Σε απόλυτο πανικό για την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, δε βρίσκεται μόνο το εγχώριο σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο της δυστυχίας μας, αλλά και οι ξένοι προστάτες-εντολοδότες του. Ειδικά οι Γερμανοί, τα πιο πιστά μαντρόσκυλα των διεθνών τοκογλύφων.
Στην γερμανική πρωτεύουσα, λοιπόν, και στην έδρα νεοελληνικών σπουδών του Ελευθέρου Πανεπιστημίου και της Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διοργανώθηκε ένα συμπόσιο ειδικά για την Χρυσή Αυγή, με την παρουσία και εξ’ Ελλάδος «ειδικών», που έδωσαν τη δική τους εξήγηση για το φαινόμενο στους… άμαθους Γερμαναράδες.
Πρώτος και καλύτερος «ειδικός» ο γνωστός αριστερός «πατέρας όλων των δημοσκόπων», Ηλίας Νικολακόπουλος, ο οποίος είπε τα εξής:
«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε απροσδόκητο ούτε νέο φαινόμενο αλλά εντάσσεται σε μια ιστορική συνέχεια ακροδεξιών εκφάνσεων. Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ένα λανθάνων ακροδεξιό ρεύμα που πάντα υπήρχε στην Ελλάδα, αλλά απλώς δεν θέλαμε να το δούμε κατάματα, βγήκε στην επιφάνεια. Η ιστορία του ακροδεξιού φαινομένου στην Ελλάδα ξεκινά τη δεκαετία του 1920. Οι οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε τοπικό επίπεδο, αλλά ουδέποτε απέκτησαν πανελλαδική σημασία. Οι λόγοι για τη μικρή τους επιρροή ανάγονται στο γεγονός ότι τα βασικά συστατικά της ιδεολογίας τους τα συναντούσε κανείς στον ένα ή στον άλλο βαθμό και στα μεγάλα κόμματα της εποχής, δηλαδή τον αντικομουνισμό, τον εθνικισμό, ακόμη και τον αντισημιτισμό. Με την επιβολή της δικτατορίας του Μεταξά το 1936 οι οργανώσεις αυτές απαγορεύονται. Οργανωμένα εμφανίζονται πάλι στην περίοδο της κατοχής, όπου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διασφάλισης του γερμανικού καθεστώτος κατοχής. Μετά το τέλος του πολέμου μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις δοσίλογων που καταδικάστηκαν. Η συντριπτική τους πλειοψηφία εντάσσεται στα κόμματα της δεξιάς και στον κρατικό μηχανισμό. Οι βασικοί λόγοι για την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής, ήταν η οικονομική κρίση και η συρρίκνωση των δύο κυβερνητικών κομμάτων που άφησε μεγάλο χώρο για μια απορρύθμιση των πολιτικών και ιδεολογικών ταυτίσεων».
Ακολούθως πήρε το λόγο ο (επίσης αριστερός) Πολυμέρης Βόγλης, επίκουρος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος είπε το εξής παραμύθι:
«Υπήρξε μια εντός εισαγωγικών συμφωνία: από τη μια πλευρά το κράτος δεν δίωξε όσους είχαν συνεργαστεί με τους ναζί στη διάρκεια της κατοχής και από την άλλη όλοι αυτοί βοήθησαν το κράτος και τη δεξιά στο να συγκροτήσει αντικομμουνιστικούς μηχανισμούς για τη δίωξη της αριστεράς. Κυρίως, αυτό που φέρνει κοντά αυτούς τους δύο χώρους είναι ο εθνικισμός και ο
αντικομουνισμός. Αυτή η κατάσταση διαρκεί σε γενικές γραμμές ως τη δεκαετία του΄90».
Την σκυτάλη πήρε ο (ακροαριστερός) δημοσιογράφος Τάσος Κωστόπουλος:
συνέχεια στο ETHNIKISMOS
ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΕ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ...ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ , ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ...ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ?????????
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το ηθελε πολυ αλλα δεν του βγαινουν τα νουμερα.....
ΔιαγραφήΚάνεις λάθος Νικολόπουλε.Η ΧΑ ανεβαίνει γιατί εσέις και οι άλλοι κατεβαίνετε. Κάποτε ψηφίζαμε ΝΔ, κάποτε άλλοτε, που να μας κοβόταν το χέρι, ΠΑΣΟΚ. Τώρα δεν θέλουμε ούτε να ακούσουμε αυτά τα ονόματα. ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕ. Ξοφλήσατε οι πολιτικοί και δεν το παραδεχόσαστε. Είσαστε το καρκίνομα της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν το βλέπετε ότι ούτε στα χωριά σας δεν είσαστε ευπρόσδεκτοι; Τουλάχιστον η ΧΑ κάνει κάτι για μας. Εσεις τι κάνατε; Εννοείται ότι θα τους ψηφίσω. Γιατί όχι; Επειδη το λέτε εσείς; Αντε ρε από δω. Κάνετε μεγάλο λάθος κύριοι βολεμένοι. Τώρα χρειάζονται αποδείξεις και αυτοί μας τις δίνουν. Κι άν έρθουν και τα τάνκς πάλι δεν μας νοιάξει. Σίγουρα θα είναι καλύτερα. Γιατί εμείς δεν έχουμε να ανησυχήσουμε για τίποτα; Εσείς που προδόσατε τη χώρα σας λογικό ότι τρέμετε την επόμενη μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφή