Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2013

To American Dream του Αλέξη Τσίπρα


σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Είναι σαφές ότι ο Σιωνισμός έχει βρει το....μαξιλαράκι ασφαλείας να διαιωνίσει την πορεία αφελληνισμού της Ελλάδος..

Η συνάντηση Τσίπρα µε Μίλερ και Σπέκχαρντ, που «αρνήθηκαν» να παίξουν ακόµα και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ


του Παναγιώτη Τζένου
«Οι δηµόσιες τράπεζες δεν υπάρχουν για να διασώζουν τους φίλους σας και τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ από το φαλιµέντο ή οµοτράπεζους πολιτικών προσώπων που διοργανώνουν ευχάριστα γεύµατα στο Ζάππειο».
Εχει περάσει καιρός από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας κατακεραύνωνε µε την παραπάνω φράση τον τότε υπουργό Οικονοµικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στη Βουλή για το σκάνδαλο της Proton Bank και χρέωνε στην «εγχώρια διαπλοκή» τον φυλακισµένο σήµερα Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον......
πρώην πρέσβη και πρόεδρο της τράπεζας, Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Προφανώς, ο 38χρονος σήµερα πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε µε την ευκαιρία της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ότι αυτά ίσχυαν «last year». Τώρα, ο κ. Τσίπρας αγνόησε παντελώς τις συνιστώσες εσωτερικού, που ξεσάλωσαν στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις οβιδιακές µεταµορφώσεις του, και επέλεξε να καλλιεργήσει το διεθνές προφίλ του, εισάγοντας στην Κουµουνδούρου µια νέα συνιστώσα: αυτή του… εξωτερικού.
Ενα από τα σηµαντικότερα στιγµιότυπα της περιοδείας του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είναι η επίσκεψη στο γνωστό πια, λόγω θορύβου και τυµπανοκρουσιών, American-Hellenic Institute, στις 22 Ιανουαρίου. Μια επίσκεψη και συνεστίαση που όσοι δηµοσιογράφοι παρακολούθησαν απέφυγαν -γιατί άραγε;- διακριτικά να αναδείξουν. Η συγκεκριµένη όµως εκδήλωση κάθε άλλο παρά δευτερεύουσας σηµασίας είναι, αφού σε αυτή µεταξύ των άλλων συµµετείχαν δύο πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ο λόγος για τους κ.κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ και Τόµας Μίλερ, από όπου και το φωτογραφικό στιγµιότυπο που παρουσιάζουν σήµερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πάσχισε να αποτινάξει τον χαρακτηρισµό του ριζοσπάστη που του απέδιδαν τα αµερικανικά ΜΜΕ, προχώρησε σε µια µάλλον ριζοσπαστική κίνηση για τα δεδοµένα της ελληνικής Αριστεράς, αφού δεν δίστασε να φωτογραφηθεί περιχαρής µε τους δύο ισχυρούς πρώην διπλωµάτες.
ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Το συγκεκριµένο τετ-α-τετ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόµµατος, µε αποτέλεσµα να εκδηλωθεί και µια «µίνι» ανταρσία, καθώς τόσο η «Αυγή» όσο και το ραδιόφωνο του κόµµατος επέλεξαν να µην καλύψουν τη συγκεκριµένη συνάντηση και -κυρίως- να αγνοήσουν τις επίµαχες φωτογραφίες. Η κριτική που ασκήθηκε αφορά το γεγονός ότι η παρουσία των δύο πρώην υψηλόβαθµων Αµερικανών διπλωµατών στην Αθήνα συνδέθηκε µε σειρά «σκοτεινών» υποθέσεων διαπλοκής.
Υπενθυµίζεται ότι ο κ. Μίλερ, ο οποίος µετά την αποχώρηση από τα καθήκοντά του, δεν έµεινε πρέσβης επί τιµή, αλλά συµµετέχει ως επικεφαλής του γραφείου της Ουάσιγκτον, του Independent Diplomat (ιδιωτικής διπλωµατικής οργάνωσης), έχοντας µεταξύ άλλων αναλάβει και project για λογαριασµό του ψευδοκράτους της Κύπρου, είχε εµπλακεί στους χειρισµούς της αµαρτωλής υπόθεσης του C4I. Σύµφωνα µε τα δηµοσιεύµατα της εποχής, ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ, ο «σκληρός» κ. Μίλερ, ο οποίος άνοιγε µε ευκολία πόρτες υπουργικών γραφείων, προωθούσε αµερικανικές εταιρείες όπως τη Lockheed Martin, καθώς και τη Μotorola, που ήταν, σηµειωτέον, σε συµµαχία µε την Intracom, αλλά ενεπλάκη στην επιβολή ενός συστήµατος που, ενώ µας κόστισε πανάκριβα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ούτε παραδόθηκε στο πλαίσιο της ασφάλειας των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004.
Ο έτερος της συντροφιάς είναι ο κ. Σπέκχαρντ, κουµπάρος του τρόφιµου του Κορυδαλλού σήµερα, Ελληνα µεγαλοεπιχειρηµατία, µε ισχυρές προσβάσεις στην Ουάσιγκτον, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο κ. Σπέκχαρντ είχε µάλιστα αναλάβει πρόεδρος του ∆.Σ. της Proton Bank σε µια περίοδο που οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχε πρόβληµα στις σχέσεις του κ. Λαυρεντιάδη και του δεύτερου µεγάλου µετόχου της Proton, Aντ. Aθανάσογλου. Οι επαφές, βέβαια, µε τον κύριο Σπέκχαρντ δεν περιορίστηκαν σε αυτή τη συνάντηση, καθώς ο πρώην πρέσβης, εκτός από διευθύνων συνέταιρος στη WEM Global Investment Inc, είναι και Non-resident Senior Fellow, για τις HΠA και την Ευρώπη, του περίφηµου Ιδρύµατος Brookings, στο οποίο µίλησε ο κ. Τσίπρας. Στην οµιλία αυτή, η οποία µεταδόθηκε ζωντανά από το C-SPAN, το επίσηµο κανάλι του Καπιτωλίου, έδωσαν το «παρών» σηµαντικοί επιχειρηµατίες, όπως και στην οµιλία του στο Πανεπιστήµιο Κολούµπια.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Σπέκχαρντ έπαιξε ρόλο στο να ξεκλειδώσουν οι πόρτες και στο CSIS (Center for Strategic and International Studies), που θεωρείται ένα από τα κορυφαία think tanks στις ΗΠΑ.
Το συγκεκριµένο ίδρυµα δεν είναι άγνωστο στη χώρα µας, καθώς ο κ. Λαυρεντιάδης, µε αφορµή τη χρηµατοδότηση από τον ίδιο της έδρας Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο CSIS, είχε πραγµατοποιήσει εκδήλωση στον Αστέρα Βουλιαγµένης µε προσκεκληµένο τον «ακριβοθώρητο» Ζµπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Εναν από τους πλέον αναγνωρισµένους αρχιτέκτονες της διεθνούς πολιτικής των ΗΠΑ, διαχρονικά, µαζί µε τον επίσης πολύ γνωστό Χένρι Κίσινγκερ. Η επιλογή του κ. Τσίπρα να βρεθεί σε αυτή την εκδήλωση, αλλά και να φωτογραφηθεί µε τους συγκεκριµένους κυρίους, δεν έµεινε ασχολίαστη. ∆εν έλειψαν, µάλιστα, και αυτοί -ακόµα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- που τον κατηγόρησαν για διπροσωπία.
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΑΞΙ∆Ι ΣΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ δεν συνάντησε επισήµως τους εκπροσώπους της Οµογένειας, καθώς επέλεξε να µην τηρήσει το πρωτόκολλο, που θέλει να προηγείται συνάντηση µε τον Αρχιεπίσκοπο Αµερικής. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προτίµησε επαφές που... ανοίγουν πόρτες. Την πρώτη κιόλας ηµέρα της παραµονής του στις ΗΠΑ επέλεξε να κάνει ένα ταξίδι δέκα ωρών, µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου συνάντησε τον γνωστό επιχειρηµατία Αγγελο Τσακόπουλο (παρουσία και του Φιλ Αγγελίδη, που έχει διατελέσει πρόεδρος του ∆ηµοκρατικού Κόµµατος στην Καλιφόρνια και υπεύθυνος για τη δηµόσια περιουσία της πολιτείας), έναν ζάµπλουτο οµογενή, ο οποίος δραστηριοποιείται στις κατασκευές και το real estate.
Το πλέον ενδιαφέρον, όµως, εντοπίζεται στις πολιτικές καταβολές και ενασχολήσεις του, καθώς είναι ο βασικός χρηµατοδότης των ∆ηµοκρατικών και της υποψηφιότητας του Μπαράκ Οµπάµα, επί χρόνια προσωπικός φίλος του Μπιλ Κλίντον και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και του σηµερινού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαµαρά. Οι δωρεές της οικογένειας ανέρχονται σε πολλά εκατοµµύρια δολάρια. Πιο γνωστή, αυτή που έγινε στο Πανεπιστήµιο του Στάνφορντ για τη δηµιουργία της έδρας ελληνικών σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». Τα εγκαίνια πραγµατοποιήθηκαν παρουσία σύσσωµης της οικογένειας Μητσοτάκη το 2007. Ο όµιλος ΑΚΤ, που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσακόπουλο, σήµερα διοικείται από τα παιδιά του, Ελένη και Κυριάκο, αλλά και τον γαµπρό του, Μάρκο Κουναλάκη. Υπενθυµίζεται ότι ο κ. Κουναλάκης υπήρξε µέλος του ινστιτούτου του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, καθηγητή Αντρίκου Παπανδρέου, το οποίο µεταξύ άλλων είχε διοργανώσει στα τέλη Οκτωβρίου του 2010 συνέδριο για την Κλιµατική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4cense), µε συνδιοργανωτές τη C&C, που εξειδικεύεται στις δηµόσιες σχέσεις, του Κυριάκου Γριβέα (επιχειρηµατία γνωστού για τις διασυνδέσεις του στη Ν.∆.), τους «Financial Times» και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Να σηµειωθεί ότι το συγκεκριµένο ίδρυµα είχε κατηγορηθεί από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Πάνο Καµµένο, ως εµπλεκόµενο στην υπόθεση των CDS.
Η ∆ΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ
Από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ δεν θα µπορούσαν να λείψουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντος της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, για την οποία τα δηµοσιεύµατα εδώ και αρκετό καιρό επιµένουν ότι στηρίζει διακριτικά, αλλά επίµονα το άνοιγµα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ετσι, δεν µπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι σηµαντικό ρόλο στην οργάνωση της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ έπαιξε ο πρόεδρος του Αµερικανο-ελληνικού Ινστιτούτου (AHΙ), Νικ Λαρυγγάκης. Επίσης, ότι κεντρικό πρόσωπο στη δεξίωση που παρέθεσε το AHI προς τιµήν του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κ. Γιώργος Μέρµελας (αµερικανιστί George Mermelas), φερόµενος ως ιδιοκτήτης της γνωστής και µη εξαιρετέας για το ελληνικό ∆ηµόσιο εταιρείας lobbying και δηµοσίων σχέσεων Greek Dream. Ο «διαχρονικός παράγοντας» κ. Γ. Μέρµελας είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις µε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν αυτός ήταν υπουργός Πολιτισµού. O σηµερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε (τη δεκαετία του ’90) χρηµατοδοτήσει αδρά τον κ. Μέρµελα µέσω του υπουργείου Πολιτισµού για την προβολή της Ελλάδας στο Ντίσνεϊ Γουόρλντ, στο Ορλάντο της Φλόριντα. Αργότερα, και η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-∆ασκαλάκη (Athens 2004) είχε κάνει το ίδιο, ενώ µέχρι και σήµερα µία από τις βασικές πηγές χρηµατοδότησης του συγκεκριµένου ιδρύµατος παραµένουν οι δωρεές της. Μάλιστα, είναι τόσο στενές οι σχέσεις της εν λόγω εταιρείας και του ιδιοκτήτη της µε την κ. Αγγελοπούλου, που τον Μάρτιο έχει οργανωθεί ειδική εκδήλωση στις ΗΠΑ για τη βράβευση της Lady G.
ΤΟ «ΡΕΥΜΑ»ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ
Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι βέβαιο ότι προκάλεσε προβλήµατα στο εσωτερικό του κόµµατος, µε τις συνιστώσες να κάνουν ανοιχτά λόγο για ιδεολογικές εκπτώσεις και να εγκαλούν τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Στο εξωτερικό, πάντως, ο πρόεδρος Αλέξης έδειξε έτοιµος να κάνει ένα βήµα πίσω στις καταγγελίες περί διαπλοκής, σκανδάλων και µειοδοτικής πολιτικής από την κυβέρνηση ή ακόµα και τις προηγούµενες κυβερνήσεις, προχωρώντας σε ένα άνοιγµα ακόµα και προς πρόσωπα που ο ίδιος πριν από καιρό κατακεραύνωνε δηµοσίως στη Βουλή. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι, µπροστά στη ρεαλιστική διαπίστωση πως, αν καταλάβει την εξουσία, οφείλει να διαχειριστεί εξαιρετικά κρίσιµες καταστάσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγηθεί ήδη σε µια εντυπωσιακή στροφή της πολιτικής του στρατηγικής. Ετσι, οι όποιοι µελλοντικοί κραδασµοί ή ακόµη και κάποιες πιθανές απώλειες στο εσωτερικό του κόµµατος, ιδίως από το επονοµαζόµενο «Αριστερό Ρεύµα», θα ερµηνευθούν ωσεί µηδαµινές µπροστά στον δύσκολο… αγώνα για την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου και τη διάσωση της χώρας από τα Μνηµόνια.
Κάπου εδώ, όµως, αρχίζουν τα δύσκολα για τον κ. Τσίπρα, καθώς οι απόψεις και ο αντιαµερικανισµός του επικεφαλής του «Αριστερού Ρεύµατος», Παναγιώτη Λαφαζάνη (φωτ.), είναι γνωστά σε όλους. Υπενθυµίζεται ότι ο κ. Λαφαζάνης και το «Αριστερό Ρεύµα» έχουν καταγράψει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό στην πρόσφατη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ, γεγονός που µόνο ενισχυτικό των σχεδίων του κ. Τσίπρα δεν µπορεί να θεωρηθεί. Είναι προφανές ότι οι επόµενοι µήνες θα είναι καθοριστικοί, αφού δεν πρέπει να λησµονείται το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία µετεξέλιξης σε ενιαίο πολιτικό σχηµατισµό.

3 σχόλια:

  1. Αναμένονται κι άλλες κολοτούμπες απο το συνονθύλευμα.Όλα για τη κουτάλα σύντροφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρέσβυς Τόμας Μίλερ, για όσους δεν γνωρίζουν,είναι Εβραίος. Είχε υπηρετήσει και προγενέστερα στην εν Αθήναις πρεσβεία των ΗΠΑ, ως πολιτικός σύμβουλος. Επέμενε να διοριστεί πρέσβυς στην Αθήνα για να μπορεί να αποστέλλει κρήσιμες πληροφορίες στο Ισραήλ και μέσω αυτού στην Τουρκία.
    Την εποχή που ήταν πρέσβυς ο Ελληνοαμερικανός Σωτήρχος, γραματέας της αμερικανικής πρεσβείας ήταν ο Ισραηλίτης Κοέν.

    Το CSIS ( Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών) αποτελεί μία από τις ναυαρχίδες του αμερικανοσιωνισμού στην προσπάθεια του να κυριαρχίσει στον Κόσμο. Συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα σαν τον Μπρεζίνσκυ, Κίσινγκερ , Μαρκ Γκρόσμανν. Ο τελευταίος κατείχε τη θέση του υφυπουργού εξωτερικών με αρμοδιότητα για Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Θέση την οποία συνήθως κατέχουν Εβραίοι, όπως προηγουμένως ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και τώρα ο Έρικ Ρούμπιν.

    Η έδρα Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποσκοπεί στην εκπαίδευση πρακτὀρων του αμερικανοσιωνισμού. Η Ρένα Δούρου είχε μία αντίστοιχη κατάρτιση στην Τουρκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξαναπάει αμερική τον ιούνιο ο τσίπρας....
    Γελάνε και οι πέτρες με τα καμώματα τους, ξεβρακώθηκαν εντελώς και για τα δεκεμβριανά του 2008 και για πολλά άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών