Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

Οι υποσχέσεις και οι φρούδες ελπίδες που μοίραζε, απλόχερα, ο Παπατόλιας

Προεκλογική δέσμευση του Απ.Παπατόλια η πάταξη της γραφειοκρατίας σε 90 ημέρες. Με την ανάληψη των καθηκόντων του γύριζε την "κλεψύδρα" των 90 ημερών, όπως ο ίδιος έλεγε, κατά της γραφειοκρατίας προς όφελος του πολίτη. (δημοσίευμα 4/1/2007)

Λίγους μήνες αργότερα επανέφερε το θέμα με ανακοινώσεις για δέσμη μέτρων στην Πολεοδομία (14/4/2007). Μιλούσε για σύνταξη έκθεσης με την περίληψη των καταγγελιών που θα αποστέλλεται σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης. Έκθεση, καταγγελίες και κοινωνική διαβούλευση που ποτέ δεν είδαμε.

Ανακοίνωνε.. Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή που θα στελεχωθεί από υπαλλήλους που έχουν εμπειρία, αλλά και γνώση στην Πολεοδομική Νομοθεσία και τα συμπεράσματά της οποίας θα δημοσιεύονταν στο διαδικτυακό τόπο της ΝΑΜ, τα οποία επίσης δεν είδαν ποτέ οι πολίτες.(15/4/2007).

Επανήλθε μετά από ένα χρόνο (28/2/2008) σε...
εξαγγελίες για ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για την εξυπηρέτηση του πολίτη, το οποίο ουδέποτε τελικά ανακοινώνηθηκε...

Ήταν ο ίδιος που παραδεχόταν στο διετή απολογισμό (8/1/2009) οτι πολλά είχαν απομείνει να γίνουν για την εσωτερική λειτουργία των πολεοδομικών υπηρεσιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν είμαστε ικανοποιημένοι και θα πασχίσουμε για τομές την επόμενη διετία"

'Ηταν τον Αύγουστο του 2009 (19/82009) που η αντινομάρχης του παρουσίαζε τα στοιχεία για τη γραφειοκρατία, στην οποία πνίγονται βιομηχανικές επιχειρήσεις στην προσπάθεια τους να αδειοδοτηθούν ή να ανανεώσουν τις άδειες, τρέχοντας από ένα γραφείο στο άλλο, ακόμη και με διαφορά ενός ορόφου (!) με την ερμηνεία του νόμου να είναι διαφορετική..

Δεν δίστασε ακόμη και να χειριστεί άκομψα, μοιράζοντας φρούδες ελπίδες, την αγώνια των ανέργων πολιτών, σπεύδοντας να ανακοινώσει από το καλοκαίρι του 2008 (11/6/2008) τη σύσταση Γραφείου Εύρεσης Εργασίας, που επρόκειτο τότε να λειτουργήσει τον Φεβρουάριο εκείνου του έτους.

Ανακοινώσεις για ένα ιδιαίτερο ευαίσθητο ζήτημα, που αποδείχθηκαν βιαστικές και χωρίς υπόβαθρο. Το Γραφείο λειτούργησε μόλις τον περασμένο Μαίο (29/5/2010 και 5/6/2010) και μόλις τότε "εμφανίστηκε" και μια εμπλεκόμενη στη διαδικασία εταιρία (GENNET). Το Γραφείο αρχικού κόστους 150.000 ευρώ έχει άγνωστα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

'Ηταν αποκαλυπτικά όσα έλεγε τον περασμένο Ιούλιο (3/7/2010) με αφορμή υποθέσεις κακοδιοίκησης στις Διευθύνσεις Πολεοδομίας, Υγείας και Μεταφορών της Νομαρχίας Μαγνησίας που απασχόλησαν τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης το 2009!

"Όπου υπάρχει ουρά, υπάρχει και διαφθορά", σχολίαζε και αναφέρονταν στα βασικά αίτια που ευνοούν τη διαφθορά, μιλώντας για πολυνομία και απουσία σαφούς νομοθετικού πλαισίου, για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις υπέρμετρες καθυστερήσεις στη έκδοση διοικητικών πράξεων, για την απουσία εξειδίκευσης των στελεχών και την έλλειψη γνωστικού υποβάθρου, "το οποίο θα συνεχίσει ενδεχομένως να μας ταλαιπωρεί και στη νέα αιρετή περιφέρεια αν δεν αποκτήσουμε μια σοβαρή τεχνοκρατική υποδομή, αν δεν αποκτήσουμε ενημερωμένους και στελεχιακά έμπειρο προσωπικό για τις χρήσεις των νέων τεχνολογιών".


'Αραγε τι ήταν εκείνο που μέσα στο πλήθος "μέτρων" και "πρωτοβουλιών" κατόρθωσε στη διάρκεια της θητείας του να αντιμετωπίσει ως προς την εξομάλυνση της λειτουργίας των υπηρεσιών;

Αφού μόλις το περασμένο καλοκαίρι συνέχιζε να μιλά "για συγκεντρωτισμό και ευθυνοφοβία, κυρίως στις μεταφορές και στην πολεοδομία, με αποτέλεσμα κανείς σε τοπικό επίπεδο να μην αναλαμβάνει την ευθύνη να επιλύσει ζητήματα τα οποία ανάγονται στην αρμοδιότητα του, επιλέγοντας την παραπομπή τους στην κεντρική διοίκηση".

Κύριε Παπατόλια αν μη τι άλλο πρέπει να δώσετε σοβαρές απαντήσεις στα παραπάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών