Σάββατο, Απριλίου 11, 2015

Τα έχουν χαμένα οι Επικυρίαρχοι με την Άνοδο του Ελληνικού Εθνικισμού... Αλλάζουν τον εκλογικό νόμο στην Κύπρο για να αποτρέψουν την είσοδο του Ε.ΛΑ.Μ. στην βουλή



σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Τρέμουν την άνοδο του Ελληνικού Εθνικισμού και προσπαθούν με.... νομοθετικά - εκλογικά τερτίπια να την εμποδίσουν...  Ο Εθνικισμός όμως είναι έμφυτος στους Έλληνες και τώρα πια εμφανίστηκε και έτσι το ΕΛΑΜ θα είναι στην επόμενη Βουλή της Κύπρου, ως γνήσιοι εκφραστές της φυσικής Ένωσης Ελλάδος - Κύπρου.

Ξανά επί τάπητος η αύξηση του 1,8% για εισδοχή στη Βουλή, υπό τον φόβο του Ε.ΛΑ.Μ.

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την είδηση όπως δημοσιεύθηκε στα κυπριακά μέσα και στην ιστοσελίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
Το ΕΛΑΜ και νέα σχήματα τους υποχρεώνουν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο - Κοινή συναίνεση όλων των κομμάτων για αύξηση του 1.8%
Πάγωσαν κυριολεκτικά οι κομματικοί μηχανισμοί όταν οι εσωκομματικές δημοκοπήσεις που διενήργησαν πρόσφατα, κατέδειξαν ότι το ΕΛΑΜ μπαίνει σίγουρα στην Βουλή με...
σημαντική μάλιστα εκπροσώπηση, ενώ σε ερωτήματα προς αποστασιοποιηθέντες ψηφοφόρους εμφανίζεται η τάση να πηγαίνουν στις κάλπες μόνο, αν θα ψηφίσουν κάποιο καινούριο σχήμα.
Η προοπτική της εισόδου του ΕΛΑΜ στο Κοινοβούλιο φαίνεται να ανησύχησε τα πολιτικά κόμματα, αξιωματούχοι των οποίων επανάρχισαν τις παρασκηνιακές τους διαβουλεύσεις τους με στόχο την τροποποίηση του εκλογικού νόμου και την αύξηση του ορίου εισδοχής στην δεύτερη κατανομή στο Κοινοβούλιο από 1.8% των ψήφων που είναι αυτή την στιγμή σε 4-5 %. Ήδη φαίνεται να συγκεντρώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία αφού και οι μέχρι πρότινος "αρνητικοί" ΔΗΚΟικοί και ΕΔΕΚίτες φαίνεται να άρχισαν να ανησυχούν και να συντάσσονται στο στρατόπεδο των δυο μεγάλων ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ που προωθούν την εν λόγω τροποποίηση του εκλογικού νόμου.
Ακόμη και οι Οικολόγοι που αντιδρούσαν στο εν λόγω ενδεχόμενο φαίνεται ότι προχωρούν σε άλλου είδους στρατηγική με την σύμπηξη μετώπου με υπάρχουσες δυνάμεις, όπως π.χ την Συμμαχία Πολιτών. Απομένει πλέον η επικοινωνιακή διαχείριση από τα κόμματα και χαρακτηριστική προς τούτο είναι και η τροχιοδεικτική δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μίλησε ανοιχτά υπέρ της τροποποίησης του εκλογικού νόμου επισημαίνοντας ότι «με την αποχή που παρατηρείται κάποιοι σχηματισμοί με 4 χιλιάδες ψήφους θα εισέρχονται στο Κοινοβούλιο».
Εξίσου απειλή θεωρείται και από τα κόμματα η απάντηση που δίνουν οι ψηφοφόροι στις έρευνες των κομμάτων, όπου διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι σημαντικό ποσοστό δηλώνει ότι θα πάει στις κάλπες μόνο αν θα ψηφίσει κάποιο νέο κόμμα ή σχηματισμό που θα τον εμπνεύσει. Μάλιστα με την πάροδο του χρόνου το ποσοστό αποχής διευρύνεται και φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη αποτελώντας σαφέστατα πλήγμα για τους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών