Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2010

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοσέ Μπαρόζο.


Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοσέ Μπαρόζο. Στην επιστολή κυριαρχεί το ερώτημα του κατά πόσο η Αλβανία σέβεται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και δεν καλλιεργεί το φυλετικό μίσος, με αφορμή και την πρόσφατη ρατσιστική δολοφονία του Χιμαραίου Μάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα.
Διαβάστε...

Τι έγινε ρε παιδιά;

Επιτυχημένη εγχείρηση εγκεφάλου πριν από 2.800 χρόνια στα Άβδηρα της Θράκης!

H αρχαιότερη κρανιακή χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα έχει ηλικία 28 αιώνων και πραγματοποιήθηκε στα αρχαία Άβδηρα της Θράκης. Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο πως η 20χρονη ασθενής που χτυπήθηκε από εχθρικό βλήμα έζησε μετά την επέμβαση για τουλάχιστον δύο ακόμη δεκαετίες, αλλά και το ότι ο γιατρός ακολούθησε με απόλυτη επιτυχία την πρακτική του Ιπποκράτη όπως περιγράφεται στα συγγράμματά του δύο αιώνες πριν από τη γέννησή του διασημότερου αρχαίου Έλληνα γιατρού!

Αυτά αποκαλύπτει η έρευνα του καθηγητή Φυσικής Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Adlephi της Νέας Υόρκης Αναγνώστη Αγελαράκη, που δημοσιεύεται στο καινούργιο τεύχος της έγκυρης επιστημονικής επιθεώρησης «Archaeology».
«Πρόκειται για μια μοναδική ανακάλυψη που εδραιώνει τα επιστημονικά θαύματα της ελληνικής ιατρικής και δη της χειρουργικής», λέει..

Παιδεία στη λογική των σοβιέτ

Tου Πασχου Μανδραβελη
Ο σοβιετικού τύπου σχεδιασμός έχει αποτύχει παντού στον κόσμο, αλλά μόνο στην Ελλάδα δεν εννοούμε να το καταλάβουμε. Τα αποτελέσματά του εμφανίζονται σαν φαρσοκωμωδία κάθε Αύγουστο και Σεπτέμβριο στα σχολεία. Εχουμε αναλογικά τους περισσότερους διδάσκοντες στον δυτικό κόσμο και μονίμως λείπουν δάσκαλοι και καθηγητές από τα σχολεία. Και περίπου σ’ ένα μήνα θα αρχίσει το σίριαλ με τα βιβλία. Μία υπηρεσία της Αθήνας θα βάλει σε φορτηγά εκατομμύρια βιβλία για να ...

Στο Γ. Α. Παπανδρέου το κοινωνικό και πολιτικό βραβείο της Γερμανίας, “Quadriga”

Στον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου θα απονεμηθεί φέτος το πολιτικό και κοινωνικό βραβείο της Γερμανίας “Quadriga”, για την κοινωνική του προσφορά, την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας.
Η απονομή θα γίνει στο Βερολίνο στις 3 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της 20ης επετείου από την επανένωση της Γερμανίας.
Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία,

Η αριστεροπροοδευτικοκουλτουριάρικη διαπαιδαγώγηση καταστρέφει αποτελεσματικά τα παιδιά μας....


-Από μικρό να μην του αρνείστε τίποτα. Δίνετέ του ό,τι επιθυμεί, ό,τι ζητάει, ιδίως όταν πεισματώνει και κλαίει. Έτσι θα μεγαλώσει και θα πιστεύει πως οι άλλοι του οφείλουν τα πάντα, πως έχει μόνο δικαιώματα.

-Όταν αρχίσει να ξεστομίζει βρισιές, εσείς να γελάτε. Έτσι θα του δώσετε να καταλάβει ότι είναι πολύ έξυπνο!

-Μην του λέτε ποτέ: «Αυτό είναι κακό!». Έτσι λένε...

Δύο θέματα έθεσε ο Ελληνικός Νηογνώμονας στον Χρυσοχοϊδη

Δύο θέματα έθεσε αντιπροσωπεία του Ελληνικού Νηογνώμονα σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι  με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Ε.Ν., Νίκος Παπάς, ο διευθύνων σύμβουλος Δημ.Γούσης και το μέλος του ΔΣ Γιώργος Βερνίκος ζήτησαν από τoν υπουργό:


  1. Η ισχύς των πιστοποιητικών που έχει χορηγήσει ο Ελληνικός νηογνώμονας να λήξουν την...

Οι πολυεθνικές εταιρείες μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό

Ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι για την εκροή καταθέσεων περίπου 25 δισ. ευρώ υπεύθυνοι ήταν οι εφοπλιστές, οι πάσης φύσεως επιχειρηματίες και φυσικά πρόσωπα, μία νέα ομάδα προκύπτει και αφορά τις πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες φέρονται να έχουν συμβάλλει στη μείωση των καταθέσεων στην Ελλάδα κατά τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.
Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Λόγω...

7 εκατ. ευρώ η σελίδα!

Το «έργο» του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Δημιουργία knowledge portal με ευφυείς υπηρεσίες ταξινόμησης για κανονιστικές και συναφείς υποθέσεις».
«Ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας ψηφιακής πληροφόρησης επιβατών στα μέσα μεταφοράς». «Ανάπτυξη και λειτουργία ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης».
Σα να λέμε...

Αν αληθεύει μιλάμε για εσχάτη προδοσί



Προ ημερών στο ποστ Είναι μεγάλος …ρουφιάνος ο …χοντρός γραψαμε πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνωστοποίησε σε όλα τα κυπριακά πολιτικά κόμματα το περιεχόμενο του Ενημερωτικού Σημειώματος που του έδωσαν αρμόδια στελέχη του ΓΕΕΘΑ, απ’ όπου προκύπτει ότι...

Ο tzogadoros προτείνει

Πρεμιερα κάνει στο blog μας ο tzogadoros, που θα δίνει τις προβλέψεις του για στοιχηματισμό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Καλησπέρα σε όλους και καλό χειμώνα να έχουμε με πολλά κέρδη.


Είμαι ο tzogadoros, και θα προσπαθήσω να δώσω τις καλύτερες προβλέψεις με τα καλύτερα αποτελέσματα γιατί διαπιστώννω καθημερινά ότι όλο και περισσότεροι στρέφονται στο τζόγο για την εύρεση ρευστού.

Ας ξεκινήσουμε με το Μουντομπάσκετ.
Τι στραπάτσο...

AΛΒΑΝΙΑ: ΣΚΛΗΡΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΡΟΚ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η ειδεχθής δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα από τη Χειμάρρα, που τον διαμέλισε Αλβανός εθνικιστής με το αυτοκίνητό του γιατί μιλούσε ελληνικά, ήρθε να επιβεβαιώσει το πολύ εχθρικό έως ρατσιστικό, φασίζον κλίμα εις βάρος των Ελλήνων που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα του αλβανικού πληθυσμού. Μερικές μέρες αργότερα σημειώθηκε επίσης δεύτερο κρούσμα, όταν μια παρέα Αλβανών ξυλοκόπησε άσχημα σε μια παραλία έναν ‘Eλληνα, όταν διαπίστωσε ότι δεν μιλάει αλβανικά, ενώ σε ένα τρίτο επεισόδιο ρίχτηκαν εκφοβιστικοί πυροβολισμοί στο σπίτι του δολοφονηθέντος!

Το χειρότερο όμως είναι...

Eλλάδα: Ζημιές σε ύψος ρεκόρ, το πρώτο εξάμηνο του 2010, για τις εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες

Ζημιές ρεκόρ ύψους 1,37 δισ. ευρώ κατέγραψαν στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους οι εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες, οι οποίες σε ποσοστό 54% ήταν ζημιογόνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ η πλειοψηφία των εισηγμένων παρουσίασε μείωση των λειτουργικών κερδών και των περιθωρίων.

    Αναλυτικότερα,

Εξ οικείων τα βέλη

Eπί μήνες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιδόθηκε σε έναν «ανένδοτο» αγώνα λαϊκισμού που όμοιό του είχαμε καιρό να δούμε. Σε όλους τους δημοσίους οργανισμούς έβρισκε «golden boys» που μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας. Τους παρέδωσε λοιπόν όλους ως...

Απαράδεκτη η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη»

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση»

Στις εξελίξεις του Σκοπιανού αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι θα υπάρξουν σοβαρές διεργασίες για την επιλογή του ονόματος μέσα στους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε: «Έχω την αίσθηση και την πληροφόρηση ότι μέσα στο καλοκαίρι υπήρξαν......

Μειώσεις εώς 60% σε 4000 φάρμακα

Μειώσεις έως και 60% στις τιμές των φαρμάκων προβλέπει σύμφωνα με τον ενδεικτικό πίνακα που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» το νέο Δελτίο Τιμών που ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Οικονομίας και περιλαμβάνει περισσότερα από 4.000 φαρμακευτικά προϊόντα, από αντικαρκινικά μέχρι φάρμακα για την αντιμετώπιση της αναιμίας και της νόσου του Αλτσχάιμερ. Το...

Βάζει «χέρι» και στις ΜΚΟ το Ισραήλ

Ενοχλημένο σφόδρα φαίνεται να είναι το Ισραήλ, από τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ιδιαίτερα εκείνων που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο έδαφος του και γι' αυτό αποφάσισε να τους βάλει άγριο “χέρι”, απαιτώντας έλεγχο, τόσον στις ενισχύσεις που λαμβάνουν από την αλλοδαπή όσον και στις δραστηριότητες τους.
Το θέμα, θα έλθει,

Φθινοπωρινές προσφορές αντί για εκπτώσεις

Oι θερινές εκπτώσεις οδηγούν στις... φθινοπωρινές προσφορές. Στο πλαίσιο της γενικευμένης ύφεσης όπου κινείται πλέον η αγορά- με εμφανή τα σημάδια της απόγνωσης σε ορισμένες περιπτώσεις- οι εμπορικές επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους για να φέρουν «ζεστό χρήμα» στα ταμεία τους. Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια η χειμερινή περίοδος ξεκινά με προσφορές. Γεγονός που, όπως εξηγούν πηγές της αγοράς, οφείλεται κατ΄ αρχήν στην πτωτική πορεία που είχαν οι θερινές εκπτώσεις- εκτιμάται ότι οι πωλήσεις των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων μειώθηκαν κατά 12% με 13% κατά μέσον όρο- στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος του μέσου καταναλωτή και στις απαισιόδοξες προβλέψεις της οικονομίας στο τελευταίο τετράμηνο του χρόνου.

Οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν...