Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2013

Κάτω από το όριο της φτώχειας 3.900.000 Έλληνες!...Και μια σύγκριση με το 2008..

Φτώχεια, αύξηση της ανεργίας και αδικίες στη φορολογία  με υψηλότερη επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Την "επιτυχία" των μνημονίων και της πολιτικής που ακολουθείται από την συγκυβέρνηση καταγράφει η μηνιαία έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Σχεδόν 3.900.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν το 2011 ο αριθμός αυτός ήταν 3.100.000.
Σύμφωνα με την έρευνα από το 2010 έως το 2013 η .....
μείωση μισθών και συντάξεων αγγίζει το 50%, την ώρα που η ανεργία τριπλασιάστηκε φτάνοντας τα 1.200.000 άτομα το 2012.
Μεγάλες ανισότητες παρατηρούνται στο φορολογικό σύστημα, καθώς όλο το βάρος πέφτει στη μισθωτή εργασία. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 6,5 δισ. ευρώ, 47,9% (2009), 6,9 δισ., 52,6% (2010), 7,1 δισ. ευρώ, 55,5% (2011), ενώ οι επιχειρήσεις κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 4,7 δισ. ευρώ, 35,1% (2009), 4,1 δισ., 30,7% (2010), και 3,6 δισ. ευρώ, 28,7% (2011), ενώ υψηλότερη κατά 12% σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ελλάδα είναι η επιβάρυνση στον μισθό του παντρεμένου εργαζόμενου με δύο παιδιά.
Το Μνημόνιο απεδείχθη περίτρανα καταστροφικό, προκάλεσε ανεπανόρθωτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.  Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στην θέση της περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου, σε αντίθεση με την αριστερά που για ψηφοθηρικούς λόγους χρησιμοποιεί πλέον την μνημονιακή ορολογία περί… «επαναδιαπραγματεύσεως».
πηγή

Ας δούμε και τι έγραφε 4,5 χρόνια πριν το καθεστωτικό in.gr σχετικά με το θέμα..:

Κάτω από τα όρια της φτώχειας ζεί το 18% των Ελλήνων, σύμφωνα με έκθεση της VPRC για τα ελληνικά νοικοκυριά που δημοσιεύουν Τα Νέα της Τρίτης.
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι 1.590.305 άνθρωποι δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες με το εισόδημά τους με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να αναζητούν δεύτερη εργασία.
Οι συνταξιούχοι μάλιστα αναδεικνύονται σε «πρωταθλητές» φτώχειας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 11% των συνταξιούχων καταφεύγει στην περιστασιακή εργασία για να επιβιώσει, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς στηρίζονται στα παιδιά τους.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ένας στους τρεις ιδιωτικούς υπαλλήλους στρέφεται στην οικογένειά του για να καλύψει τις βασικές ανάγκες διαβίωσης. Πρόκειται για 550.000 ανθρώπους περίπου, εργαζομένους των 700- 1.000
ευρώ.

Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με μεσαία εισοδήματα οι οποίοι διεκδικούν τον τίτλο των «Πρωταθλητών του δανεισμού». Αυτή η κατηγορία των πολιτών εμφανίζεται να έχει τα υψηλότερα ποσοστά δανείων και καρτών και ταυτόχρονα νιώθει τη μεγαλύτερη πίεση για την αποπληρωμή τους.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της οικονομικής πίεσης, μεγάλο ποσοστό εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα βοήθειας από την οικογένεια, υποχρεώνονται σε αναζήτηση δεύτερης δουλειάς. Ένας στους πέντε δημόσιους υπαλλήλους ανήκει σ΄ αυτή την κατηγορία, ενώ δεύτερη δουλειά κάνει και το 15% των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Την ίδια ώρα, το 41% των Ελλήνων δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα έστω για μία εβδομάδα διακοπών τον χρόνο, ενώ περίπου ένας στους τέσσερις κάνει περικοπές ακόμη και στο φαγητό.
Όταν προκύπτουν έκτακτα έξοδα, για τα νοικοκυριά σφίγγει ακόμη περισσότερο η θηλιά των καρτών και των δανείων, αφού σε ποσοστό 39%, οι Έλληνες δεν μπορούν να καλύψουν έκτακτες αλλά ανελαστικές δαπάνες.

Άρα το συμπέρασμα είναι ότι η πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και της δημοσιονομικής προσαρμογής (λέξεις που μας φέρνουν εμετό) έχουν υπερδιπλασιάσει ή καλύτερα να το πούμε, αυξήσει 250%!!!!! τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας...

ΕΥΓΕ λοιπόν...
Η απόφαση είναι δική σου νεοέλληνα.
Στις επόμενες εκλογές πριν ψηφίσεις ακούμπα το χέρι σου στην καρδιά σου, κοίτα μια ελληνική σημαία και πράξε αναλόγως

1 σχόλιο:

  1. ΛΕΦΤΑΑΑΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    ΛΕΦΤΑΑΑΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών