Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2016

«Μακεδονία» αποκαλεί τα Σκόπια ο συριζαίος υπουργός, Ξυδάκης!


«Μακεδονία» αποκαλεί τα Σκόπια ο συριζαίος υπουργός, Ξυδάκης!

Σας παραθέτουμε άρθρο από την εφημερίδα "Δημοκρατία" για τη νέα προδοτική πρόκληση των συριζαίων και συγκεκριμένα του υπουργού Ξυδάκη έναντι των Ελλήνων. Όπως αναγράφει η εφημερίδα, ο Ξυδάκης αποκάλεσε δις τα Σκόπια ως "Μακεδονία" σε συνέντευξή του, γεγονός που αποδεικνύει την εθνοπροδοτική στάση της συγκυβερνήσεως Σύριζα - Ανέλ στα εθνικά θέματα. Σας παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα χωρίς να ενστερνιζόμαστε την άποψη ότι ο Ξυδάκης υπερασπίστηκε τις εθνικές θέσεις στο "προσφυγικό", εκτός αν κάποιος θεωρήσει ως "εθνική θέση" την θέση σύσσωμου του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου", η οποία οδηγεί την Ελλάδα ευθέως σε κατακλυσμό από λαθρομετανάστες και γκετοποίηση.
"Οι δηλώσεις- σοκ στην «Πράβδα» της Μπρατισλάβας του....
αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών υποθέσεων
Δηλώσεις-σοκ για το όνομα των Σκοπίων φέρεται ότι έχει κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης σε ευρωπαϊκή εφημερίδα. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», ο Ελληνας αξιωματούχος, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα (8-10 Φεβρουαρίου) τις χώρες με τις οποίες έχει πρόβλημα η Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα -Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Αυστρία-, αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» σκέτο, όταν θέλησε να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορά μας.
Δήλωση που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με την κοινή απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για σύνθετη ονομασία έναντι όλων με γεωγραφικό προσδιορισμό όσο και με τη διακηρυγμένη άποψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το «ονοματολογικό». Ο κ. Ξυδάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις χώρες του Βίζεγκραντ, στην οποία υπεράσπισε -με σθεναρότητα ομολογουμένως- τις εθνικές θέσεις για το Προσφυγικό, έδωσε συνεντεύξεις σε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες. Μία εξ αυτών δόθηκε κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας (Μπρατισλάβα) στην εφημερίδα «Πράβδα», η οποία και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 12ης Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από το έγγραφο ντοκουμέντο που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία».
Δύο φορές σε αυτή τη συνέντευξη ο κύριος υπουργός εμφανίζεται να αποκαλεί τα γειτονικά Σκόπια με τη συνταγματική ονομασία τους «Μακεδονία». Οι δηλώσεις αυτές του Ελληνα αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έρχονται σε συνέχεια της πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε σε κυριακάτικη ελληνική εφημερίδα ο απερχόμενος πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να αλλάξει το σύνταγμα της γειτονικής χώρας στο οποίο αναφέρεται η ονομασία της, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να τροποποιηθούν μόνο οι διατάξεις του σκοπιανού συντάγματος που υποδηλώνουν αλυτρωτισμό και βλέψεις κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας».
Σημειωτέον επίσης ότι κατά το πέρασμά του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού ο κ. Ξυδάκης επιχείρησε να απαξιώσει τις ανακαλύψεις στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη στέλνοντας μυστικά στο μνημείο στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού για αυτοψία, ενώ σε συνομιλίες που είχε στο Περιστύλιο της Βουλής χαρακτήριζε -σύμφωνα με δημοσιεύματα της 9ης Οκτωβρίου 2015- «κουταμάρες» τα αρχαιολογικά ευρήματα που επικύρωναν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Η τάση στο υπουργείο Πολιτισμού ήταν άλλωστε να περάσει η άποψη ότι η Αμφίπολη είναι μνημείο της ρωμαϊκής περιόδου. Τα ερωτήματα κατόπιν τούτου είναι αμείλικτα: Γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων υιοθετεί τον όρο «Μακεδονία», την ώρα που είναι ανοιχτή η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, και ανατρέπει τη στρατηγική του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος σε συνεργασία με τη Βουλγαρία και τους αλβανόφωνους των Σκοπίων προωθεί μια λύση που θα προβλέπει ονομασία σεβαστή προς τις ελληνικές ευαισθησίες σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού;
Γιατί φέρεται να υιοθετεί αυτήν την ονομασία, όταν είναι γνωστό ότι στο παρασκήνιο οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί προωθούν μια λύση διπλής ονομασίας, η οποία δεν θα ισχύει έναντι όλων; Αποδόθηκε μήπως λάθος η συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πράβδα» και, αν ναι, γιατί δεν έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας- διόρθωσης προς αυτήν από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά που κυκλοφόρησε;
Μανώλης Κοττάκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών