Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2012

Σοκ!! Πως οι παράνομοι μετανάστες γίνονται νόμιμοι...!!!

Επειδή πολύς λόγος γίνεται εδώ και καιρό για τους νόμιμους μετανάστες θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα για το τι εννοεί το διεφθραρμένο σύστημα «νόμιμος μετανάστης». Νόμιμος είναι ο μετανάστης που κάποιος νόμος του δίνει τη δυνατότητα να είναι νόμιμος.

Ως εκ τούτου εάν αύριο ψηφιστεί ένας νόμος από την βουλή και ορίζει ότι όσοι αλλοδαποί βρίσκονται σήμερα 12ηΟκτωβρίου 2012 στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα εργασίας και διαμονής, αυτόματα οι εισβολείς μετατρέπονται σε νόμιμους μετανάστες. Μα θα μου πείτε ότι εντάξει θεωρητικά μπορεί να γίνει αλλά στην πράξη είναι πολύ προχωρημένο. Δεν νομίζουμε ότι θα γίνει ποτέ, εκτός και άν κάποια κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταλάβουν την εξουσία.
Όμως δυστυχώς αυτό που.... ακούγεται ως αποκύημα φαντασίας, ήδη συμβαίνει εδώ και 7 χρόνια και μάλιστα από την κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας. Συγκεκρίμενα: Τον Αύγουστο του 2005 ψηφίστηκε ο Ν. 3386/2005 (ΦΕΚ Α΄ 212/23.8.2005) με τίτλο «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια». Ο νόμος αυτός έχει 98 άρθρα. Το 91ο έχει τον τίτλο «Μεταβατικές διατάξεις». Στην παράγραφο 11 του ανωτέρω άρθρου περίπτωση α’ αναφέρεται: « Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της αρμόδιας Περιφέρειας χορηγείται άδεια διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που διέμεναν στην Ελλάδα μέχρι 31.12.2004 και δεν συντρέχουν στο πρόσωπο τους λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Η απόδειξη της διαμονής τους γίνεται από τη σχετική θεώρηση εισόδου στη Χώρα ή από την ημερομηνία υποβολής αίτησης χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή από τη χορήγηση αριθμού φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) ή και από βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή ενσήμων. Ειδικά, στις περιπτώσεις που έχει απορριφθεί αίτημα παροχής ασύλου, η διαμονή του πρώτου εδαφίου αποδεικνύεται από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής απορριπτικής απόφασης. Η ανωτέρω άδεια διαμονής επέχει και θέση άδειας εργασίας και έχει ετήσια ισχύ. Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται στους οικείους δήμους κατά το χρονικό διάστημα από 1.10.2005 μέχρι 31.12.2005. Οι δήμοι υποχρεούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών από την υποβολή της αίτησης, να διαβιβάσουν τους σχετικούς φακέλους στην αρμόδια Περιφέρεια.»
Στο άρθρο αυτό ορίζεται ότι με απόφαση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας χορηγείται άδεια διαμονής σε αλλαδοπούς που δεν συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις του νόμου. Αρκεί να είναι μέσα στην Ελληνική επικράτεια μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2004. Αυτό αποδεικνύεται από την αίτηση χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Αλλά ακόμη και από την απορριπτική απάντηση αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου. Ζητάει ο εισβολέας πολιτικό άσυλο. Το αίτημά του απορρίπτεται, κανένα πρόβλημα, έρχεται ο παραπάνω νόμος και την απορριπτική απάντηση την μετατρέπει σε δικαιολογητικό για την λήψη άδειας διαμονής. Η άδεια αυτή είναι ταυτόχρονα και άδεια εργασίας. Ισχύει για ένα χρόνο και μετά ανανεώνεται με προσκόμιση ενσήμων κ.τ.λ. Φανταστείτε τι γινόταν παλαιότερα. Και θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες. Είναι δυνατόν;
Για να μην ξεφύγει κανείς εισβολέας και δεν πάρει άδεια διαμονής και εργασίας, ο σοφός νομοθέτης, ο οποίος πάντοτε νομοθετεί σύμφωνα με το σύνταγμα υπέρ του λαού και του έθνους, συμπληρώνει στο ίδιο άρθρου 91 παράγραφος 11 περίπτωση στ΄ τα εξής ανήκουστα και για τριτοκοσμική ακόμη πολιτεία: «Εγγραφή στους καταλόγους ανεπιθύμητων, αποκλειστικώς για λόγους παράνομης εισόδου, εξόδου, εργασίας και διαμονής στη Χώρα, καθώς και συναφείς εκκρεμείς απελάσεις δεν αποτελούν παρακωλυτικό λόγο για τη χορήγηση της άδειας διαμονής. Υφιστάμενες για την ανωτέρω αιτία εγγραφές στον κατάλογο ανεπιθύμητων θεωρούνται ότι έχουν, αυτοδικαίως, αρθεί».
Αυτοί λοιπόν είναι οι νόμιμοι μετανάστες. Έτσι έγιναν νόμιμοι. Υπογράφουν τον νόμο ο Κάρολος Παπούλιας ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως προθυπουργός, ο Παυλόπουλς ως υπουργός εσωτερικών, ο Αβραμόπουλος, ο Παναγιωτόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης και άλλοι.
Απόστολος Τζαρός Δικηγόρος- Θεολόγος (DEA)

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον δεν τα ξέρει καλά ο φίλος που έγραψε το άρθρο αυτό. Οι νόμοι που έχουν γίνει μέχρι τώρα και έχουν νομιμοποιήσει λαθρομετανάστες είναι μέχρι τώρα άλλοι 3 και συγκεκριμένα δύο προεδρικά διατάγματα το ένα το 1997 το άλλο το 1998, ένας νομος το 2001 και ο συγκεκριμένος του 2005. Με τα προεδρικά διατάγματα νομιμοποιήθηκαν στην πλειοψηφία Αλβανοί λαθρομετανάστες. Οι περισσότεροι νομιμοποιημένοι λαθρομετανάστες στην συνέχεια στα πλαίσια της οικογενειακής σύνδεσης έφεραν και τις οικογένειές τους. Και αυτό έγινε από την αδυναμία του κράτους και ειδικά της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να ελέγξει την λαθρομετανάστευση. Μάταια φωνάζαμε από το 1999( είμαι συνταξιούχος Αστυνομικός με βαθμό σε καίριο πόστο σε παραμεθόριο νομό της χώρας με αρμόδιότητα μεταξύ άλλων και τους αλλοδαπούς) τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοί μου σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εκφράζοντας την αγωνία μας με τα καραβάνια των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών που εισέρχονταν στην χώρα μας από τα βουνά και μετά από ολιγοήμερη παραμονή στα κρατητήρια αφήνονταν ελεύθεροι με την ηλίθια επισύμανση να αναχωρήσουν μόνοι τους από την χώρα, ή φωνάζοντας για κυκλώματα δικηγόρων που μας τηλεφωνούσαν πριν ακόμη συληφθούν πολλές φορές οι αλλοδαποί προκειμένου να ζητήσουν καταχρηστικώς πολιτικό άσυλο διότι έτσι και μέχρι την εξέταση του ασύλου αφήνονταν ελεύθεροι με χορήγηση 6μηνης αδείας παραμονής. Την αγωνία μας αυτή δεν την συμεριζόταν ή αν την ακούγανε λέγανε ότι θα την μεταβιβάσουν στην πολιτική ηγεσία αλλά το αποτέλεσμα και πάλι "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" αν και τους επισυμάναμε ότι όλι σχεδόν οι λαθρομετανάστες κατευθύνονται στην Αθήνα.
    Επίσης παρά τα συνεχή έγγραφα της Υπηρεσίας μας προς το Αρχηγείο ότι και η γείτονα βόρεια χώρα από όπου προερχόταν οι λαθρομετανάστες αν και υπήρχε συμφωνία επανεισδοχής με αστείες δικαιολογίες δεν τους παραλάμβανε η πολιτική ηγεσία κοιμόταν για να μην πω τίποτα άλλο ποιο βαρύ για τους κατά καιρούς υπουργούς του υπ. Δημ Τάξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών