Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2012

Θρασύτατο διάγγελμα Έρογλου παραμονή της μαύρης επετείου της εισβολής στην Κύπρο...!!

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
 
Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν εγκαταλείψει το όνειρο της επιστροφής στην προ της 20ης Ιουλίου 1974 κατάσταση, δεν είναι πιθανό να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που να βασίζεται στις «υφιστάμενες πραγματικότητες» στην Κύπρο, δήλωσε στο διάγγελμά του με αφορμή την εισβολή ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου. 
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι.... «για ακόμη μια φορά είδαμε ότι η ε/κ πλευρά, επιμένοντας στην απόφαση των ΗΕ στις 4 Μαρτίου 1964 και χρησιμοποιώντας την προς όφελός της, έχει την πεποίθηση ότι θα μπαλώσουν με την τ/κ μειονότητα τη λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι τα ΗΕ να απομακρυνθούν από τη στάση κατανόησης που δείχνουν, επιβραβεύοντας την αδιαλλαξία της ε/κ πλευράς».
Στην «αδιαλλαξία» της ε/κ πλευράς, συνέχισε, έπαιξε ρόλο και η λανθασμένη – όπως είπε – στάση της ΕΕ που «υπέγραψε» ένα νέο, δύσκολο και μη αναστρέψιμο λάθος με την ε/κ – κατά την έκφρασή του – Προεδρία. Η στάση της ΕΕ, πρόσθεσε, δεν είναι βοηθητική για μια λύση αλλά την καθιστά απίθανη.
Απηύθυνε δε έκκληση στην ΕΕ να συμπεριφέρεται στους Τ/κ ισότιμα με τους Ε/κ. «Τις υποσχέσεις που μας δώσατε πρέπει να τις εφαρμόσετε άμεσα. Μη δίνετε άδεια στα άδικα εμπάργκο και την απομόνωση που εφαρμόζονται άδικα από την ε/κ προς την τ/κ πλευρά. Η αντίδραση σε αυτά τα εμπάργκο και την απομόνωση του τ/κ λαού μεγαλώνει με την ημέρα στην ΕΕ».
Στους Ε/κ γείτονες – κατά την έκφρασή του – ο κ. Έρογλου θέλησε να συστήσει να οδεύσουν πλέον στο δρόμο της ειρήνης, της σωφροσύνης και της ισότιμης δικαιοσύνης και να σταματήσουν την πολιτική έντασης και υπόσκαψης που δεν οδηγεί πουθενά. Οι Τ/κ, είπε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από την απόφασή τους να διοικούν τους εαυτούς τους, λέγοντας πως είναι λάθος οι Ε/κ να σκέφτονται ότι οι Τ/κ θα τους εκχωρήσουν τα δικαιώματά τους.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συνέχισε ο Ντερβίς Έρογλου, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με υπομονή και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα των Τ/κ, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει ομογνωμία με την Τουρκία και λέγοντας ότι «είμαστε προς το τέλος της υπομονής μας. Ο τ/κ λαός δεν πρέπει να κρατείται άλλο όμηρος και για να πάρει το μέρος που δικαιούται στον κόσμο, θα έρθει η ημέρα που θα συζητηθούν τα βήματα που πρέπει να γίνουν».
Ο Τ/κ ηγέτης υπογράμμισε τη σημασία της μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα το 2014, προτείνοντας στην «κυβέρνηση» να μην χάσει άλλο χρόνο και να κάνει τους απαραίτητους σχεδιασμούς.
Αναφερόμενος στην εισβολή ως «ειρηνευτική επιχείρηση», είπε ότι η 20η Ιουλίου 1974 ήταν η πιο σημαντική ημέρα για τους Τ/κ που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού έθνους, επικρίνοντας τους Ελληνες και τους Ε/κ ότι πάντοτε ήθελαν να μετατρέψουν την Κύπρο σε ελληνικό νησί.
«Εχω ελπίδες για το μέλλον, πιστεύω στον τ/κ λαό και εμπιστεύομαι τη μητέρα πατρίδα Τουρκία». Παρά τα «εμπάργκο» με τη βοήθεια της Τουρκίας, συνέχισε, ξεπερνούν όλα τα προβλήματα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι με τη στήριξη μιας από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, της Τουρκίας, θα έρθουν καλύτερες ημέρες. «Αρκεί να μην χαλάσουμε την ενότητα και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις τις οποίες θα εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα».
Ο κ. Ερογλου σημείωσε επίσης ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν έξι πανεπιστήμια και το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα φθάνει τις 13 - 15.000 δολάρια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Για να μην ξεχνιόμαστε: Το Ισραήλ ήταν στο πλευρό του Αττίλα το 1974
    [Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ, αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, είναι εβραϊκής καταγωγής(!).]

    Του Μ. Μιχαήλ
    Αυτές τις μαύρες μέρες του Ιουλίου, οι Ελληνοκύπριοι θυμούνται τον δραματικό εφιάλτη που έζησαν τον Ιούλιο του 1974, το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του νησιού μας, το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη εισβολή. Αλλά κανένας δεν καταγγέλλει τον ρόλο του Ισραήλ εκείνες τις μέρες.
    Όμως, γεγονότα, που ήλθαν στο φως της δημοσιότητος, μαρτυρούν ότι το Ισραήλ, όχι μόνο γνώριζε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά συμμετείχε ενεργά και στην τουρκική εισβολή.
    Το γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL» της 19ης Αυγούστου 1974, απεκάλυψε ότι «. πίσω από την υπόθεση αυτή (δηλ. την τουρκική εισβολή) κρύβεται το Ισραήλ» και ότι «. το τηλεφωνικό κύκλωμα Λευκωσίας - Τελ-Αβίβ είχε δεσμευθεί δύο ημέρες πριν από το πραξικόπημα και μόνο η πρεσβεία του Ισραήλ ή οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν» (εφημ. 'Η Καθημερινή', 20-4-1975).
    Πράγμα, που σημαίνει, ότι το Ισραήλ και η εδώ πρεσβεία του, ήταν ενήμεροι για το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου.
    Οι Εβραίοι με μια σειρά «λαθών» και «συμπτώσεων» βρίσκονταν συνεχώς, κατά την τουρκική εισβολή, παρά το πλευρό του ΑΤΤΙΛΑ.
    Η αθηναϊκή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (27-2-1975) δημοσίευσε ότι, ισραηλινά αναγνωριστικά αεροπλάνα, στις αρχές του Ιουλίου 1975, παραβίασαν «κατά λάθος» τον ελληνικό εναέριο χώρο της Κύπρου, καθώς και δύο φορές κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου 1974.
    Εξωφρενιστικό, όμως, μπορεί να θεωρηθεί το εξής γεγονός που προβλήθηκε ως «συμπτωματικό»: Σκάφος του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού συνέπεσε (!) να βρεθεί σχεδόν μέσα στην τουρκική αρμάδα εισβολής. Και, μάλιστα, συνέλεξε τους ναυαγούς τουρκικού αντιτορπιλικού, που βομβάρδισε κατά λάθος η τουρκική αεροπορία. (Εφημ. «Ελληνικό Θάρρος», 15-12-1979).
    Οι 42 διασωθέντες ναυαγοί του τουρκικού αντιτορπιλικού «Κοτζάτεπε», το οποίο προηγουμένως ανήκε στο Αμερικανικό Ναυτικό, μεταφέρθηκαν με το ισραηλινό σκάφος στη Χάϊφα!
    Κατά το τέλος του 1972, οι Μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ πούλησαν στην ΕΟΚΑ Β΄ «καλασνίκωφ» «κατ΄ εντολήν της C.I.A.». Γράφει σχετικά, ο Κύπριος δημοσιογράφος Σπύρος Παπαγεωργίου στο βιβλίο του «Ο Αττίλας πλήττει την Κύπρο», στη σελ. 27: «Εν σχέσει με την αγοράν των 'καλασνίκωφ', εγράφη ότι ταύτα παρεχωρήθησαν υπό των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ενεργουσών κατ΄ εντολήν της CIA. Πάντως, δύναται να λεχθή μετά βεβαιότητος, ότι ο διαπραγματευθείς την αγοράν των όπλων της Βηρυτού, ηγετικός παράγων της ΕΟΚΑ Β΄, Κίκης Κωνσταντίνου, είχε την εντύπωσιν ότι συνηλλάττετο με λαθρεμπόρους όπλων. Ουδείς δύναται μετά βεβαιότητος να είπη εάν, ενδεχομένως, εκρύπτετο οιαδήποτε κατάστασις όπισθεν των λαθρεμπόρων.».
    Βέβαια, ο αναγνώστης της εφημερίδος μας είναι σε θέση να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, γιατί, νομίζουμε, ότι, μετά από τόσα χρόνια, δεν τρώει «κουτόχορτο»!
    Η στάση του Ισραήλ κατά την τουρκική εισβολή του 1974, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «κεραυνός εν αιθρία», γιατί ήταν η αναμενόμενη. Την ίδια «συμπτωματική» στάση τήρησε και κατά την εισβολή της Τουρκίας το 1963-64.
    www.romiossini.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών