Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2014

Έβγαλε «γραμμή» ο Κίσινγκερ για την υπεράσπιση της Νέας Τάξης Πραγμάτων



Καινούργιο βιβλίο έβγαλε προ ημερών ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χένρυ Κίσινγκερ. Ο τίτλος αυτού «Παγκόσμια Τάξη» και το θέμα του η επιβίωση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία αντικειμενικώς βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο αυτή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Στην ουσία βρίσκεται εν αμφισβήτηση «η φιλελεύθερη διεθνής τάξης την οποία οι ΗΠΑ δούλεψαν επί γενεές να επιβάλλουν και να υπερασπιστούν».
Ο λόγος, φυσικά, για ....
τους συνεχείς επεκτατικούς πολέμους, την επιβολή αιματηρών δικτατοριών ανά τον κόσμο, το ΔΝΤ και άλλα περιστατικά που αποδεικνύουν άνευ αμφιβολίας ότι αυτό που τίθεται σήμερα υπό αμφισβήτηση είναι η διεθνής πλουτοκρατία, τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών και η κρατούσα ιδεολογία – προπέτασμα καπνού που χρησιμοποιούν οι ανωτέρω για να περνούν τα άνομα σχέδια τους. Πιο λιανά και με τα λόγια του ίδιου του Κίσινγκερ: «Το ιδανικό μίας ενωμένης Ευρώπης υπό μία μοναδική θεία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί. Οι ΗΠΑ παρείχαν το μέρος για να σχηματιστεί αυτή σε μακρινές ακτές». Κοινώς αυτό που τίθεται σε αμφισβήτηση είναι η παγκόσμια υπερκυβέρνηση, ο θάνατος των Εθνών και συνεπαγωγικώς της Ελλάδας.
Ποια, όμως, είναι η «γραμμή» που έβγαλε ο Κίσινγκερ σχετικά με την υπεράσπιση του αμερικανοσιωνιστικού τερατουργήματος; Θα χρησιμοποιήσουμε, για την «αποκρυπτογράφησή» της, την «βιβλιοκριτική» της Χίλαρι Κλίντον στην εφημερίδα “Washington Post”, παραθέτοντας καίρια αποσπάσματα.

Στην φωτογραφία ο Κίσινγκερ με τον Μακάριo λίγο πριν την ομιλία του δεύτερου στον ΟΗΕ που προκάλεσε τον Αττίλα
«Οι καινούργιες τεχνολογίες θα χρησιμεύσουν στους πολίτες ώστε να ελέγχουν τους ηγέτες τους ή θα βοηθήσουν τους δικτάτορες να παρακολουθούν τους αντιφρονούντες»
Κοινώς ένα μέρος της γραμμής είναι η επέκταση της παρακολουθήσεως όλων των πολιτών παγκοσμίως, στα πλαίσια ενός ιδιότυπου «Μεγάλου Αδελφού» της NSA, για τον εντοπισμό και την εξολόθρευση των αντιφρονούντων την ΝΤΠ.
«Η επιρροή μη κρατικών παικτών θα έχει να κάνει περισσότερο με τις απειλές τρομοκρατικών ομάδων και εγκληματικών καρτέλ ή με την συνεισφορά θαρραλέων ΜΚΟ;»
Κοινώς πέραν της συνέχισης του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», που ως γνωστόν είναι πρόσχημα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, θα έχουμε την έκτακτη ενίσχυση ΜΚΟ, οι οποίες θα εισπράττουν αφειδώς χρήμα, προκειμένου να δρουν διαβρωτικά προς τις υγιείς κοινωνίες.
«Ο “άξονάς μας προς την Ασία” όπως ονομάστηκε, αφορά μία τάξη κανόνων στην περιοχή που θα διαχειριστούν την ειρηνική άνοδο νέων δυνάμεων και θα προωθήσουν οικουμενικές νόρμες και αξίες»
Εδώ η Χίλαρι Κλίντον αναφέρεται στις εκτεταμένες πολεμικές επιχειρήσεις σε όλη την Ασία, για τον «εκδημοκρατισμό» των εκεί Εθνών. Οι «οικουμενικές νόρμες και αξίες» που προωθήθηκαν ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις πετρελαίων, ο πλουτισμός κατασκευαστικών εταιρειών και γενικώς η παγκοσμιοποίηση.
Η βιβλιοκριτική του πρακτορείου Reuters είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική σχετικώς με την σχετική γραμμή: «Στο πρόσφατο πόνημά του, ο Κίσινγκερ προειδοποιεί για τους κινδύνους του απομονωτισμού και του εθνοκεντρισμού, ως ανυπέρβλητα προσκόμματα στην ειρηνική συμβίωση μεταξύ κρατών με διαφορετικές προτεραιότητες. Ως αντίδοτο στο επικίνδυνο αυτό φαινόμενο, ο συγγραφέας και παραδοσιακός υπέρμαχος της ρεαλιστικής προσέγγισης στις διεθνείς σχέσεις, υποστηρίζει την άμεση ανάγκη για ενεργή εμπλοκή των ΗΠΑ στην αποκατάσταση της τάξης στον κόσμο
Κοινώς, αφού όπως γράφει ο Κίσινγκερ «η επιβίωση της ελευθερίας στις ΗΠΑ εξαρτάται όλο και περισσότερο από την επίτευξη της ελευθερίας σε άλλες χώρες», η επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ προτείνεται να γίνει πιο εντατική, με περισσότερους πολέμους, αλλά πιο «χειρουργικής» φύσεως, αφού όπως παραδέχεται και ο ίδιος «η προσπάθεια επιβολής αμερικανικών αξιών μέσω της κατοχής σε κάποιο μέρος του κόσμου που αυτές δεν είχαν ιστορικές ρίζες ήταν περισσότερο από ότι το αμερικανικό κοινό μπορούσε να υποστηρίξει και από ότι η ιρακινή κοινωνία μπορούσε να αφομοιώσει.»
Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών