Τρίτη, Αυγούστου 26, 2014

Ερώτηση Συναγωνιστή Χρήστου Παππά για την αλλαγή της Σημαίας που προωθεί η ανθελληνική κυβέρνηση


Ερώτηση Συναγωνιστή Χρήστου Παππά για την αλλαγή της Σημαίας που προωθεί η ανθελληνική κυβέρνηση

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς κατέθεσε σήμερα από τα κελιά τςη Τιμής ερώτηση για την μεθόδευση από την ανθελληνική κυβέρνηση σχετικά με την αλλαγή της Σημαίας και την κατάργηση του Σταυρού.

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Αθήνα, 25-8-2014
Θέμα: Κατάργηση του σχήματος του Σταυρού από την Ελληνική Σημαία

Στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Θράκης παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και φέτος, η χρήση σημαιών οι οποίες δεν φέρουν το σημείο του Σταυρού αλλά οριζόντιες ή κάθετες γραμμές. Επί παραδείγματι, φέτος, κατά την λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας στην Ξάνθη την παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου παρευρέθη πλήθος κόσμου, το Μοναστήρι ήταν σημαιοστολισμένο, αλλά στη θέση της Ελληνικής σημαίας υπήρχε ένα πανί με δύο κατακόρυφες λωρίδες, μια μπλε και μια άσπρη, χωρίς το σχήμα του Σταυρού. Το 2013, στις εορταστικές εκδηλώσεις για...
την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο  Δήμο Ξάνθης,  αντί για Ελληνική Σημαία, είχαν υψωθεί πανιά και λουρίδες σε γαλάζιο και λευκό χρώμα.  
Αλλά και πολλοί δήμοι χρησιμοποιούν αυτές τις «σημαίες» με τις άσπρες και γαλάζιες λωρίδες, αντικαθιστώντας τις ελληνικές που μέχρι πρότινος τοποθετούσαν κατά τον εορταστικό σημαιοστολισμό. Επειδή είναι γνωστό ότι η κατάργηση του σημείου του Σταυρού από την ελληνική σημαία συζητείται από το πολιτικό σχηματισμό ΠΑΣΟΚ , και συγκεκριμένα το 2000 δια στόματος του τότε υπουργού  Αιγαίου κ. Σηφουνάκη ο οποίος είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι ο σταυρός θα καταργηθεί, μιας και “δεν εκφράζει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών”.
Επειδή είναι γνωστή η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συντονίσει το θέμα της Ελληνικής Σημαίας με σημαίες υπολοίπων χωρών που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Από τις 27 χώρες της ΕΕ, μόνο 6 έχουν το σύμβολο του Σταυρού στη σημαία τους: Φινλανδία, Σουηδία, Δανία, Μεγάλη Βρετανία, Μάλτα και βεβαίως η πατρίδα μας. Επειδή στο πλαίσιο διαφόρων αντιλήψεων που επικρατούν στην Ε.Ε., μίας δήθεν θρησκευτικής ουδετερότητας των κρατών, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενθαρρύνει τις 6 χώρες να ευθυγραμμισθούν με τις υπόλοιπες τροποποιώντας τις σημαίες τους.
- Επειδή τα αφορώντα στην Εθνική Σημαία της Ελλάδας (χρώμα, μέγεθος, διαστάσεις, χρησιμοποίηση, τρόπος ανάρτησης, περιορισμοί-απαγορεύσεις, ποινικές κυρώσεις, κλπ.) καθορίζονται με τον Νόμο 851/1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α’).
- Επειδή σε απάντηση της υπ’ αριθμόν 9208/04-04-2013 ερώτησής μου (733/23-04-2013) ο κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης απάντησε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν προτίθεται να προβεί  σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, πλην όμως το φαινόμενο εξακολουθεί και εξαπλούται.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
1) Είναι εις γνώσιν των όσων παραθέτουμε;
2) Υπάρχει πρόθεση κατάργησης του Σταυρού από την  Ελληνική Σημαία;
3) Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία η οποία πιέζει την Ελλάδα να αφαιρέσει το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού από την Ελληνική Σημαία;
4) Έχει εγκρίνει την χρήση αλλοιωμένων εθνικών συμβόλων;
5) Έχει εγκρίνει και αν ναι με ποιο σκεπτικό την αφαίρεση  του Σταυρού από την Ελληνική Σημαία στην περιοχή της Θράκης;
6) Ποια είναι η θέση του για την de facto κατάργηση της χρήσης του σταυρού από την Ελληνική Σημαία;
7) Ποια μέτρα θα λάβει ώστε να χρησιμοποιείται ορθά το εθνικό μας σύμβολο;
Ο ερωτών βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής Επικρατείας
Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών