Τετάρτη, Απριλίου 08, 2015

Σφαλιάρα και στην Μόσχα! Ούτε συζήτηση από τον Πούτιν για άρση του εμπάργκο ή βοήθεια εκτός της τρόικα


Σφαλιάρα και στην Μόσχα! Ούτε συζήτηση από τον Πούτιν για άρση του εμπάργκο ή βοήθεια εκτός της τρόικα

Τελικώς υπήρξε πλήρης η επιβεβαίωση των λεγομένων μας σχετικά με την συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα, η οποία διαφημίστηκε από τους ροζ και τους ψεκασμένους παπαγάλους ως η απαρχή για το ξήλωμα της τρόικα και της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη.
Η συνάντηση ήταν παρά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για εσωτερική κατανάλωση και επί της ουσίας το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου διαφορετικό από το αντίστοιχο της συναντήσεως Πούτιν - Σαμαρά πριν δύο χρόνια.
Όσον αφορά το θέμα της....
οικονομικής βοήθειας από Ρωσία, που είχε τεθεί και από τον Καμμένο (για να αναφέρουμε την πιο χαρακτηριστική περίπτωση), ο ίδιος ο Πούτιν είπε ότι η Ελλάδα ουδέποτε έθεσε θέμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η Ελλάδα αποδέχεται πλήρως τον θανάσιμο εναγκαλισμό της τρόικα, συντάσσεται με το πρόγραμμα λιτότητας και πλέον βρίσκεται στο μονόδρομο της υπογραφής του νέου μνημονίου.
Στο θέμα της ενεργειακής συνεργασίας, ο Πούτιν επανέλαβε αυτό που είχε πει και στην συνάντηση με τον Σαμαρά. Η Ρωσία είναι έτοιμη να βάλει υποψηφιότητα για τις ιδιωτικοποιήσεις. Όμως την τελευταία φορά που το είπε αυτό προσέκρουσε στο ίδιο το ελληνικό κράτος, το οποίο απεδέχθη την προσφορά της αζέρικης εταιρείας, αναγκάζοντας την Gazprom να αποσύρει την προσφορά της. Συνεπώς, με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα του Σύριζα παραμένει όμηρη των ορέξεων των διεθνών τοκογλύφων, δεν αναμένεται καμία αλλαγή επί αυτού.
Ο Τσίπρας στην συνάντηση έθεσε το ζήτημα του ρωσικού εμπάργκο, που έχει λειτουργήσει ως θηλιά για πολλούς κλάδους που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή. Η απάντηση του Πούτιν ήταν, ουσιαστικά, ότι η αίτηση του Τσίπρα ήταν εξόχως άστοχη, την στιγμή που υπέγραψε την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Συγκεκριμένα είπε: «Καταλαβαίνω πως η Ελλάδα αναγκάστηκε να ψηφίσει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, να υπάρξουν εξαιρέσεις για μία μόνο χώρα της Ε.Ε.». Κοινώς, κακώς έθεσε το ζήτημα την στιγμή που έχει ήδη διαλέξει να παραμείνει υποχείριο των γερμανών.
Κοινώς μηδέν εις το πηλίκον ή ακριβέστερα μηδέν εις το... πηλίκιον που έλεγε και ο Τζέφρυ. Τσάμπα τα πύρινα άρθρα από τα παπαγαλάκια. Άνθρακες ο θησαυρός! Πίσω στην Λαγκάρντ για κλάμα και αιτήσεις για έλεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών