Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: ΟΧΙ σε όλα τα Μνημόνια


Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: ΟΧΙ σε όλα τα Μνημόνια

Από την ομιλία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην Βουλή στις 11 Ιουλίου 2015

Eίκοσι πέντε λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα μίλησε ο κύριος Πρωθυπουργός, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και δεκαπέντε λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σ' αυτά τα σαράντα ολόκληρα λεπτά δεν άκουσα μία λέξη που αποτελεί τον πρωταγωνιστή της δημόσιας και της πολιτικής ζωής της χώρας, τη λέξη «μνημόνιο». Είναι προφανές ότι αυτή η συμφωνία θα είναι «memorandum».
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να θυμίσω, μέσα από τα ίδια τα Πρακτικά στις 7 Ιουλίου του 2012, στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, παίρνοντας θέση και παραφράζοντας τον Κάτωνα τον Τιμητή ο οποίος έλεγε το «Carthago delenda est», είχα πει «Memorandum delenda est» και ότι για να υπάρχει ανάπτυξη και πρόοδος στο έθνος των Ελλήνων, πρέπει κατ' αρχάς να....
καταργηθεί το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν καταργείται μ' αυτή τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
Έρχομαι, όμως, τώρα στο κείμενο αυτό της Συμφωνίας, από το οποίο επιγραμματικά θα αναφερθώ σε ελάχιστα σημεία όχι τόσο για το μέγεθος των μέτρων ούτε για το γεγονός ότι αποτελούν αναμφίβολα ένα μνημόνιο. Και είναι μνημόνιο ακόμα και αν για λόγους αβρότητας δεν αποκληθεί μνημόνιο, διότι δεν καταγγέλλονται τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Τουτέστιν, παραμένει η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και οι δανειακές συμβάσεις, οι οποίες διέπονται από το αγγλικό δίκαιο. Τουτέστιν, η Ελλάδα είναι μια αποικία χρέους όπου μπορεί ο καθένας να κατασχέσει το οτιδήποτε σ' αυτή τη χώρα.
Ξηλώνουν την Εθνική Παραγωγή - Διαλύουν την Ελληνική Οικονομία
Έρχομαι στο σημείο εκείνο που δείχνει τη γενικότητα και την αοριστία αυτού του κειμένου και λέει «θα καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές στα νησιά, ξεκινώντας από τα νησιά με υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και που αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς». Λέει ότι από εκεί θα αρχίσει. Δεν μας λέει, όμως, πού θα καταλήξει. Δεν είναι συγκεκριμένο σχετικά με το πού θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά. Συνεχίζω σε ένα άλλο σημείο πάλι του κειμένου αυτού, όπου έχουμε το πρωτοφανές στοιχείο να αναφέρετε την εξάλειψη των δυνατοτήτων φοροαποφυγής από φόρο εισοδήματος με περιορισμό, για παράδειγμα, του ορισμού του αγρότη. Το 1981 η πατρίδα μας ήταν μια χώρα κατά βάσιν αγροτοκτηνοτροφική. Και συμφωνήσαμε και μάλιστα υπογράψαμε και ειδική συμφωνία για πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών, ούτως ώστε να μειωθεί σε δραματικό βαθμό, σε ελάχιστο βαθμό, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ελλάδας. Έτσι σήμερα είμαστε ένα κράτος εξαρτώμενο, το οποίο κυριολεκτικά θα πεινάσει εάν σταματήσουν οι εισαγωγές. Και αυτή τη λανθασμένη πολιτική, αντί να γίνει μία γενναία προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής προς την κατεύθυνση της εθνικής ανάπτυξης, της προωθήσεως της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, η σύμβαση αυτή την προωθεί και μάλιστα με λήψη αυστηρών μέτρων για την αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών και, επίσης, για κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών που είχαν σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.
Αφοπλίζουν τη χώρα
Συνεχίζω σχετικά με τη συμφωνία και αναφέρομαι σε αυτό που είπε προηγουμένως ο Υπουργός κ. Τσακαλώτος δίνοντας μία σολομώντειο λύση η οποία θα ικανοποιούσε ίσως τον κυβερνητικό εταίρο, το εάν τα 100.000.000 ή τα 200.000.000 μείωση θα είναι από τις προμήθειες ή από το προσωπικό, δηλαδή βλέποντας και κάνοντας. Αυτό που είναι η πραγματικότης είναι ότι εδώ είναι σαφέστατο ότι μιλάμε για μείωση του προσωπικού και των προμηθειών. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Βέλγιο ούτε Λιχτενστάιν ούτε Λουξεμβούργο! Είναι μία χώρα η οποία βρίσκεται υπό απειλή, υπό απειλή επίσημη διατυπωμένη από τη Βουλή της Τουρκίας με το casus belli εάν επεκτείνει τα 12 μίλια στο Αιγαίο. Και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι θέλουν να μειώσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας ακόμη και στο προσωπικό, πού ήταν αλήθεια τη νύχτα των Ιμίων; Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια, τις δεκαετίες ολόκληρες όπου απειλείται ο ελληνισμός από την Τουρκία; Απούσες.
Και θα είναι απούσες, διότι δεν έχουν τη δύναμη. Διότι η Ευρώπη, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, μπορεί να είναι ένας οικονομικός και πολιτικός γίγας, αλλά στην ουσία είναι ένας νάνος, διότι δεν διαθέτει στρατό. Και αυτό που τελικά επικρατεί ακόμη και μέχρι τις ημέρες μας είναι η πολιτική των κανονιοφόρων. Και έτσι βλέπουμε να κυριαρχούν στον κόσμο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την ίδια στιγμή που βρίσκονται σε οικονομικό μαρασμό, γιατί με τα αεροπλανοφόρα τους, με τους βομβαρδισμούς τους, με τους τυχοδιωκτικούς τους πολέμους, επιβάλλουν και την οικονομική τους πολιτική.
Χέρι - Χέρι «αντιμνημονιακοί» και μνημονιακοί
Ζούμε, όμως, και κάποια πράγματα τα οποία ξεφεύγουν από κάθε όριο της λογικής. Μας έλεγε η Νέα Δημοκρατία και τα λοιπά κόμματα, τα οποία υπεστήριξαν το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, ότι εάν έβγαινε το «ΟΧΙ» την επόμενη ημέρα η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ. Και τους βλέπουμε τώρα χέρι-χέρι με την Κυβέρνηση, που υποστήριξε το «ΟΧΙ», να πηγαίνουν να υποστηρίξουν το ευρώ και να παραδίδουν γη και ύδωρ, να λένε «Συμφωνία θέλουμε και ό,τι να 'ναι»! Ε, όχι! Εμείς δεν συμφωνούμε πάνω σε αυτό το σημείο.
Και θέλω να πω ότι κατόρθωσε η Κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα του «ΝΑΙ» σε κοινή συμφωνία να ενώσουν τον ελληνικό λαό, να ενώσουν τον ελληνικό λαό στην απελπισία, στις ουρές των ΑΤΜ και έτσι και κάθε ψηφοφορία που γίνεται, ακόμη και η σημερινή, μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι μια ψηφοφορία η οποία περιέχει το στοιχείο της νοθείας.
Πάρα ταύτα, η Χρυσή Αυγή, μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος και συμπάσχοντας απόλυτα με τις ουρές των συμπατριωτών μας στα ΑΤΜ, που είναι θύματα μιας ανευθυνότητας, αλλά και των οικονομικών δολοφόνων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα σας πει: «Όχι! Δεν σας δίνω την εξουσιοδότηση γι' αυτήν τη συμφωνία! Δεν σας δίνουμε την εξουσιοδότηση να εκχωρήσετε εθνική κυριαρχία!
Δεν δεχόμαστε το αγγλικό δίκαιο! Θέλουμε την Ελλάδα και ας τρώγουμε πέτρες, όπως έλεγαν στον καιρό της ΕΟΚΑ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών