Ολοκληρώθηκε το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σύσσωμος ο καθεστωτικός Tύπος από το πρωί έχει φορέσει «μαύρα» για το αποτέλεσμα. Παρά την σφοδρή πολεμική που δέχτηκε η επιλογή της εξόδου και τα δακρύβρεχτα δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού Τύπου, ο οποίος έφτασε μέχρι να παρακαλάει τους βρετανούς να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τελικώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι, με 51,9%, η έξοδος από την Ε.Ε.
Δεν θα αναλωθούμε σε περιγραφή της γραφικότητας της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που προέτρεπε τον μέσο πολίτη να...
αγκαλιάσει ένα βρετανό, όταν τον συναντήσει. Ο κάθε λαός έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τις αποφάσεις του και οι βρετανοί αυτό έκαναν. Μάλιστα, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν οριακό και η διαφορά πολύ μεγαλύτερη αν οι δημοσιογράφοι παγκοσμίως δεν είχαν σπεύσει να πολιτικολογήσουν (εν είδει «Χρυσαυγιάδας») πάνω στον θάνατο μίας νεαρής βουλευτού του Εργατικού Κόμματος. Όμως είναι άσκοπο, να αναζητούμε παρθενία σε ένα χαμαιτυπείο ή ηθική σε έναν καθεστωτικό δημοσιογράφο, οπότε δεν θα υπεισέλθουμε καν σε αυτή τη συζήτηση.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι 51,9% για έξοδο και 48,1% για παραμονή με τον χάρτη να δείχνει ότι υπέρ της παραμονής ήταν κυρίως οι Σκωτσέζοι και το πολυπολιτισμικό Λονδίνο, ενώ η υπόλοιπη χώρα ήθελε την έξοδο. Αυτό αναδεικνύει και την θέληση των άγγλων να μην καταντήσουν όλοι «Λονδίνο».
Ας έρθουμε τώρα στα καθ’ ημάς σχετικά με το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών. Καταρχάς δεν υπάρχει καμία έκπληξη στο γεγονός ότι ο Τσίπρας και η παρέα του άφησαν την «εθνικοαπελευθερωτική» ρητορεία που ακολούθησαν στο ημέτερο δημοψήφισμα, το οποίο και εν τέλει πρόδωσαν, και τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπετε, στην Αγγλία δεν είναι τόσο εύκολη η κωλοτούμπα και ο Κάμερον παρά τη θέλησή του θα σεβαστεί, πιθανότατα, το αποτέλεσμα της κάλπης. Έτσι δεν μπορούσε να κάνει συριζαίικο αντιπερισπασμό και λαϊκίζοντας λέγοντας «ΕΞΩ» και εν τέλει επιλέγοντας «ΜΕΣΑ».
Τα δημοσιεύματα του καθεστωτικού Tύπου ήταν εδώ και μέρες τρομοκρατικά, τονίζοντας τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει το BRexit, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάποια, λιγότερα, δημοσιεύματα, υπήρχε η ειλικρίνεια να μιλήσουν για τον κίνδυνο ανόδου του Εθνικισμού μέσα από όλα αυτά, γεγονός που προφανώς είναι η σημαντικότερη και χειρότερη συνέπεια για τον μέσο καθεστωτικό λακέ.
Ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα: σίγουρα η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλέσει τριγμούς στην παγκόσμια οικονομία. Ήδη τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου σείονται από την αβεβαιότητα για το μέλλον, η οποία βεβαίως μεταφράζεται σε λιγότερες επενδύσεις και άρα σε κατακόρυφη πτώση των χρηματιστηρίων. Όσο πιο συνδεδεμένη με το Ηνωμένο Βασίλειο μία οικονομία, τόσο μεγαλύτερη η πτώση που θα γνωρίσει το χρηματιστήριό της, τόσο μεγαλύτερο το σοκ στην οικονομία της.
Έχει, όμως, αξία μία συζήτηση περί της πρόσκαιρης οικονομικής δυσκολίας, εμπρός στα οφέλη που θα βιώσουν τα έθνη σε ολόκληρη την Ευρώπη από την διάλυση αυτού του οργανισμού, ο οποίος προώθησε και προωθεί την παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη Πραγμάτων;
Έχει αξία να συζητάμε την όποια οπισθοδρόμηση των οικονομικών πραγμάτων, εμπρός στην διάλυση ενός οργανισμού, του οποίο το ύψιστο βραβείο φέρει το όνομα του Kalergi, ο οποίος πρέσβευε την διάλυση της φυλής μας, την αντικατάστασή της με μία «μικτή φυλή» που θα κυριαρχείται από «μια νέα φυλή αριστοκρατίας»; Εμπρός στην διάλυση ενός οργανισμού, ο οποίος – ερχόμενοι στα αυστηρά καθ’ ημάς – πολέμησε και πολεμά με λύσσα όλες τις εκφάνσεις του Ελληνισμού, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου;
Βεβαίως, η έξοδος της Αγγλίας από την Ευρώπη είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και δεν θα πρέπει να αναμένουμε αποτελέσματα σύντομα. Ίσως, μάλιστα, να... εξάγει τεχνογνωσία στην προδοσία δημοψηφισμάτων ο Τσίπρας, για να σωθεί το οικοδόμημα της «Ενωμένης Ευρώπης» ή καλύτερα των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».
Το σίγουρο είναι ότι το παγκόσμιο κατεστημένο γνώρισε άλλη μία συντριπτική ήττα και μάλιστα σε ένα μέτωπο που έριξε όλες του τις δυνάμεις. Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και οι κλυδωνισμοί θα αποδείξουν στους Έλληνες πόσο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο είναι το λεγόμενο GRexit, σε πείσμα των πολιτικάντηδων, είτε του Σύριζα, είτε της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως μάλιστα να υπάρξει μία θετική στροφή για την Ελλάδα, εμπρός στην επαπειλούμενη «άνοδο της ακροδεξιάς».
Κοινώς, ίσως η Μέρκελ και οι συν αυτή να χαλαρώσουν λίγο την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο τις προσπάθειες για άλωση της Ελλάδας, υπό το φόβο της Χρυσής Αυγής.
Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να ξεχνάμε τις ευθύνες των Άγγλων για τις καταστροφές του Ελληνισμού, για το ότι κρεμούσαν αγωνιστές της ΕΟΚΑ, για την προδοσία τους στην Μικρασία και τόσα μα τόσα άλλα, ίσως για μία και μοναδική φορά να προσέφεραν υπηρεσίες στην Ελλάδα, δείχνοντας τον δρόμο για την ανάκτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας.
Κώστας Αλεξανδράκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών