Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Οκτωβρίου 10, 2010

To Σκάι απόψε απέδειξε ποιοι είναι οι ΜEGAλοι ψεύτες....


Το ζήτημα είναι ο ωμός βιασμός, ...παρά φύσιν, των Ελλήνων τηλεθεατών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, οπότε θα έβλεπαν ότι ο δημοσιογράφος, εννοεί σαφέστατα τον κ.Παπανδρέου και δεν αναφέρεται σε ex-primeminister, αλλά σε primeminister. Κι όμως στα καφενεία των χωριών, τους έμεινε το ψευδέστατο "πρώην", που ειπώθηκε μόνο στη φαντασία μερικών Ελλήνων διαμορφωτών κοινής γνώμης. Δεν ξέρω αν εσάς σας αρέσει να σας βιάζουν, εμάς όμως όχι.
(taxalia)

Στην Θράκη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη

► Συναντήθηκε με στελέχη κι έδωσε γραμμή
 για τις εκλογές
► Στηρίζουν ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια ΑΜΘ 
και βάζουν "ντοράκια" στα ψηφοδέλτια του Άρη 
Γιαννακίδη
► Ο Γιώργος Κουκουράβας στον Έβρο και 
ο Αϊχάν Σιακήρ στην Ροδόπη υποψήφιοι με 
τον Άρη Γιαννακίδη
► Ψάχνουν γραφεία για το «υπό ίδρυση»
 μόρφωμα της Ντόρας

Στην Θράκη βρίσκεται από την
Παρασκευή ο Δημήτρης Ζαφειριάδης,
ο πιο στενός συνεργάτης της
 Ντόρας Μπακογιάννη και επί χρόνια
διευθυντής του πολιτικού της γραφείου.
Την Παρασκευή πραγματοποίησε
συνάντηση σε αίθουσα του ξενοδοχείου
 «Ανατόλια» της Κομοτηνής με περίπου
 50 στελέχη από την Ροδόπη και τους
 γειτονικούς νομούς.

Ο κ. Ζαφειριάδης, μεταξύ των άλλων,

Τον ΓΑΠ εννούσε ο Γιούνκερ;

Ενώ τα κυβερνητικά παπαγαλάκια προσπαθούν απεγνωσμένα να φωτογραφίσουν τον Κώστα Καραμανλή, δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ , από όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, η δημοσιογράφος Λάρα Μάρλοου, που εργάζεται στους Times της Ιρλανδίας, παρέστη στη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ. Οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν ήταν εκεί γιατί ακολουθούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ της καταδεικνύει το...

Στήριξη από Χίλαρι στο Σκοπιανό

Ζήτησε να ανταποκριθεί ο Γκρούεφσκι στα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα
Του Αθανασιου Eλλις
Η Ουάσιγκτον εντείνει τις πιέσεις προς τα Σκόπια ώστε να αποδεχθούν ένα σύνθετο όνομα, με επικρατέστερο το «Vardaska Makedonija», αν και στο τραπέζι παραμένει η …

Αναστασιάδης : «Συνωμοσία Μπουτάρη και ΠΑΣΟΚ»



Λάβρος κατά του Γιάννη Μπουτάρη εμφανίστηκε με ανακοίνωσή του, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αναστασιάδης

Διαβάστε την αποκαλυπτική ανακοίνωση του κ. Αναστασιάδη

Δεν μίλησε για πρώην Πρωθυπουργό ο Γιούγκερ...

Ολόκληρη η δήλωση Γιούγκερ

Ο Γιούγκερ είπε ότι, προσπάθησε σε κάποιο σημείο να βρει μια λύση στα προβλήματα, με έναν Έλληνα Πρωθυπουργό που δεν κατονόμασε, ο οποίος του είπε:

Ανακαλύπτοντας την πυρίτιδα

""Σάλος" με τη δήλωση Γιούνκερ από την παραδοχή πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα."


"Το θέμα έχει 'αγγίξει' κάθε Έλληνα πολίτη που τον ενδιαφέρει να μάθει ποιός τόλμησε και έκανε την παραπάνω δήλωση. Ποιός είχε το θράσος να το πει."


"Μείζον εθνικό θέμα... Ανατρέπει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα και πυροδοτεί νέες πολιτικές εξελίξεις."

Αυτοί και άλλοι παρόμοιοι τίτλοι δεσπόζουν και θα κυριαρχούν καθημερινά στα ΜΜΕ της χώρας μας.
Δεν λέμε, έχει μεγάλη αξία η δήλωση και χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Όμως αναρωτιόμαστε το αυτονόητο.
Τόσα χρόνια...

Βόμβα μεγατόνων η κρίση στον Τύπο!

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η κρίση στον Τύπο με πρώτο θύμα τις εφημερίδες, αλλά απειλώντας και την – κάποτε παντοδύναμη – τηλεόραση. Στα ελληνικά ΜΜΕ είναι δύσκολο να βρούμε όμιλο που να τα βγάζει πέρα, ενώ κυριαρχούν οι απολύσεις, οι περικοπές και η ανασφάλεια για το μέλλον, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.
Το “σήμα” έδωσε το 2009 το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου από τη Γιάννα Αγγελοπούλου που “πάγωσε” την αγορά αφού είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές, με μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και “καλό χαρτί” από το δημοσιογραφικό χώρο. Ένα χρόνο αργότερα,

Τουρκική προκλητικότητα: Θέτουν "μειονοτικά" θέματα στη Θράκη, Κω, Ρόδο και διεκδικούν "συνεργασία" για την ασφάλεια του Αιγαίου

Με τα «θέματα» του Αιγαίου να δρομολογούνται στο ασαφές και προβληματικό πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να θέσει στην κορυφή της ατζέντας των ελληνοτουρκικών μειονοτικό ζήτημα όχι μόνο στη Θράκη αλλά και στη Ρόδο και στην Κω.Η έγερση μειονοτικού ζητήματος συμπληρώνει ένα ιδιαίτερα δυσμενές πλαίσιο, καθώς στο θέμα του Αιγαίου διατυπώνεται ήδη μια νέα προσέγγιση, που η Ελλάδα καλείται να καταβάλει δυσανάλογο κόστος, με εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων, προκειμένου να «αγοράσει» ασφάλεια από την Τουρκία. Και την Αγκυρα με προσβλητικό τρόπο να προβάλλει ως δέλεαρ για το «μοίρασμα» του Αιγαίου το οικονομικό όφελος που υποτίθεται θα προκύψει από τη συνεκμετάλλευση και τις άλλες κοινές δράσεις.
Λίγες ημέρες πριν από...

Κολοσσιαία διαδήλωση εναντίον του Πούτιν… Μα σε πόσο ζώα απευθύνονται;

Η παραπληροφόρηση των Δυτικών ΜΜ”Ε” έχει πάρει Οργουελικές διαστάσεις. Μετά τον ορυμαγδό προπαγάνδας υπέρ του ΓΑΠ στα διεθνή μέσα, τον “διασυρμό” του Μπερλουσκόνι από την ισχυρή “ένωση παιδεραστών, πρεζεμπόρων και δουλεμπόρων”, την πτώση Σαρκοζί (που την πολιτική του επικροτεί το 78% των Γάλλων), έχουμε νέα παγκόσμια εξέλιξη …

Οι οικονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού

Στίγκλιτς, Πολεμαρχάκις, Σκιόπα, Παπαδήμος, Πιγκάς... Πρόσωπα που δεν θα τα δει κανείς σε τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε γύρω από το τραπέζι που λαμβάνονται οι μεγάλες αποφάσεις. 

Ο ρόλος τους όμως είναι καθοριστικός στη διαμόρφωση της άποψης του Γ. Παπανδρέου στα θέματα της οικονομίας και αρκούν κάποιες δηλώσεις τους στο διεθνή τύπο για να προκαλέσουν πάταγο και να χρειαστεί η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για να καταλαγιάσει ο θόρυβος. Οι σύμβουλοι και τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού για τα ζητήματα οικονομίας δεν διατηρούν σχέσεις μεταξύ τους.
Ο ρόλος...

Το μεγάλο φαγοπότι με τα ακίνητα φιλέτα

Το «μεγάλο φαγοπότι» με τις μεταβιβάσεις ακινήτων-φιλέτων και τους φόρους που συνεχίζεται σε πολλές περιοχές παραθεριστικής κατοικίας, αλλά ακόμη και στις επεκτάσεις ακριβών προαστίων, όπως είναι η Κηφισιά, αποκάλυψε η έρευνα του υπουργείου Οικονομικών που έγινε εν όψει της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Σε 5.000 οικισμούς και περιοχές εξοχικής κατοικίας κοντά στη θάλασσα ή στα βουνά, σε όλη την Ελλάδα, δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών των ακινήτων. Οι τιμές των οικοπέδων εξακολουθούν να υπολογίζονται με βάση συγκριτικά στοιχεία για τις πωλήσεις άλλων όμορων ακινήτων. Το σύστημα αυτό επιτρέπει συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» των αγοραστών με τις κατά τόπους εφορίες.

Σε αυτές τις ζώνες οικιστικής ανάπτυξης περιλαμβάνονται...

“Κλείδωσε” το νέο Μνημόνιο για δέκα (τουλάχιστον) χρόνια


Οι νεότερες πληροφορίες μας λένε λοιπόν ότι κλείδωσε το νέο Μνημόσυνο για την Ελλάδα και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση θα περιμένει να περάσουν οι κρίσιμες γι’ αυτήν εκλογικές αναμετρήσεις ώστε να μη φάει χοντρό «μαύρισμα» και θα ανακοινώσει συμφωνία για την επέκταση της πληρωμής του δανείου από την Τρόϊκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη συζητηθεί οι όροι για την μακροχρόνια εξόφληση του δανεισμού η οποία ουσιαστικά σημαίνει επιτήρηση για τουλάχιστον δέκα χρόνια.
Υπό το βάρος της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και με τη δικαιολογία ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει πάνω από το 15% το 2009, επομένως δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για κάτω από 3% το 2013, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να σερβίρει στον κόσμο πιο ήπια το νέο Μνημόνιο.
Σε ρόλο…

Βασίλης Κικίλιας: "Δεν είμαι πολιτικός"

Mια διαφορετική συνέντευξη από τις συνηθισμένες...

Στο "ψυγείο" 10 προγράμματα για ανέργους

Χρειάστηκε να παρέμβει προσωπικά ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος για να μπορέσει να εξασφαλίσει 13,7 εκατ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες ένα τοπικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα δώσει δουλειά σε 900 ανέργους και θα διασφαλίσει τις θέσεις άλλων 350 εργαζομένων στην Καστοριά. Ενας νομός-πρωταθλητής στην ανεργία.

Ο σχετικός φάκελος του προγράμματος ήταν έτοιμος από τον ΟΑΕΔ εδώ και καιρό. Είχε όμως κολλήσει στο αρμόδιο τμήμα του ΕΣΠΑ στα οικονομικά υπουργεία, μέσω του οποίου θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επρεπε να βάλει το χέρι του ο πρόεδρος της Βουλής... Δεν αρκούσαν οι επίσημες εκτιμήσεις για 145.000 νέους ανέργους να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους.
Είναι γεγονός ότι..

Λαοί και ευρωλιτότητα

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Λαοί υπάκουοι, που σκύβουν το κεφάλι και υπομένουν βυθισμένοι στη δυστυχία τους τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Λαοί ανυπάκουοι που αντιδρούν με σφοδρότητα στα μέτρα αυτά, βγαίνουν στους δρόμους και με αλλεπάλληλα κύματα διαδηλώσεων ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό, εκδιώκοντας τις κυβερνήσεις που επιχειρούν μια γιγαντιαία ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Λαούς που ανήκουν και στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία έχει να επιδείξει η Ευρώπη στις μέρες μας. Στη διάρκεια αυτής της κρίσης, οι Ευρωπαίοι πολίτες με τη στάση τους συνδιαμορφώνουν τη μοίρα τους.
Οι Γάλλοι στους δρόμους. Τρεις φορές μέσα σε έναν μήνα, πάνω από 2.500.000 διαδηλωτές κάθε φορά πλημμύρισαν τις πόλεις! Δεκαπέντε χρόνια έχουν να γίνουν τέτοιες κινητοποιήσεις. Ο Σαρκοζί εμφανίζεται ανυποχώρητος στο θέμα της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης, κάνοντας μόνο δευτερεύουσας σημασίας υποχωρήσεις. Αν όμως επιμείνει μέχρι τέλους,

Δημόσιο: Ο μεγαλύτερος οφειλέτης

Ποιος είναι μεγαλύτερος οφειλέτης αυτή τη στιγμή -στα όρια του κακοπληρωτή- στην αγορά; Το ελληνικό Δημόσιο. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε η «Κ» και τα οποία εμφανίζουν το κράτος να καθυστερεί ποσά άνω των 3,5 δισ. ευρώ προς επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, ΔΕΚΟ, χωρίς να υπολογίζονται αυτά προς τους ασφαλιστικούς φορείς, επιτείνοντας το προβλήματα ρευστότητας που βιώνει σήμερα η αγορά, την ώρα που ο τραπεζικός δανεισμός δίνεται με το σταγονόμετρο. Τι λέει επ' αυτού το ελληνικό Δημόσιο; Διά του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη κρατάει τουλάχιστον τις επιφυλάξεις του, καθώς,

Το "νέο" τρωκτικό έρχεται δυναμικά με αποκαλύψεις που θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.


neo_troktikoΜε σύνθημα ΟΣΟ ΖΩ θα  ΦΩΝΑΖΩ  την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 05:20 (πρωί πρωί) ξεκινά επιτέλους η συνέχεια της ομάδας του τρωκτικού!  Τα ίδια παιδιά με μικρές δικαιολογημένες  απώλειες...  Από τις πρώτες αναρτήσεις θα..

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Κapa Research για την οικονομική πολιτική και την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών

"Το ΒΗΜΑ"

Ο Τρομπούκης εμπλέκει Ντόρα και Κώστα Μπακογιάννη

Συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας  για τη δράση του «συνδικάτου του εγκλήματος», καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν πως το γραφείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη μεσολαβούσε μεταξύ εφορίας και επιχειρηματιών, ενώ έδειξε και ιδιαίτερο ζήλο στην εξυπηρέτηση του επιφανούς μέλους της σπείρας κ. Γιώργου Τρομπούκη!
 
Δεκάδες συνομιλίες που...

Πόλεμος νομισμάτων

Με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού πληρώνουν οι Ελληνες τον πόλεμο νομισμάτων που έχει ξεσπάσει στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα. Διότι έχει προκληθεί ανατίμηση του ευρώ, η οποία αποδυναμώνει τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται στο πλαίσιο του Μνημονίου. Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ γουάν, δολαρίου και ευρώ έχει εμπλέξει και άλλες ισοτιμίες προκαλώντας επιπτώσεις στα δημοσιονομικά μεγέθη όλων των οικονομιών. Η πιστωτική κρίση και η ύφεση ανάγκασαν μεγάλες οικονομίες του πλανήτη να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την υποτίμηση των νομισμάτων τους. Οι ΗΠΑ...

Η δημοσκόπηση της Kapa Research για "Το ΒΗΜΑ"

Ανιστόρητη κατάργηση

Tο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αποκάλυψε ο «Τύπος της Κυριακής», για την κατάργηση του μαθήματος της Ελληνικής Ιστορίας από τα υποχρεωτικά μαθήματα του Νέου Λυκείου και την αντικατάστασή του από το μάθημα των Αγγλικών, αποτελεί, ασφαλώς, παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχει κράτος σε ολόκληρο τον κόσμο, στα σχολεία του οποίου οι μαθητές δεν διδάσκονται την Ιστορία.
Ακόμη και στο...

ΔΝΤ: Όταν οι κλέφτες αποκτούν διεθνή οργανισμό

Αυτό, το οποίο σήμερα απειλεί τους Έλληνες με απόλυτη καταστροφή, δεν είναι το χρέος. Αυτό, το οποίο τους απειλεί, είναι η άγνοια. Οι Έλληνες αγνοούν τα πλέον βασικά πράγματα της οικονομίας και σ' αυτήν την άγνοια στηρίζονται τόσο οι ξένοι, που τους λεηλατούν, όσο και οι δικοί τους "Εφιάλτες", που τους προδίδουν. Θα ξεκινήσουμε την ανάλυση με μια απλή ερώτηση και από αυτήν την απλή ερώτηση είμαστε βέβαιοι ότι ο αναγνώστης θα καταλάβει την πραγματική φύση του προβλήματος, που σήμερα απειλεί την Ελλάδα με καταστροφή και το οποίο είναι το χρέος της. Ποια είναι η ερώτηση αυτή; Αν επενδύσει κάποιος στη νίκη ενός αλόγου, φταίει το άλογο αν δεν κερδίσει; Χρωστάει το άλογο αυτά, τα οποία επενδύθηκαν πάνω του;
Έστω ότι...