Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 16, 2011

Γ. Σεφέρης – Για τα Κόμματα και την Δικτατορία

seferis.jpg

Γ. Σεφέρη
Ο Γ. Σεφέρης από νωρίς, όπως λέγει, αποξενώθηκε από τα «κομματικά» και η «αποστροφή που [αισθανόταν] για τους ελλαδικούς κομματικούς τρόπους» ίσως να ήταν αυτή που τον έκανε να απέχει από την πολιτική δράση. Πολλοί μάλιστα τον κατηγόρησαν για αυτό. Πάντως όποιος χαρακτηρισμός θα ήταν άδικος χωρίς να διαβάσει κανείς τα κείμενά του:
Όσο για μένα, άρχισα να νιώθω την αποξένωση από τα ελλαδικά κομματικά αρκετά νωρίς από το τέλος του κινήματος του `35. Υπογραμμίζω τη λέξη: κομματικά. Από τότε, μόνο σε δυο γεγονότα της ιστορίας μας δόθηκα ολόκληρος, ψυχή και σώμα: στον περασμένο πόλεμο και στο θέμα της Κύπρου. Και στα δυο είδα μεγάλα ξυπνήματα και τρύγησα κάμποσες πικρές εμπειρίες. Και τώρα, αφού πέρασα μια ολόκληρη ζωή κλυδωνισμένη από στρατιωτικά κινήματα, δικτατορίες, μεταπολιτεύσεις, εξάρσεις, ολέθρους και απογνώσεις, αφού τα έζησα όλα αυτά, κατάσαρκα θα μπορούσα να πω, σαν Υπηρέτης του Κράτους, βρίσκω πως είναι θλιβερό και βαρύ, καθώς προχωρούν τα χρόνια, να καταλήγω στο συμπέρασμα πως δεν έχουμε προκόψει ούτε μια γραμμή σʼ αυτά τα ζητήματα. Κι όταν ένας τόπος δε δείχνει προκοπή μέσα σε σαράντα χρόνια, αυτό σημαίνει πως πέφτει κατακόρυφα. [...]
Ωστόσο συλλογίζομαι συχνά εκείνον τον...

Στρατό κομματικών μισθοφόρων στήνει το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση, άμεσα θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας όσοι υπάλληλοι αορίστου χρόνουχαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό, των υπό κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμών.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο διαχωρισμός των υπαλλήλων σε απαραίτητους και πλεονάζοντες θα γίνει αποκλειστικά απ’ το καθεστώς ΠΑΣΟΚ! Το ΑΣΕΠ εδώ δεν θα έχει κανένα λόγο.
Α. Μαζικά και χωρίς καμία αντικειμενική διαδικασία πλήθος εργαζομένων θα ριχτεί στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας – ανεργίας.
Οι πλεονάζοντες, όμηροι της εργασιακής εφεδρείας, θα καταταγούν σε πίνακα βάσει των ικανοτήτων τους με κριτήρια του ΑΣΕΠ.… !!!
- Όσοι λοιπόν κριθούν ως...

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑ Ι ΕΧΘΡΟΥΣ.

Γράφει ο Φοίβος
Το κυπριακό ζήτημα και η αγγλοαμερικανική πολιτική
Σ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου, το κυπριακό ζήτημα κινήθηκε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη , δηλαδή ανάμεσα στα συμφέροντα της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Για όσο διάστημα κρατούσε τα ηνία του αποικιοκρατικού κόσμου, η Αγγλία θεωρούσε την Κύπρο αναπόσπαστο τμήμα της αυτοκρατορίας της. Αλλά κι όταν το αποικιοκρατικό της σύστημα κατέρρευσε, η Βρετανική Αυτοκρατορία δεν εγκατέλειψε την Κύπρο, γνωρίζοντας τη στρατηγική της αξία, αναφορικά με τον έλεγχο της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Με το ίδιο σκεπτικό, ενήργησαν και οι Αμερικανοί ως νέοι ηγέτες του παγκόσμιου χάρτη-Γάλτα, εντάσσοντας το νησί στο....

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ... Αλήθειες καλά κρυμμένες από τη Νέα Τάξη

Διαβάστε μια ανάλυση με πραγματικά δεδομένα και αλήθειες που θα σας κάνει σίγουρα να αναρωτηθείτε, αν υπάρχει κλιματική αλλαγή και που οφείλεται...


Σε προηγούμενο άρθρο μας  ( Ανθρωπογεωγραφία ) αναφερθήκαμε εκτενώς στην εξέλιξη και τις μεταβολές του παγκόσμιου πληθυσμού και με αναλυτικό τρόπο καταδείξαμε το διαρκές δημογραφικό έγκλημα που τελείται εις βάρος των Ευρωπαϊκών Εθνών, ως βασική προϋπόθεση της επιτυχούς έκβασης του παγκόσμιου αντεθνικού, αντιευρωπαϊκού αλλά και ανθελληνικού  σχεδίου ανάμειξης και ποδηγέτησης των λαών.
Είχαμε επίσης υποσχεθεί ότι θα επανέλθουμε με μία ενδελεχή εξέταση της εξάρτησης του ανθρώπου από την αλλαγή του κλίματος αλλά και από το περιβάλλον το οποίο εν πολλοίς ο ίδιος διαμορφώνει. Τηρώντας αυτή την υπόσχεση θα ξεκινήσουμε ανιχνεύοντας την υπόθεση της κλιματικής αλλαγής.
  1. 1.     Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Δημόκριτος (460 π.Χ. - 370 π.Χ.)

Ο Δημόκριτος ήταν προσωκρατικός φιλόσοφος που γεννήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης. Μαθητής του Λεύκιππου. Πίστευε ότι η ύλη αποτελείτo από αδιάσπαστα, αόρατα στοιχεία, τα άτομα. Επίσης ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι ο Γαλαξίας είναι το φως από μακρινά αστέρια. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους που ανέφεραν ότι το σύμπαν έχει και άλλους "κόσμους" και μάλιστα ορισμένους κατοικημένους. Ο Δημόκριτος ξεκαθάριζε ότι το κενό δεν ταυτίζεται με το τίποτα ("μη ον"), είναι δηλαδή κάτι το υπαρκτό.

Ο Δημόκριτος γεννήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης γύρω στα 460 π.Χ. από οικογένεια αριστοκρατικής καταγωγής, δημοκρατικών όμως πεποιθήσεων. Τα Άβδηρα , ανατολικά του ποταμού Νέστου στην ακτή της Θράκης, υπήρξαν ιωνική αποικία που ιδρύθηκε το 654 π.Χ. από κατοίκους των μικρασιατικών Κλαζομενών. Ήταν η τρίτη πλουσιότερη πόλη της Αθηναϊκής Συμμαχίας -έδινε φόρο 15 τάλαντα- και όφειλε τον πλούτο της στην άφθονη παραγωγή σιτηρών και στο γεγονός ότι αποτελούσε λιμάνι για τη διεξαγωγή του εμπορίου με το εσωτερικό της Θράκης.


Στα Άβδηρα ο Ξέρξης ξεκούρασε το στρατό του το 480 π.Χ. κατεβαίνοντας προς τη νότια Ελλάδα. Σύμφωνα, μάλιστα, με μια μαρτυρία αυτός που φιλοξένησε τον Ξέρξη στην πόλη ήταν ο...

Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...

ΑΘΗΝΑ 16-7-2011 .

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην πορεία ενός έθνους και δυστυχώς η αχίλλειος πτέρνα του λαού μας είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης ζωντανής και σε ενέργεια. Είναι η πρωταγωνιστική θέση των βιωμάτων που έχουν προηγηθεί στην εξέλιξη της Φυλής. Ένα γερό έθνος με θέληση για ανεξαρτησία και ισχύ πρέπει οπωσδήποτε να στηρίξει το παρόν του και να φτιάξει το μέλλον του δικαιώνοντας παρακαταθήκες και πόθους του παρελθόντος, τιμωρώντας ολοκληρωτικά προδοσίες περαστικών για τον όλεθρο ταγών.

Και στην Κύπρο τα πράγματα δεν είναι καλά καμωμένα. Το σύγχρονο ελληνικό κράτος δεν τα έχει άλλωστε καταφέρει σε καμία αλύτρωτη ελληνική πατρίδα. Μόνο στο ξεπούλημα σημειώνει καλές επιδόσεις είτε δια λόγους ηρεμίας της μικρής τάχα Ελλάδος είτε για τα αργύρια και πάντα για την εξουσία. Στην περίπτωση της Κύπρου Μας βοήθησε και το εκεί πολιτικό κατεστημένο, ο εκείθε νεοταξικός συρφετός της ανεξάρτητης Κύπρου παλαιότερα και της επικείμενης εξίσου ζοφερής διζωνικής ομοσπονδίας. Όμως οι ήρωες της ΕΟΚΑ και ο Γρηγόρης Αυξεντίου ανάμεσά τους δεν δώσανε τη ζωή τους για τη βολή των σάπιων, αλλά για την λευτεριά των Ζωντανών Ελλήνων.

Ο σταυραετός του Μαχαιρά, ο καπετάν Ζήδρος και κατά κόσμον Γρηγόρης Αυξεντίου είχε όλα τα χαρακτηριστικά του Έλληνα Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού. Ο Έλληνας λοιπόν Αυξεντίου είχε βαθιά χαραγμένη μέσα του την εθνική συνείδηση όχι μόνο ως βιολογική πραγματικότητα αλλά και ως ιερό καθήκον. Δεν είχε ανάγκη κανέναν....

Είναι ώρα να διαλέξεις στρατόπεδο... Έχουμε πόλεμο...

"Οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σε αυτά που γίνονται στον κόσμο"
Ηράκλειτος


Κοιτάξου σε έναν καθρέπτη Έλληνα...και αναλογίσου...

Σου κλέβουν τα λεφτά...
Σου κλέβουν την αξιοπρέπεια...
Σου κλέβουν την Πατρίδα...
Σου κλέβουν τη Θρησκεία...
Σκοτώνουν τα αδέρφια σου...

Εσύ τι...

Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ,ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΝΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΗΡΩΕΣ....

ο τίτλος ανήκει στον φίλο και συναγωνιστή hellas-orthodoxy

Αρχαίοι μύθοι και... απίστευτες ιστορίες για την Σελήνη

-
Μια πολύ παλιά Σουδανική παράδοση της φυλής Σιλλούκ αναφέρει: «Τον παλιό καιρό οι άνθρωποι ανέβαιναν στο φεγγάρι από κάποιο ανηφορικό δρόμο αλλά μετά κουράστηκαν και δεν μπορούσαν ν' ανέβουν».

Τα Ινδικά χειρόγραφα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες θεοί πολέμησαν εναντίον των κατοίκων της σελήνης και των συμμάχων της.»
Οι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την σελήνη. Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς». Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.

Ο Έλληνας θεός Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, και μας λέει:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΡΑ!!!!!

Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΥΛΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ -ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ
Δεν είναι το ΤΤ η μόνη Ελληνική τράπεζα που κερδοσκόπησε με το Δημόσιο Χρέος και τα CDS, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο και τους φορολογούμενους, οι οποίοι σήμερα σφαγιάζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διατήρηση των μετοχικών κεκτημένων των Ελλήνων τραπεζιτών, μέσα από τα πολυτελή πακέτα στήριξης των τραπεζών τους, που δεν διοχετεύονται ούτε στην αγορά, ούτε στην ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία ενώ, ταυτόχρονα, κανένας δε γνωρίζει τον τελικό προορισμό και τους αποδέκτες της αντλούμενης ρευστότητας από την ΕΚΤ.
Τα στοιχεία που αφορούν τις κερδοσκοπικές συναλλαγές επί του...