμενος μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν ο κάτοικος του Δερείου Αλή Πεντζάλ ο οποίος μίλησε για προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο χωριό χωρίς να τα κατονομάζει ενώ μετέφερε ότι άκουσε από συγκεκριμένο γονιό να λέει ότι τι παιδί του προβληματιζόταν πως θα κάνει την εργασία που του ανατέθηκε για το Θεό. Η δίκη φώτισε αρκετές πτυχές ενώ το αν το κείμενο προσέγγισε κατ’ ελάχιστο την πραγματικότητα ή όχι, αν έθιξε το πρόσωπο της κ. Νικοπούλου θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες με την έκδοση της απόφασης


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών