Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010

Πως μας δουλεύουν


Ξεκίνησα να γράφω για το πώς μας δουλεύουν αλλά κατάλαβα ότι θα είναι βαρετό και το έκανα εικόνα. Δεν νομίζω να χρειάζεται επεξηγήσεις.
Γ.Μ.
antinews.gr

17 χρόνια από το θάνατο ενός ακόμα "αετού" των αιθέρων

Συμπληρώνονται 17 χρόνια από την 18η Ιουνίου 1992, όταν ο υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς, αντιμετωπίζοντας σε άνιση εικονική αερομαχία τουρκικά F-16 χάθηκε με το Mirage F1 CG του στα γαλανά νερά του Βόρειου Αιγαίου. Έπεσε στο καθήκον, προασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αιωνία του η μνήμη.

Πρώτο αίμα...

ΑΛΗΘΕΙΑ, θυμάστε τί κάνατε στις 9:17 π.μ. στις 18 Ιουνίου 1992; Θα μου πείτε: ζητάς πολλά. Έχει περάσει άλλωστε ένας ολόκληρος μήνας. Εξάλλου τί σημασία μπορεί να έχει; Μόνο συγκριτική, μια και ότι και να κάνατε εκείνο το πρωινό του Ιουνίου, αποκλείεται να ήταν σπουδαιότερο απ' ότι έκανε ο υποσμηναγός Νικόλαος A. Σιαλμάς. Γιατί το πρωινό εκείνο, ο Νίκος Σιαλμάς έδωσε τη ζωή του σε έναν άνισο αγώνα, για να μπορούμε όλοι εμείς να θεωρούμε σημαντικά πολύ πιο πεζά ή και ευτελή πράγματα. H ιδέα εκείνου για το σπουδαίο, ήταν η εκδίωξη με κάθε μέσο του Τούρκου εισβολέα από τον εθνικό εναέριο χώρο.

Έκοψε το νήμα της ζωής του στα γαλανά νερά του Αιγαίου που τάχθηκε να υπερασπίζει με κάθε τρόπο.

O ακήρυκτος πόλεμος στο Αιγαίο συνεχίζεται χωρίς διακοπή εδώ και 18 χρόνια. Οι χειριστές της αεροπορίας μας τον αντιμετωπίζουν σαν καθημερινή ρουτίνα. Καβαλάρηδες σε σιδερένια άλογα σε ένα συνεχή αγώνα που προκαλεί τα όρια. Αεροδρόμια διασποράς, ρέντινες, σκραμπλ, εμπλοκή. Μέρες μοναξιάς μακριά από την οικογένεια και κακές συνθήκες διαβίωσης. Οι χειριστές μας ξέρουν το παιχνίδι καλά.
O εισβολέας αυτήν τη φορά αποχώρησε νικητής, εκμεταλλευόμενος την τεχνολογική του υπεροχή. H πίκρα των χειριστών της Αεροπορίας μας για το χαμένο συνάδελφό τους υπήρξε μεγάλη.
O πόνος γίνεται μεγαλύτερος όμως καθώς εμείς οι υπόλοιποι, οι βολεμένοι στην ασφάλεια και στις "δουλίτσες" μας, τους ανακαλύπτουμε μετά από κάθε ατύχημα. Και τότε με το θράσος που εξασφαλίζει η άγνοια, προχωρούμε σε κρίσεις και επικρίσεις.Έτσι έγινε και μετά το θάνατο του Νίκου Σιαλμά.

Οι πολιτικάντηδες πάντα εκεί για να εξαργυρώσουν και το τελευταίο ίχνος ντροπής σε ψήφους. Έτσι, η πρώτη αντίδραση αφορά το ερώτημά τους γιατί στάλθηκαν αεροσκάφη δεύτερης γενιάς για αναχαίτιση. Το ερώτημα τέθηκε από εκείνους που είναι κύρια υπεύθυνοι για το ότι δεν διαθέτουμε αρκετά αεροσκάφη τρίτης γενιάς! Παράλληλα, πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος από Ανατολάς".

Είναι λοιπόν μάταιη η θυσία του Νίκου Σιαλμά; Είναι οι τουρκικές παραβιάσεις μαγική εικόνα που βρίσκεται στο μυαλό των χειριστών της αεροπορίας μας; Όχι βέβαια.
Οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών τις βιώνουν καθημερινά και γνωρίζουν την αυταπάρνηση των χειριστών της Π.Α. Και εκείνοι, πάντα σεμνοί και χωρίς περιαυτολογίες, εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο.

Όχι, ο Νίκος Σιαλμάς δεν ήταν ήρωας. Ήταν ένας άνθρωπος του καθήκοντος. Αυτό που θα μπορούσε να τον περιγράψει καλύτερα είναι τα λόγια του γλάρου Ιωνάθαν στο ομώνυμο ποιητικό έργοτου Richard Bach, όταν αφήνει την εκπαίδευση του σμήνους στα φτερά του γλάρου Φλετς:

"Μην τους αφήσεις να διαδίδουν κουτές φήμες για μένα ή να με
κάνουν θεό. Σύμφωνοι Φλετς; Είμαι γλάρος. M' αρέσει να πετάω.
Ίσως....
Το ασπρογυάλισμα σταμάτησε. O γλάρος Ιωνάθαν είχε εξαφανισθεί
στον αέρα."

Εμείς θεωρούμε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που το υπόλοιπο σμήνος θα πάρει εκδίκηση για το θάνατό του.

- Γιώργος Χριστογιαννάκης, Περιοδικό ΠΤΗΣΗ, Ιούλιος 1992

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ


Αφού οι Επικυρίαρχοι τον οδήγησαν στην πλήρη εξαθλίωση στην συνέχεια το οδήγησαν και στον θάνατο με "ανεξιχνίαστο" τρόπο.....
Το ίδιο που συμβαίνει δηλαδή και με επιστήμονες που ανακαλύπτουν τεχνολογίες που αμφισβητούν την κυριαρχία του κατεστημένου.




Πολωνία 16 Ιουνίου 2010  

Το πτώμα του πρώην καθηγητή ιστορίας, Darius Ratajack, που είχε καταδικαστεί το 2002 απο Πολωνικό δικαστήριο γιατί ισχυρίστηκε οτι δεν ήταν δυνατόν στο Αουσβιτς-Μπιρκενάου να εκτελέστηκαν άνθρωποι με αέρια σε θαλάμους, βρέθηκε σε ένα πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στην Δυτική πολωνική πόλη Opole.

 
Ο Καθηγητής Ratajack  είχε εκδιωχθεί απο την θέση του διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο του Opole, όταν εισαγγελείς του κράτους έκαναν έρευνα στην έκδοση του βιβλίου του «Dangerous Themes»(Επικίνδυνα θέματα).

«Το πτώμα είχε αποσυντεθεί σε μεγάλο βαθμό και αναγνωρίσθηκε απο την οικογένεια του Ratajack, έτσι δεν χρειάζεται να διενεργηθούν πρόσθετα τέστ DNA», λέει η Lidia Sieradzka απο το Γραφείο Εισαγγελέων της πόλης Opole.

Η αστυνομία έπειτα απο έρευνες είπε οτι όταν βρέθηκε ήταν ήδη νεκρός για δυο εβδομάδες.
Οι φύλακες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου στην Καρολίνκα, είπαν οτι το αυτοκίνητο του ιστορικού εμφανίσθηκε στο σημείο την ίδια ημέρα που βρέθηκε το πτώμα, στις 11 Ιουνίου. Στο αυτοκίνητο η αστυνομία βρήκε έγγραφα που ανήκαν στον 48χρονο αναθεωρητή ιστορίας. Βρήκαν επίσης αντίγραφα απο το CCTV.

Η αίτία θανάτου του Ρατατζάκ παραμένει ανεπιβεβαίωτη. Η αστυνομία πιστεύει οτι δεν δολοφονήθηκε επειδή όπως λέει η αυτοψία δεν υπήρχαν τραύματα στο σώμα του(Σ.Α: Γνωρίζουμε όμως οτι οι Επικυρίαρχοι μπορούν να δολοφονήσουν εξ αποστάσεως και με μεθόδους που δεν αφήνουν στοιχεία).

Η αστυνομία αναφέρει οτι ο ιστορικός, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο να βρεί δουλειά, σκόπευε να πάει στην Ολλανδία ή το Βέλγιο για να δουλέψει σε μια εταιρεία κάνοντας ταπεινή εργασία. Για τον σκοπό αυτό απέκτησε ένα
Renault Kangoo αυτόματο, στο οποίο βρέθηκε και το πτώμα του σφηνωμένο ανάμεσα απο τα μπροστά και τα πίσω καθίσματα. Κάποιοι είπαν ότι ίσως ζούσε μέσα στο αυτοκίνητό του. Δούλευε σε περίεργες δουλειές για να βγάλει το ψωμί του.


Το 2000, ο Ντάριους Ράτατζακ απολύθηκε απο το Πανεπιστήμιο του Οπόλ, όπου δούλευε για 11 χρόνια και του απαγορεύθηκε να διδάσκει σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο για 3 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου του
Tematy niebezpieczne(Επικίνδυνα Θέματα), μέσα στο οποίο έγραφε οτι δεν ήταν επιστημονικός δυνατόν να σκοτώσει κάποιος εκατομμύρια ανθρώπους,  με αέρια στους θαλάμους αερίων του υποτιθέμενου στρατοπέδου θανάτου, Άουσβιτς.

Νωρίτερα το 1999, ένα πολωνικό δικαστήριο βρήκε ένοχο τον Ράτατζακ για «δημόσια άρνηση» των εγκλημάτων πολέμου των Γερμανών – πράγμα το οποίο είναι ενάντια στην νομοθεσία της Πολωνίας – αλλά επειδή είχε εκδόσει ο ίδιος το βιβλίο του σε 260 αντίτυπα μόνο, θεώρησαν οτι δεν ήταν «κοινωνικά επικίνδυνο» και ετσι δεν τιμωρήθηκε. 

Κατα την απολογία του στο δικαστήριο ο Ράτατζακ είπε στους δικαστές οτι το βιβλίο του ήταν απλώς μια έρευνα πολλών αποκλίνουσων απόψεων του Ολοκαυτώματος, συμπεριλαμβανομένου και των αναθεωρητικών απόψεων του Βρετανού Ντέϊβιντ Ιρβινγκ και άλλων ιστορικών και ερευνητών.
Η «άρνηση του Ολοκαυτώματος» αποτελεί έγκλημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης στην Πολωνία, την Γερμανία, την Ουγγαρία, την Γαλλίαπ, την Ελβετία και την Αυστρία.

http://revisionistreview.blogspot.com/2010/06/holocaust-denier-found-dead-in-parking.html

Η "Καθημερινή" συνεχίζει την παραπληροφόρηση

Διάβασα πριν λίγο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ένα άρθρο που περιλαμβάνει τις απαντήσεις των Αλογοσκούφη, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη και Βερελή για τη λίστα που διοχέτευσε ο Βαλυράκης και αφορά την "πρώτη δόση" όσων θα ζητηθεί οικοιοθελώς το άνοιγμα των λογαριασμών τους.


Ενώ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει σε όλους τις πλήρεις δηλώσεις τους... για τον Βουλγαράκη ξεχνάει να αναφέρει την τελευταία φράση που αφορά και το προκείμενο δηλ. το άνοιγμα των λογαριασμών από την επιτροπή....


Αν διαβάσει δηλ. κανείς τι λέει, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Βουλγαράκης θα μείνει με την εντύπωση ότι ο Βουλγαράκης λέει: Εμένα με έχουν ψάξει και δεν βρήκαν τίποτα...


Κάποιος κακόπιστος ή αφελής που έχει μασήσει την προπαγάνδα θα σκεφτεί:


«Να ο Βουλγαράκης λέει ότι τον έχουν ψάξει... δεν βρήκαν τίποτα... ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΑΞΟΥΝ...»


και θα μείνει με την εντύπωση ότι ο Βουλγαράκης δεν θέλει να τον ψάξουν...


Έτσι γίνετε η προπαγάνδα φίλοι μου... τρώγοντας μερικές λέξεις μπορείς να οδηγήσεις αυτόν που του έχεις κάνει πλύση εγκεφάλου, όπου θες...


Γι αυτό και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν αναφέρει αυτό που λέει στο τέλος ο Βουλγαράκης και απαντά στο αίτημα της εξεταστικής:


«ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΣ»


Δείτε το πάλι


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhrlcN7pTd46iTy_k9ACBvgHNBElYExsWyZhYoIuk_Rh_dIRwP6K1ktrHNxuHD0_A1PZx6Rc5QALqMAU4d9zWayxo3Oyqw3fOFOVfoQRcDkZx2iesj1wAKq_KRZCZFNJF94ul-TPgMUn9f/s1600/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF+%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE+Siemens%282%29.jpg


ΥΓ. Ωραία λίστα διοχέτευσε ο Βαλυράκης! 5 από δω και 5 από κει... άσχετα αν όλες οι συμβάσεις υπεγράφησαν επί ΠΑΣΟΚ... Αλλά για τον Βαλυράκη θα τα πούμε από Δευτέρα...

Κατεδαφίζοντας το παλιό και κτίζοντας το νέο


Αν διαβάσει κανείς τις σημερινές εφημερίδες (και ακούσει τα ραδιόφωνα) αντιλαμβάνεται για μια ακόμα φορά το τεράστιο πρόβλημα «επικοινωνίας» που αντιμετωπίζει ο Αντώνης Σαμαράς.
Δείτε μόνο τους τίτλους:
ΒΗΜΑ: Επιστροφή Σαμαρά στον… Καραμανλή. Στην τελική ευθεία για το 8ο Συνέδριο, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να υποβαθμίσει τους όποιους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς υπάρχουν από τη διαγραφή της κυρίας Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για ασήμαντους εσωτερικούς τριγμούς.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε το έργο του κ. Καραμανλή.Στη σύνοδο της Κ.Ο. επέλεξε να εμφανιστεί ενωτικός εν όψει και του συνεδρίου
ΕΘΝΟΣ: «Κλείνει» μέτωπα ο Σαμαράς
ΝΕΑ: Άδεια… κατεδάφισης ζητάει ο Σαμαράς . Δομικές αλλαγές και «ρήξεις με πρόσωπα» θα εισηγηθεί στο Συνέδριο
Το έχουμε γράψει εκατό φορές και θα το ξαναγράψουμε άλλες τόσες:  Δεν ξέρουμε ποιος φταίει περισσότερο (οι  εσωτερικές αδυναμίες, ή η απεγνωσμένη προσπάθεια των ΜΜΕ να διατηρήσουν τον Γιώργο στην εξουσία) αλλά ο Σαμαράς πρέπει επιτέλους να βρει έναν τρόπο να περνάνε οι θέσεις του στο λαό.
Ποιο είναι το κοινό σημείο των σημερινών «ρεπορτάζ» για τις δυο χθεσινές ομιλίες του (ΚΟ και Συνέδριο ΟΝΝΕΔ); Συνεχίζουν το τροπάρι με τον Καραμανλή και τώρα (αφού απέτυχαν να προκαλέσουν ρήγμα εκεί που δεν υπήρχε) τονίζουν ότι τάχα ο Σαμαράς επιστρέφει στην αγκαλιά του Καραμανλή, άρα αποδέχεται και την πολιτική του, τέρμα η αυτοκάθαρση κλπ. Φυσικά η Ντόρα αναβαθμίζεται και προβάλλεται ως η κύρια ανησυχία του Σαμαρά.
Όσα όμως γράφουν απέχουν παρασάγγας από την ουσία αυτών που είπε και την μεγάλη στροφή που σηματοδότησε με τις δύο χθεσινές ομιλίες του ο Σαμαράς και στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, αλλά και στην στάση του ιδίου ως ηγέτη της Αντιπολίτευσης:
Καταρχήν περιέγραψε με σαφήνεια τις μέχρι τώρα κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα, απαντώντας έτσι και στην κριτική που του ασκήθηκε για «καθυστερήσεις», «αδύναμη αντιπολίτευση» κλπ, αλλά και προδιαγράφοντας το τι θα ακολουθήσει!
¨Όπως είπε λοιπόν έκρινε (και κατά την γνώμη μας ορθώς) ότι πρώτα έπρεπε:
1. Να δώσει έμφαση στην Ιδεολογία της παράταξης και να την προσδιορίσει συγκεκριμένα στη θέση του ιδεολογικού συνονθυλεύματος που υπήρχε επί όλων των προκατόχων του.
2. Να κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Και το έκανε χωρίς μεγάλους τριγμούς «διαγράφοντας όλα τα βαρίδια χωρίς να τα ….διαγράψει», πράγμα πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά, αλλά και σημαντικότατο για την ενότητα της παράταξης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.
3. Να επαναφέρει τον πολιτικό λόγο στη ΝΔ στη θέση των «λαίφστυλάδικων» επικοινωνιακών τεχνασμάτων και των θεωρημάτων περί «μεσαίου χώρου» του παρελθόντος.
4. Να αντιμετωπίσει την επίθεση του ΠΑΣΟΚ με τις εξεταστικές, πράγμα που έγινε με επιτυχία, αφού από  αυτόν τον πόλεμο φθοράς κατά της Νέας Δημοκρατίας προέκυψαν μόνο στοιχεία ενοχής… κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ! Συνεπώς τέρμα οι …αυτοκριτικές και «πάμε μπροστά»,  «δεν θα λέμε όλο τα ίδια…».
Αφού εκπληρώθηκαν αυτές οι προϋποθέσεις, προχωρά τώρα στην οργανωτική ανασυγκρότηση και την πολιτική αντεπίθεση.
Για την οργανωτική ανασυγκρότηση τα έχουμε επίσης πει πολλές φορές. Ο Σαμαράς θα τα αλλάξει όλα – μέχρι την Ρηγίλλης θα αφήσει και θα πάει σε καινούργια γραφεία. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και το γνωρίζει. Υπάρχουν αδυναμίες; Φυσικά υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον. Δεν αλλάζουν όλα μέσα σε λίγους μήνες. Δεν αλλάζουν εύκολα πελατειακές και διαπλεκόμενες νοοτροπίες δεκαετιών. Όμως προσπάθεια γίνεται και μεγάλη. Νέος κόσμος πάει στις οργανώσεις, οι παλιοί ξεκουτουλάνε και θα έρθει η στιγμή που όλα θα γίνουν ένα νέο ρεύμα. Και να είστε σίγουροι ότι θα αλλάξει και το όνομα κάποια στιγμή. Την κατάλληλη.
Αλλά παρά τις αδυναμίες και τις καθυστερήσεις οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε την εξής αποστροφή του λόγου του: Ποια άλλη πολιτική δύναμη έχει αποδείξει ότι μπορεί να συσπειρώνει ένα τεράστιο μέρος των μελών και ψηφοφόρων της στις γραμμές της – είτε πρόκειται για εκλογή νέου αρχηγού είτε για εσωκομματικές εκλογές ανανέωσης των κομματικών οργάνων  σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται και τα κόμματα απαξιώνονται;
Πάμε παρακάτω: Θεωρούμε σημαντικότατη (και όχι μόνο επειδή μας …δικαιώνει) την θέση του Σαμαρά να γίνει η ΝΔ «ένα μέτωπο μαζί με το λαό και την κοινωνία, το στήριγμα και η ελπίδα του» και για «ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο Ανάπτυξης με Ανταγωνιστικότητα, Ανόρθωσης της χώρας με κοινωνική Δικαιοσύνη. Άνθισης της Δημοκρατίας με σεβασμό στον πολίτη και στα δικαιώματά του.…»
Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές  αυτό που δεν αντιλήφθηκε ποτέ ούτε ο Κώστας Καραμανλής ούτε οι προηγούμενοι από αυτόν ήταν η δύναμη και η εμβέλεια του κοινωνικού μετασχηματισμού που συνεπέστατα εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. Του «κοινωνικού συμβολαίου» που έκανε ο Ανδρέας με τον λαό και απολαμβάνουν οι επίγονοί του. Από εκείνους που δεν τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός τους, τους «μη προνομιούχους» που έγιναν «προνομιούχοι», τον προσεταιρισμό πάγιων αιτημάτων εκδημοκρατισμού της Αριστεράς, μέχρι την απέραντη διαπλοκή με την οικονομική εξουσία, το ΠΑΣΟΚ μετασχημάτισε την κοινωνία. Εγκαθίδρυσε το λεγόμενο «σύστημα ΠΑΣΟΚ».
Η  ΝΔ «διδάχθηκε» από το ΠΑΣΟΚ μόνο τη σημασία της δημιουργίας εντυπώσεων και της ρητορικής χωρίς αντίκρισμα. Δεν τόλμησε να αλλάξει το κράτος, να το «επανιδρύσει». Έφτασε έτσι στο σημείο να διαχειρίζεται απλώς τις συνέπειες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπό συνθήκες πλήρους κυριαρχίας του λεγόμενου «συστήματος ΠΑΣΟΚ». Έτσι ο Καραμανλής προσπάθησε  μόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις στο επίπεδο της επίδειξης διαφοράς προσόντων από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου. Και είδαμε που έφτασε. Γιατί το θέμα δεν ήταν η διαφορά φυσικών προσόντων με τον Γιώργο, αλλά το καινούργιο που δεν κόμισε, οι τομές που δεν τόλμησε, η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ που δεν έδειξε.
Μένουν πολλά ακόμα για να γίνει αυτό το «Κοινωνικό Συμβόλαιο», το οποίο περιέγραψε ο Σαμαράς στην χθεσινή ομιλία του (http://www.antinews.gr/?p=50447).
Νομίζω όμως ότι θα συμφωνήσουμε όλοι πως για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ ένας ηγέτης της αντιλαμβάνεται την σημασία του και το αναδεικνύει σε κεντρικό στρατηγικό του στόχο. Γιατί αυτό το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, αναζητά ο ελληνικός λαός για να ελπίσει ξανά. Αυτό φοβούνται και οι αντίπαλοι του Σαμαρά.
Και γι αυτό τον πολεμούν λυσσαλέα.
Επειδή η Ελλάδα ζητάει όραμα και ηγεσία.
Και επειδή από όλους τους προαναφερθέντες τίτλους πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι εκείνος των ΝΕΩΝ: «Άδεια… κατεδάφισης ζητάει ο Σαμαράς- Δομικές αλλαγές και «ρήξεις με πρόσωπα» θα εισηγηθεί στο Συνέδριο»
Κατεδαφίζει το παλιό και κτίζει το νέο «με ελάχιστες απώλειες», όπως είπε ο ίδιος.
Εμείς πάντως δεν μιλούσαμε για “απώλειες”, αλλά για «κέρδη». Γιατί μόνο κέρδη έχει να περιμένει η ΝΔ από την αποχώρηση και των υπόλοιπων βαριδιών.  Για τα οποία ευχόμαστε να προσχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν στο κόμμα της Ντόρας ή του Καρατζαφέρη. Για να αρχίσει έτσι η πραγματική ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Η «νέα μεταπολίτευση» που θα έλεγε και ο Σαμαράς.
antinews.gr

Νέες συγκρούσεις μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας

Οι συμμορίες των αλλοδαπών εχθές το βράδυ έδωσαν ακόμα
μια μάχη μεταξύ τους για την επικράτηση στην περιοχή της Ομόνοιας.
Στην οδό Πειραιώς αυτή την φορά.
Η Πολυκλινική που είναι δίπλα ασχολείται μόνο με τους τοξικομανείς
της περιοχής που τους πηγαίνουν σηκωτούς όταν καταρρέουν
αλλά και με την περίθαλψη των τραυματιών από τον πόλεμο
των λαθροσυμμοριών.
Καλημέρα Κε Ραγκούση με τους Νόμους σου !!!!!!!
πηγή

Εμπρός για την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚιστάν, του Jeffrey και της "Νέας Τάξης"

Ο Βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης για την ακρίβεια

Στην Αθήνα, 16 Ιουνίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.20΄, στην Αίθουσα Γερουσίας, συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κυρίου Ιωάννη Δριβελέγκα, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

α) Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 7 του Κανονισμού της Βουλής, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της Οδηγίας 2006/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τους ετήσιους και ενοποιημένους λογαριασμούς εταιρειών ορισμένων μορφών και της Οδηγίας 2007/63/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την απαίτηση σύνταξης έκθεσης από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα σε περίπτωση συγχώνευσης ή διάσπασης ανωνύμων εταιρειών».
β) Συνέχιση της ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής, από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά από αίτημα Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μελών της Επιτροπής, σχετικά με τις πολιτικές και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να παραστούν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Δημήτριος Κυριτσάκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς που συνδέονται άμεσα με το θέμα.

Στη συνεδρίαση παρέστη Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Τσιρώνης.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Θα κάνω μια συνολική τοποθέτηση, για το θέμα της ακρίβειας και κυρίως θα κάνω τρεις ερωτήσεις στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού τον κ. Κυριτσάκη και μια ερώτηση η οποία θα αφορά την Κυβέρνηση και τους υπόλοιπους φορείς.
Με ποιο τρόπο σκοπεύει η Κυβέρνηση όλες αυτές τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες πουλούν τα ίδια ακριβώς προϊόντα με το ίδιο βάρος, την ίδια συσκευασία, την ίδια ποιότητα και τα ίδια χαρακτηριστικά με ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα οι οποίες κυμαίνονται από 15% έως 60%, σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. και μάλιστα αναφέρομαι στις χώρες της Ευρωζώνης. Πώς είναι δυνατόν αυτά τα προϊόντα, όταν μάλιστα γνωρίζουμε, ότι το κόστος το εργατικό είναι ακριβότερο, σε αυτές τις χώρες όπως το κόστος ασφάλισης σε αυτές τις χώρες είναι ακόμα πιο ακριβό. Εδώ μόνο η αύξηση του ΦΠΑ είναι εκείνη που μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την επιβάρυνση. Θα ήθελα να δω με ποιον τρόπο θα ελέγξει αυτό η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Επίσης κύριε Πρόεδρε, πώς θα ελεγχθούν τα καρτέλ, όπως είναι το τραπεζικό καρτέλ. Θα ήθελα να αναφέρω ένα παράδειγμα, εγώ που ήμουν μέλος στην Εξεταστική Επιτροπή του Βατοπεδίου, εκεί δεν λειτούργησαν καθόλου οι ελεγκτικοί και εποπτικοί μηχανισμοί του κράτους. Δηλαδή, ούτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτοί είναι οι μηχανισμοί, οι οποίοι ελέγχουν και η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αυτή η οποία θα ελέγξει όλα αυτά τα καρτέλ, όπως είναι στα καύσιμα, στα φάρμακα, στην ακτοπλοΐα, στις αερομεταφορές, στα απορρυπαντικά, στα τρόφιμα και τελευταίο σας αφήνω το γάλα.
Γνωρίζουμε όλοι για το καρτέλ του γάλακτος πώς ξεκίνησε, όπως η γνωστή και η ιστορία με τους «κουμπάρους». Σήμερα όμως το αγελαδινό γάλα στο οποίο καταρρέει η τιμή χωρίς να μεταφέρεται η αντίστοιχη μείωση στο ράφι, διότι είναι μικρότερη η μείωση της μεταφοράς στο ράφι από τις γαλακτοβιομηχανίες. Μάλιστα στην περιοχή της Ηπείρου η Δωδώνη μείωσε μονομερώς την τιμή του γάλακτος, για τους Ηπειρώτες αγελαδοτρόφους κατά 30%. Μάλιστα τους ανέφερε, ότι όσες ποσότητες παραδίδουν περισσότερες από αυτές που είχαν παραδώσει πέρυσι, τότε το γάλα θα το διανέμουν δωρεάν. Όλα αυτά θα πρέπει να τα ελέγξετε και να δούμε πραγματικά εάν αυτή η μείωση των τιμών στο αγελαδινό γάλα, φτάνει στον καταναλωτή.
Έχουν επιβληθεί εκατοντάδες πρόστιμα και θα ήθελα να σας επαναλάβω το ερώτημα που σας έθεσε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής ο κ. Δριβελέγκας, δηλαδή το πόσα έχουν εισπραχθεί από αυτά. Επίσης, γνωρίζουμε όλοι, για την μείωση των τιμών. Τελευταία ζούμε την απομείωση της ελληνικής οικονομίας με την μείωση μισθών, συντάξεων, δημοσίων δαπανών, ιδιωτικών επενδύσεων, της κατανάλωσης, αλλά όλα αυτά συνηγορούν και στην μείωση των τιμών, οι οποίες σήμερα θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες. Επάνω σε αυτό θα έπρεπε και όλοι οι φορείς οι οποίοι θα πάρουν το λόγο να μας πουν το πώς είναι δυνατόν να μειώνονται όλοι αυτοί οι παράγοντες και οι τιμές ακριβαίνουν.
Θα έπρεπε, αυτόματα όλοι οι φορείς να αναφερθούν στα μέλη τους και να μειώσουν τις τιμές στο 30% σε όλα τα προϊόντα εάν πραγματικά θέλουμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να πάμε μπροστά ως χώρα. Να κάνουμε αυτή την αλλαγή και διόρθωση προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, διότι εάν δεν το κάνουμε αυτό, τότε δεν θα έχει μέλλον κανένας κλάδος.
 πηγή

Ο Δημήτρης Τσιρώνης αποτελεί έναν από τους φέρελπις πολιτικούς στο χώρο του Πα.Σο.Κ..
Ήταν από τους βουλευτές που δέχτηκε ιδιαίτερες πιέσεις για να ψηφίσει υπέρ του μνημονίου, ενώ έχει επανελλημένως διατυπώσει την άρνησή του στα όργανα του κόμματος να υπερψηφίσει του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά δικαιώματα και το ασφαλιστικό.
Μένει να δούμε αν θα παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις του απέναντι στην τοπική κοινωνία της Άρτας.
Πόσο μάλλον τώρα που το όνομα του ακούγεται για ενδεχόμενη κάθοδό του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη θέση του υποψήφιου περιφεριάρχη για την Ήπειρο με την υποστήριξη του Πα.Σο.Κ.

Nicholas Boyle: «Μόνο μια παγκόσμια κυβέρνηση θα μας σώσει από έναν αιώνα χάους»

Ο τίτλος του άρθρου του Paul Joseph Watson που διάβασα στο infowars.com ήταν εντυπωσιακός και δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορη. Έτσι προχώρησα στη μετάφρασή του και σας την παραθέτω:

«Ένα σημαντικό γεγονός που λαμβάνει χώρα το 2014 θα βυθίσει τον κόσμο σε μια κρίση η οποία θα χαρακτηρίσει το υπόλοιπο του αιώνα, σύμφωνα με τον καθηγητή του Cambridge, Nicholas Boyle, και μόνο η εισαγωγή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης θα σώσει την ανθρωπότητα από μια εποχή φτώχειας και βίας.
Όπως έγραψε η Daily Mail, μια στιγμή κρίσεως (‘Doomsday’) θα λάβει χώρα το 2014 - και θα καθορίσει εάν ο 21ος αιώνας θα είναι γεμάτος βία και φτώχεια ή θα είναι ειρηνικός και με ευημερία, σύμφωνα μ’ έναν καθηγητή του Cambridge.

"Τα τελευταία 500 χρόνια έχει υπάρξει ένα κατακλυσμιαίο 'Μέγα Γεγονός' διεθνούς σημασίας στην αρχή του κάθε αιώνα, δηλώνει. Συμβαίνοντας στο μέσον της δεύτερης δεκαετίας του κάθε αιώνα, συμπεριλαμβάνουν γεγονότα που πυροδότησαν πολέμους, θρησκευτική σύγκρουση και έφεραν ειρήνη."
Με σκοπό να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή ("fight climate change") - η οποία, όπως ανέδειξε το σκάνδαλο Climategate, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κατασκευασμένη απάτη μεγαλοποιημένη και καπηλευμένη από την ελίτ σε μια προσπάθεια να λεηλατήσει το φορολογούμενο και να επιβάλει δρακόντειους κανόνες και ρυθμίσεις στην καθημερινή μας ύπαρξη - όπως και να επιλύσει την οικονομική κρίση (που είναι επίσης δημιουργία της ελίτ), ο Boyle δηλώνει ότι η ειρήνη και ασφάλεια μπορούν να είναι εγγυημένες μόνον εάν "εισαχθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα παγκόσμιας κυβέρνησης" που θ’ αντικαταστήσει τα έθνη-κράτη.Η προειδοποίηση του Boyle ότι μόνο μια παγκόσμια διακυβέρνηση διενεργούμενη από μια φωτισμένη ελίτ μπορεί να λυτρώσει τον πλανήτη από την αναταραχή είναι μια γνωστή πρόταση που προωθείται από το σύστημα για να εξαπατήσει τον κόσμο ώστε με πραότητα ν’ αποδεχτούν το τέλος της εθνικής κυριαρχίας σαν μια αναπόφευκτη διαδικασία, μια φυσική πρόοδο την οποία δεν έχουν τη δύναμη να σταματήσουν.
Στην πραγματικότητα, η κίνηση προς μια παγκόσμια διακυβέρνηση δεν είναι καθόλου φυσιολογική, έχει προέλθει από τους ελιτιστές σαν συνέπεια της εκμετάλλευσης των κρίσεων που δημιουργούν οι ίδιοι ώστε τεχνητά να εξωθούν τον πλανήτη προς ένα συγκεντρωτικό και δικτατορικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα που διευθύνουν οι ίδιοι εις βάρος των πολλών.
Αυτό δεν μπορεί ν' απεικονιστεί καλύτερα από την χρηματοπιστωτική κρίση, για την οποία η ελίτ είχε πρόγνωση και τοποθετήθηκαν να την εκμεταλλευτούν με σκοπό να προτείνουν περισσότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς και παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση σαν τη μόνη λύση.»


Τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στη χώρα μας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνησή μας συμμετέχει εθελοντικά στην προσπάθεια της διεθνούς ελίτ για παγκόσμια διακυβέρνηση.
πηγή

Ακολουθεί ένα βίντεο... Και τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς

ΕΕΔΑ:Το Μνημόνιο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ένα πολύ σοβαρό νομικό πλήγμα στα σκληρά αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο επιφέρει η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΕΔΑ) .
Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) είναι συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα νομοθεσίας και πολιτικών που σχετίζονται με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Έχει συσταθεί με τον νόμο 2667/1998 και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000.
Η επιτροπή λοιπόν δείχνει να διαφωνεί με τη ρύθμιση τόσο σοβαρών ζητημάτων μέσω προεδρικών διαταγμάτων, ενώ τονίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες που κυρώθηκαν με νόμο υπερισχύουν κάθε άλλου αντίθετου νόμου και επιβάλλουν πλήρη προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή ασχολείται  με τα μέτρα του μνημονίου, ανοίγοντας με αυτή την  γνωμοδότησή της τον δρόμο για δικαστική προσφυγή και ανατροπή των απαράδεκτων ρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα.
Η Επιτροπή εξέφρασε στην κυβέρνηση την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στην άσκηση και απόλαυση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως και τη σπουδαιότητα της συνεκτίμησης της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τις διαδικασίες εξόδου από την κρίση.
Τόνισε, επίσης, την απαρέγκλιτη υποχρέωση τήρησης των διεθνών υποχρεώσεων στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (άρθρο 28 § 1 Συντάγματος), την οποία οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.
Προκειμένου να αποσαφηνίσει την υποχρέωση αυτή, η ΕΕΔΑ παρέθεσε τα διεθνή κείμενα που δεσμεύουν την Ελλάδα, όπως τα έχουν ερμηνεύσει τα αρμόδια διεθνή όργανα αντιστοίχως.
ΥΓ. Το πλήρες κείμενο των θέσεων της ΕΕΔΑ  είναι προσβάσιμο στην ιστοσελίδα της (www.nchr.gr)
http://www.politis-gr.com

VETO και ΘΕΜΑ

Ολόκληρη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ


    Αγωνιστές και αγωνίστριες της ΟΝΝΕΔ

   

    Εσείς είστε το αύριο της Παράταξης

    Εσείς είστε το αύριο της Ελλάδας

    Εσείς είστε το μέλλον, η συνέχεια, η προοπτική για το καλύτερο…

    Κάθε μεγάλη περίοδος ανασυγκρότησης της Παράταξης, από σας άρχισε, από την ΟΝΝΕΔ.

    Από σας κερδήθηκαν, κάθε φορά, οι πρώτες δύσκολες μάχες.

    Κι εσείς μείνατε όρθιοι και κερδίζατε, ακόμα και σε πολύ δύσκολες εποχές για το Κόμμα. Όπως το πετύχατε και πάλι, στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές!

    Από δω, από την ΟΝΝΕΔ ξεκίνησα κι εγώ στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

    Τον καιρό που ήταν δύσκολο για Νεοδημοκράτη ακόμα και να περνά απ’ έξω από τα Πανεπιστήμια, στήσαμε την ΟΝΝΕΔ παντού, σε όλη την Ελλάδα, Σχολή-Σχολή, πόλη-πόλη και καταφέραμε να την κάνουμε δυνατή στην αρχή, μεγάλη αργότερα, κυρίαρχη τελικά.

    Κι αυτή η κυριαρχία της ΟΝΝΕΔ στο χώρο της Νεολαίας διατηρήθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα:

    Αδιαμφισβήτητη και αδιάλειπτη κυριαρχία!

    Κι όχι μόνο εγώ. Εκατοντάδες στελέχη της παράταξης, εδώ μάθαμε να αγωνιζόμαστε. Αλλά κι εδώ μάθαμε να νικάμε.

    Σχολείο υπήρξε ο ΟΝΝΕΔ για όλους μας.

    Πολύτιμο σχολείο…

    Αυτό είναι η ΟΝΝΕΔ: πρώτη γραμμή συνεχών αγώνων για την Παράταξη. Και σχολείο αγωνιστών της Παράταξης. Ταυτόχρονα…

   

    * Σε όλα αυτά τα χρόνια - πάνω από τρεις δεκαετίες - ενώ κυριαρχούμε μόνιμα στο χώρο της νεολαίας, η Παράταξή μας έμενε πίσω στο στίβο των ιδεών.

    -- Οι ιδέες των αντιπάλων μας έχαναν έδαφος, διαψεύδονταν και κατέρρεαν παντού - σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο - αλλά εξακολουθούσαν να κυριαρχούν στην Ελλάδα.

    -- Και οι ιδέες οι δικές μας, οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, κέρδιζαν έδαφος παντού στον κόσμο, αλλά εδώ εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε μόνιμη άμυνα.

    Γι’ αυτό δεν ευθύνεται η νεολαία…

    Σίγουρα δεν φταίει η ΟΝΝΕΔ.

    Φταίει το γεγονός ότι δεν είχαμε προτεραιότητα να προβάλλουμε τις ιδέες μας. Αλλά πολιτικός αγώνας χωρίς ιδεολογικό αγώνα είναι καταδικασμένος.

    Και πολιτική κυριαρχία χωρίς ιδεολογική επιρροή είναι αδύνατη.

    Αυτό το λάθος το διορθώνουμε πια.

    Η Πολιτική μας μπορεί, όχι απλώς να πείσει ευκαιριακά, αλλά να εμπνεύσει το λαό.

    Όχι απλώς να προσελκύσει ένα κρίσιμο εκλογικό μέγεθος, αλλά να κερδίσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και να την κερδίσει μόνιμα.

    Οι ιδέες μας, οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, μπορούν να δημιουργήσουν ένα αληθινά πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

    Γι’ αυτό δεν θα τις κρύβουμε πια. Θα τις προβάλλουμε, θα τις κάνουμε σημαία για να ενώσουμε την κοινωνία.

    Όπως ακριβώς κάνουν όλα τα μεγάλα, ισχυρά κόμματα της Κεντροδεξιάς παντού στον κόσμο.

    Κι αν η μάχη των ιδεών είναι απαραίτητη για να κερδηθούν οι πολιτικοί αγώνες, αυτό ισχύει κατά μείζονα λόγο στο χώρο της Νεολαίας.

    Γιατί από όλες τις κοινωνικές κατηγορίες, απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, αυτοί που πλησιάζουν την Πολιτική πιο άδολα, πιο ιδεαλιστικά, με μικρότερη αναφορά στα τρέχοντα συμφέροντά τους και με μεγαλύτερο κίνητρο από οράματα και ιδανικά, είναι η οι νέοι άνθρωποι.

    Όλη η υπόλοιπη κοινωνία αναζητά στην Πολιτική την εκπροσώπηση των συμφερόντων της. Και ο τρόπος που καταλαβαίνει καθένας το συμφέρον του είναι, ασφαλώς, διαφορετικός…

    Αλλά οι νέοι - ιδιαίτερα οι νέοι, περισσότερο από κάθε άλλο, οι νέοι - αναζητούν και οράματα για το μέλλον. Και τα οράματα είναι κοινά. Αλλιώς δεν εμπνέουν.

    Τα οράματα ενώνουν. Αλλιώς δεν είναι γνήσια οράματα. Είναι ψευδεπίγραφα διχαστικά πυροτεχνήματα.

    Η νεολαία, λοιπόν, είναι από τη φύση της Ιδεαλιστική.

    Η Ιδεολογία είναι τροφή για τους νέους. Για τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων, για τον τρόπο που φαντάζονται τον εαυτό τους στο μέλλον, για τον τρόπο που εντάσσονται στην κοινωνία και τις αντιθέσεις της, για αυτό που θέλουν να γίνουν, για το δρόμο που επιλέγουν πάρουν...

   

    Η νεολαία είναι το μέλλον, η Ελπίδα και η Προοπτική κάθε τόπου, κάθε χώρας, κάθε κοινωνίας.

    Είναι κι ένα βασικό κίνητρο για την πρόοδό της.

    Όταν ένα λαός αγαπά τον τόπο του παλεύει για να τον κάνει καλύτερο.

    Κι όταν παλεύει να τον κάνει καλύτερο, έχει, τελικά στο μυαλό του τα παιδιά του.

    Γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον. Αυτούς αφορά πρωτίστως ο αγώνας για κάτι καλύτερο.

    Κι όταν όλοι μαζί - παλαιότερες γενιές και νέα γενιά - παλεύουμε για το καλύτερο, δεν κάνουμε «εκπτώσεις» στις φιλοδοξίες μας. Και τότε όλοι μαζί φανταζόμαστε όχι αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε. Αλλά αυτό που μπορούμε να ανατρέψουμε. Αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε από τα θεμέλια.

    Τότε στοχαζόμαστε όλοι την Πολιτική με όρους ιδεολογικούς. Με οράματα, με ιδέες, με αξίες, με πρότυπα.

    Κι αυτή είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή που κάνουμε ως Παράταξη τους τελευταίους μήνες: Θέτουμε σε προτεραιότητα την Ιδεολογία μας, τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τα πρότυπα και τα προτάγματά μας.

    Κι αυτό προσδίδει αξιοπιστία και δυναμισμό στην Πολιτική φυσιογνωμία όλης της παράταξης.

    Αλλά δίνει αποτελεσματικά όπλα, ειδικά στο χώρο της νεολαίας, η οποία αναζητά στέρεα πρότυπα, άφθαρτα οράματα και διαχρονικά ιδανικά.

    Τα αναζητά πάντα. Αλλά τα αναζητά κατά μείζονα λόγο σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που περνάει η Ελλάδα σήμερα…

   

    Φίλες και φίλοι,

   

    * Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή που κάνει η παράταξή μας είναι να κλείσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν. Κάναμε την αυτοκριτική μας για τα λάθη μας. Κι ίσως ποτέ κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο βαθιά και σοβαρή αυτοκριτική. Αλλά δεν θα μείνουμε στο παρελθόν. Άλλωστε δεν έγιναν μόνο λάθη. Αφήσαμε και έργο.

    Η μακροχρόνια πορεία της Παράταξής μας κάνει υπερήφανους για πολλούς λόγους. Εντοπίσαμε τα σφάλματά μας με θάρρος και παρρησία. Αλλά θα υπερασπιστούμε το θετικό έργο. Το κάναμε και θα το κάνουμε.

    Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους έβλαψαν τόσο πολύ τον τόπο να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες σε μας.

    Κανένα σφάλμα δεν θα αποσιωπήσουμε. Αλλά δεν θα αφήσουμε την πολύτιμη κληρονομιά μας ανυπεράσπιστη.

    Έτσι θα κερδίσουμε ξανά την αξιοπιστία μας, την ώρα που απαξιώνεται η Πολιτική και κλυδωνίζεται από τα θεμέλια το Πολιτικό μας σύστημα.

    Και πάνω σε αυτή την ανανεωμένη αξιοπιστία θα χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον Ελληνικό λαό.

    Σε αυτό η συμβολή της ΟΝΝΕΔ είναι τεράστιας σημασίας.

    Γιατί όποιος κερδίζει τη νεολαία, κερδίζει ξανά και τον λαό.

   

    * Το τρίτο μεγάλο βήμα αλλαγής είναι η επιστροφή στην Πολιτική.

    Για χρόνια είχε επικρατήσει η άποψη ότι η Πολιτική έχει χάσει την δύναμή της να προσελκύει τον κόσμο. Ότι μέσα στην τριβή της καθημερινότητας είχε χαθεί το ενδιαφέρον για τα κοινά. Κι επιβλήθηκε σιγά-σιγά ένα κακό υποκατάστατο της Πολιτικής: Ένα μείγμα του λεγόμενου life style, της επικοινωνιακής προβολής και διαχειριστικών ψευτοδιλημμάτων.

    Αυτό έβλαψε την Πολιτική συνολικά.

    Ωφέλησε όσους δεν είχαν τίποτε να πουν. Κι όσους ήταν βολεμένοι με τα αδιέξοδα στα οποία βάδιζε η χώρα.

    Τώρα, όμως, που τα αδιέξοδα αυτά ήλθαν στην επιφάνεια, τώρα που η κοινωνία ολόκληρη υποχρεώνεται να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται, τον τρόπο που δρα και που αντιδρά, τώρα που πληθαίνουν οι ανησυχίες και σπανίζουν οι ελπίδες, τώρα είναι ώρα να επιστρέψουμε στην Πολιτική - με το Πι κεφαλαίο.

    Την Πολιτική που λέει την αλήθεια στο λαό,

    που δίνει επιλογές, δεν ανέχεται «μονόδρομους»,

    που ασχολείται με το αύριο και το μεθαύριο, δεν σκέπτεται μόνο το σήμερα,

    που έχει στέρεα αναφορά της το δημόσιο συμφέρον και το εθνικό συμφέρον,

    όχι τις τρέχουσες σφυγμομετρήσεις.

    Η επιστροφή στην Πολιτική είναι απαραίτητη για να αναζωογονηθεί η Δημοκρατία, για να ελπίσει η Κοινωνία, για να καταπολεμήσουμε και να ξεπεράσουμε αυτή την «εθνική κατάθλιψη» στην οποία έχει παρασύρει τη χώρα το ΠΑΣΟΚ.

    Η επιστροφή στην Πολιτική είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε τα φοβικά σύνδρομα και τα φοβικά ψευτοδιλήμματα, με τα οποία προσπαθεί να επιβληθεί το ΠΑΣΟΚ.

    -- Γιατί μη κάνετε λάθος: το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πια άλλο τρόπο να παραμείνει στην εξουσία, από το να ποντάρει στον φόβο και να καλλιεργεί το φόβο. Δεν μπορεί να προσφέρει ούτε Προοπτική ούτε Ελπίδα.

    -- Εμείς, αντίθετα, αν θέλουμε να ανατρέψουμε την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να καταπολεμήσουμε το φόβο, να ακυρώσουμε τα φοβικά ψευτοδιλήμματα, να δώσουμε στο λαό Ελπίδα και Προοπτική.

    Και το μπορούμε.

    Με αποφασιστικό στήριγμα τη Νεολαία.

    Διότι η νεολαία ενός τόπου είναι εκείνη που διψά περισσότερο για Ελπίδα.

    Είναι εκείνη που αποδέχεται το πολιτικό μήνυμα που δίνει Ελπίδα

    Κι είναι εκείνη που διαχέει την Ελπίδα στον λαό.

    Και πολύτιμο στήριγμα της Παράταξης, γι’ αυτή τη σταυροφορία Ελπίδας είναι η ΟΝΝΕΔ. Η μεγαλύτερη, η πιο μαζική, πιο οργανωμένη δύναμη στο χώρο της Ελληνικής νεολαίας.

   

    * Το τέταρτο μεγάλο βήμα που κάνει η παράταξή μας, είναι η επιμονή και η έμφαση που δίνει στο δημόσιο ήθος.

    Όχι στις τετριμμένες ηθικολογίες.

    Αλλά στην προτεραιότητα που οφείλουμε να δώσουμε στο πολιτικό πρότυπο, στο πολιτικό παράδειγμα, στις αξίες και τις αρχές που οφείλουμε να καλλιεργούμε με το ίδιο το προσωπικό μας παράδειγμα.

    Η κοινωνία δεν απαιτεί να είμαστε αλάνθαστοι. Απαιτεί να είμαστε ειλικρινείς.

    Δεν απαιτεί να είμαστε πεισματάρηδες στις απόψεις μας, απαιτεί να είμαστε σταθεροί και ανυποχώρητοι στις αρχές μας.

    Δεν απαιτεί να κερδίζουμε όλες τις πολιτικές μάχες, ευχαριστώντας πάντα την κοινή γνώμη. Απαιτεί να κερδίζουμε πάντα τη μάχη της προσωπικής αξιοπρέπειας.

    Δεν απαιτεί να παίρνουμε πάντα τις ορθές αποφάσεις. Απαιτεί να σεβόμαστε πάντα το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα.

    Δεν απαιτεί να είμαστε «λαμπεροί». Απαιτεί να είμαστε καθαροί.

    Δεν απαιτεί να είμαστε ευχάριστοι προς όλους. Απαιτεί να μην είμαστε αλαζόνες, ιδιαίτερα απέναντι στους απλούς πολίτες.

    Με δύο λόγια: η κοινωνία δεν απαιτεί από μας να είμαστε «τέλειοι». Απαιτεί να σεβόμαστε τα αξιακά πρότυπα της κοινωνίας.

    Δεν υπάρχουν άλλα ανθρώπινα πρότυπα για τους πολίτες και άλλα για τους πολιτικούς. Από τον παραδοχή αυτή αρχίζει η Δημοκρατική Πολιτεία.

    Αυτή την παραδοχή οφείλουμε να ξαναφέρουμε στο επίκεντρο της Πολιτικής ζωής.

    Η έμφαση στο δημόσιο ήθος των Πολιτικών και της Πολιτικής είναι κρίσιμη προϋπόθεση για να ξανακτίσουμε την αξιοπιστία μας.

    Σε αυτό βασικό μας στήριγμα είναι η νεολαία.

    Γιατί απ’ όλους περισσότερο εκείνη που διψά για αξιακά πρότυπα είναι η νεολαία.

   

    Φίλες και φίλοι,

   

    Αυτές οι μεγάλες τομές:

    -- η έμφαση στην Ιδεολογία της Παράταξης,

    -- το κλείσιμο των λογαριασμών με το Παρελθόν,

    -- η Επιστροφή στην Πολιτική

    -- και η προτεραιότητα στο Πολιτικό ήθος,

    αποτελούν και τις προϋποθέσεις της ανασυγκρότησής μας.

    Μένουν ακόμα η Οργανωτική Ανασυγκρότηση και η Πολιτική αντεπίθεση.

    Στα οργανωτικά έγινε πολύ μεγάλη ανανέωση σε όλη την κλίμακα των οργάνων.

    Μετά τον αρχηγό του κόμματος με προσφυγή στη βάση, εκλέχθηκαν και οι νέες ηγεσίες των τοπικών οργανώσεων, καθώς και η ηγεσία της νεολαίας με άμεση προσφυγή στη βάση.

    -- Η ανανέωση υπήρξε θεαματική. Και οι παλαιοί παραμένουν μαχητικά στο πλευρό των νέων.

    Επιτύχαμε τέτοια ευρύτατη ανανέωση με μηδενικούς εσωτερικούς τριγμούς.

    Κι αυτό υπήρξε μεγάλη επιτυχία.

    Δεν υπάρχει άλλη πολιτική παράταξη στην Ελλάδα, όπως δεν υπάρχει άλλη Πολιτική Νεολαία, που να μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιο άνοιγμα στη βάση με τόσο μαζική συμμετοχή.

   

    -- Το τελευταίο που οφείλουμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση, είναι να προετοιμάσουμε τη μεγάλη Πολιτική μας Αντεπίθεση:

    Το κάναμε ήδη με τις πολιτικές θέσεις μας:

    Μέσα σε ένα εξάμηνο, ουσιαστικά, δείξαμε ότι ξέρουμε να στηρίζουμε τη χώρα στα δύσκολα, αλλά και να μην υποκύπτουμε σε εκβιασμούς.

    «Βάλαμε πλάτη» εκεί που έπρεπε - μέσα κι έξω από την Ελλάδα - αλλά την κρίσιμη στιγμή είπαμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο, που οδηγεί τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης.

    Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν ψήφισαν τη «σωτηρία» της χώρας. Ψήφισαν μέτρα που την παγιδεύουν σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση, και που δεν αντέχει ούτε η Κοινωνία της ούτε η Οικονομία της.

    Τα «εξαπτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ, που το στήριξαν στις πιο ολέθριες επιλογές του. ακόμα δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Κι ίσως δεν καταλάβουν ποτέ.

    Δεν πειράζει, ο κόσμος κατάλαβε…

    Τώρα, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία, η δική μας Νέα Δημοκρατία, αυτή που ανήκει στα μέλη της και στους ψηφοφόρους της, αυτή που είναι υπερήφανη για τις ιδέες και την ιστορία της, αλλά και θαρραλέα απέναντι στα λάθη της, η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, ολοκληρώνει ήδη την ανασυγκρότησή της, με τα Συνέδρια του Κόμματος και της Νεολαίας.

    Κι ετοιμάζεται για τη μεγάλη αντεπίθεσή της.

    Έχει ξεκαθαρίσει σε ολόκληρο το λαό, ότι μέσα στην κρίση του Πολιτικού συστήματος, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι θα καταρρεύσουν, αλλά εμείς θα μείνουμε όρθιοι.

    -- Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργεί την εθνική κατάθλιψη, εμείς θα καλλιεργούμε την Ελπίδα.

    -- Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργεί την απελπισία, εμείς θα καλλιεργούμε την αισιοδοξία.

    -- Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργεί το φόβο της υποταγής, εμείς θα δείχνουμε το διαφορετικό δρόμο που μπορεί να δώσει στη Ελλάδα μέλλον και προοπτική.

    Θα ξαναγίνουμε μια υπερήφανη χώρα. Θα σταθούμε στα πόδια μας. Θα ξανά-σταθούμε στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια. Έχουμε τις δυνάμεις, αναξιοποίητους πόρους και συγκριτικά πλεονεκτήματα για να ξεπεράσουμε τις φιλοδοξίες μας.

    Δεν μπορούμε να βουλιάζουμε στους χειρότερους φόβους μας.

    Η κρίση που περνάμε τώρα δεν είναι «μοιραία» για τον τόπο.

    Είναι αφυπνιστική για την κοινωνία μας.

    Η Νέα Δημοκρατία τη μετατρέπει σε ευκαιρία αναγέννησης της Πατρίδας μας.

    Κι εσείς η νεολαία, εσείς η ΟΝΝΕΔ, είστε η πρωτοπορία αυτής της αναγεννητικής προσπάθειας.

    Σας θέλουμε στο πλάι μας.

    Σας θέλουμε ενωμένους σαν μια γροθιά.

    Θέλουμε τον ενθουσιασμό σας, την ενέργειά σας, τον ιδεαλισμό σας, το δυναμισμό σας.

    Να θυμάστε: αυτός ο αγώνας είναι κοινός.

    Όχι όλης της παράταξης.

    Όλης της Ελλάδας.

    Αλλά ο αγώνας αυτός γίνεται - πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα- για σας:

    Για τη νέα γενιά!

    Ώστε εσείς να ζήσετε σε ένα κόσμο απαλλαγμένο από τα λάθη της δικής μας γενιάς.

    Να μη σας βαραίνουν οι δικές μας αμαρτίες

    Και να μη σας «περάσουμε» τα δικά μας ελαττώματα.

    Τελικά αυτό σημαίνει αναγέννηση μιας Πατρίδας:

    Όταν εμείς οι παλαιότεροι φροντίζουμε να μη σας περάσουμε τα δικά μας «ληγμένα γραμμάτια».

   

    Θέλουμε να γίνετε πολύ καλύτεροί μας.

    Να μην πληρώσετε τις αμαρτίες μας, να διδαχθείτε από τα λάθη μας, να επανορθώσετε τα σφάλματά μας

    Αγωνιζόμαστε να γίνετε πολύ καλύτεροί μας:

    Αυτός ο αγώνας είναι κοινός.

    Και μην έχετε καμία αμφιβολία:

    Μαζί θα τον νικήσουμε!

   

    Ζήτω η ΟΝΝΕΔ!

ΕΠΙ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ


Ο Εβραίος πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, προκαλεί αλλά και δείχνει σε ποια ληστοσυμμορία ανήκει. Συντονίζει νέα ληστεία σε βάρος των λαών της Ευρώπης, με πρόφαση το ψευδοολοκαύτωμα των εβραίων!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕεεεεεεεεεεεεε 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ - διαβάστε:
"Η Βρετανία διορίζει στη Χάγη, για πρώτη φορά, απεσταλμένο για θέματα που σχετίζονται με το "ολοκαύτωμα"!!!!
Η βρετανική κυβέρνηση έχει διορίσει απεσταλμένο της για πρώτη φοράμ για να ασχολείται με ζητήματα αλληλογραφίας που αφορούν το Ολοκαύτωμα. Ο Υπουργός Εξωτερικών William Hague ανακοίνωσε, ότι ο Sir Andrew Burns, πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ, θα αναλάβει τη δουλειά. Στη Χάγη, δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να διαφύλαξη τη μνήμη του Ολοκαυτώματος και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες, για να βεβαιωθούμε, ότι τα διδάγματα αυτής της ιστορικής περιόδου δεν πρόκειται να ξεχαστούν.
Επίσης θα επιβλέπει με θέρμη (ενδιαφέρον) τις προσπάθειες για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων αποζημιώσεων που συνδέονται με ακίνητα και επιστροφή έργων τέχνης. Θα λάβει επίσης μέρος σε προσπάθειες εκπαίδευσης και θα προωθήσει τη διατήρηση της μνήμης και της έρευνας για το Ολοκαύτωμα. Ο Sir "Ανδρέας Ραντεβού" δήλωσε στηυ Χάγη, ότι "θα διασφαλίσουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε εκείνους που εργάζονται για άρση των αδικιών του παρελθόντος".
Ο διορισμός του Μπερνς καταχειροκροτήθηκε στο Ισραήλ. "Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ θετικό και σημαντικό βήμα..... και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του για την προώθηση του Ολοκαύτωμα στη παιδεία και για τον αγώνα για τα δικαιώματα των επιζώντων", δήλωσε ο Estee Yaari, εκπρόσωπος της Yad Vashem, ήταν εισηγμένες από τον AP όπως λέει. «Το Ολοκαύτωμα είναι ένα θέμα που αποτελεί μέρος του συνόλου της ιστορίας μας».
Πρόσφατες διεθνείς προσπάθειες επικεντρώνονται στην παροχή αποζημιώσεων για επιστροφή στα γερασμένα θύματα των .....Ναζιστικών διώξεων. Την περασμένη εβδομάδα, περισσότερες από 40 χώρες συμφώνησαν σε ένα σύνολο διεθνών κανόνων, για την επιστροφή των ακινήτων "που έχουν κλαπεί" από τους Ναζί, στους νόμιμους κληρονόμους των ιδιοκτητών."
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης 
ΠΗΓΗ:   World Jewish Congress
http://avragioz.blogspot.com/ 

Το φιλμ μιας ζωής που σφράγισε την Ελλάδα...


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στις 22 προς 23 Ιουνίου του 1996, ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε στην Εκάλη την τελευταία πνοή του, σε ηλικία 77 ετών. Το βράδυ είχε δειπνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου και την Αντα. Μαζί τους, όπως συνήθιζαν από τότε που βγήκε από το Ωνάσειο, είχαν ανεβεί στην Εκάλη ο Ν. Αθανασάκης και ο Τηλ. Χυτήρης. Ηταν ακόμη εκεί ο...

ειδικός που του έκανε ορθοφωνία και δύο γιατροί. Μαζί με το προσωπικό του σπιτιού και τη σύζυγό του Δήμητρα Λιάνη ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που τον είχαν δει ζωντανό.
Εκείνο το βράδυ δεν είχε καλή διάθεση.
Εφαγε λίγο και πριν από τις δώδεκα σηκώθηκε.
«Εγώ να πηγαίνω τώρα, εσείς μείνετε».
Τους χαιρέτησε όλους διά χειραψίας και προχώρησε προς την πόρτα που οδηγούσε στην κρεβατοκάμαρά του. Ξαφνικά γύρισε πίσω και τους χαιρέτησε πάλι με ένα νεύμα.
Οι άλλοι δεν έδωσαν σημασία. Σε λίγο η νοσοκόμα που ξενυχτούσε στο δωμάτιο τούς κάλεσε: «Κάτι συμβαίνει, τρέξτε».
Ο Δ. Κρεμαστινός που έσπευσε λίγο αργότερα, απλώς διαπίστωσε ότι όλα είχαν τελειώσει. Το πρωί της 23ης Ιουνίου οι Αθηναίοι είδαν στα περίπτερα τα παραρτήματα των εφημερίδων να αναγγέλλουν την είδηση του θανάτου ενός πολιτικού που σημάδεψε όσο κανένας άλλος με το πάθος του τη νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας.
Φωτογραφία
O Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα. Ηταν ευγενής, αξιοπρεπής, οξυδερκής και στα 35 χρόνια της πολιτικής δράσης του ήταν πάντα πρωταγωνιστής. Πότε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες του, τις ρήξεις, τις ανατροπές και τις αλλαγές που επέφερε και πότε με τον προσωπικό βίο του, τις αντινομίες και τις μεταπτώσεις του χαρακτήρα του. Η γοητεία του λόγου του, η αναλυτική σκέψη του και η διορατικότητα των πολιτικών χειρισμών του τον έκαναν αποδεκτό από όλους- είτε ήταν φανατικοί οπαδοί του είτε ορκισμένοι αντίπαλοί του.
Μέχρι τα 45 του χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν διανοούνταν ότι μπορεί να γίνει πολιτικός στην Ελλάδα. Εφυγε για την Αμερική το 1940, ύστερα από τις περιπέτειες που είχε με τη δικτατορία του Μεταξά, λόγω της ριζοσπαστικής δράσης του στο Κολλέγιο Αθηνών και αργότερα στο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε, εργάστηκε ως καθηγητής, παντρεύτηκε δύο φορές, ώσπου να καταλήξει στο Μπέρκλεϊ, όπου αναγνωρίστηκε η συνεισφορά του στα οικονομικά και η διδακτική ιδιοφυΐα του. Επειτα από μια σύντομη επίσκεψη με τη Μαργαρίτα το 1953 στην Ελλάδα, επέστρεψε στην Αμερική, με την απόφαση να ακολουθήσει την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν αυτός που τον πίεζε να επιστρέψει. Εν τέλει ήλθε για προσωρινή διαμονή με την οικογένειά του το 1959. Το κύρος του ως πανεπιστημιακού και ήδη γνωστού οικονομολόγου τον έφερε κοντά στον Ξενοφώντα Ζολώτα, από τον οποίο ο ίδιος ο Γέρος είχε ζητήσει να μεσολαβήσει στον Κ. Καραμανλή για να εγκρίνει την τοποθέτησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Επέστρεψε στην Αμερική χωρίς να πειστεί ότι η θέση του ήταν στην Αθήνα. Ξαφνικά όμως άρχισε να τον ενθουσιάζει η πρόταση που του είχε κάνει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, να διοργανώσει ένα Κέντρο Οικονομικών Ερευνών - το μετέπειτα ΚΕΠΕ.
Μαζί με τον καθηγητή Αδαμάντιο Πεπελάση, στενό φίλο και συνάδελφό του στο Μπέρκλεϊ και συγκάτοικο στον Σαν Φρανσίσκο, και τις οικογένειές τους επέστρεψαν για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, στις 16 Ιανουαρίου του 1961. Ο Πεπελάσης ήταν ο πρώτος και μόνος άνθρωπος που συνδέθηκε μαζί του σε όλα τα στάδια του ακαδημαϊκού και πολιτικού βίου του. Οταν επέστρεψαν, ο Ανδρέας δεν είχε διάθεση να αναμειχθεί στην πολιτική. Αλλά μετά τον Ανένδοτο Αγώνα που ακολούθησε το 1961 και την οριακή νίκη της Ενωσης Κέντρου στις εκλογές του 1963, υπέκυψε στις πατρικές πιέσεις και τις παροτρύνσεις του... Κ. Μητσοτάκη: στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου του 1964 το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας είχε το όνομά του. Από εκείνη την ώρα άρχισε μια συναρπαστική σχέση με την πολιτική και την εξουσία. Τοποθετήθηκε υπουργός Προεδρίας και αργότερα αναπληρωτής υπουργός Συντονισμού. Μέσα σε λίγους μήνες ήταν ο άτυπος αρχηγός της Κεντροαριστεράς που μετά τον Εμφύλιο προσπαθούσε να βρει έκφραση στο ασφυκτικό πλαίσιο της Ενωσης Κέντρου.
«ΑΣΠΙΔΑ», Αποστασία. Η διαβόητη «υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ»- στην οποία κατηγορήθηκε ότι συνωμοτούσε με μια ομάδα αξιωματικών - τον έβαλε στο στόχαστρο ενός μπλοκ που συγκροτούσαν οι δυνάμεις της Δεξιάς, το παρακράτος της εποχής, ο «ξένος παράγοντας» και το Παλάτι. Τον έβαλε και για τα καλά στο κέντρο της πολιτικής σκηνής και στον ηγετικό πυρήνα του συστήματος εξουσίας που διαμόρφωσε ο εκλογικός θρίαμβος του 53%. Αυτό όμως που τον επέβαλε στην ελληνική κοινωνία ως επικεφαλής του ριζοσπαστικού τμήματος της Δημοκρατικής Παράταξης ήταν η Αποστασία. Οχι μόνο γιατί απομακρύνθηκαν από την Ενωση Κέντρου οι συντηρητικοί παράγοντες. Αλλά γιατί ο πολιτικός λόγος του- που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα «Η Ελλάδα στους Ελληνες»- βρήκε ακροατήριο, ιδίως στη νεολαία, και πήρε χαρακτηριστικά αγωνιστικής αντιπαράθεσης με το κατεστημένο.
Η δικτατορία που επιβλήθηκε μεταξύ των άλλων και για να ανακόψει την πορεία του, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις που ανέδειξαν τον μύθο του. Η κράτησή του από τη χούντα ώς τα τέλη του 1967 τον ανέδειξε σε πρόσωπο διεθνούς απήχησης, λόγω των κινητοποιήσεων για την απελευθέρωσή του. Η ίδρυση του ΠΑΚ το 1968, αμέσως μετά την αναχώρησή του από την Ελλάδα και η αντιδικτατορική του δραστηριότητα που ακολούθησε, του προσέδωσαν αγωνιστικό φωτοστέφανο. Ηλθε σε επαφή με όλα τα επαναστατικά ρεύματα της εποχής και κινήθηκε στα όρια του ακραιφνούς αντιαμερικανισμού που συνόδευε τη δράση του και μετά τη Μεταπολίτευση.
Επέστρεψε στην Αθήνα στις 16 Αυγούστου του 1974. Απέρριψε όλες τις προτάσεις να ηγηθεί της επανασύστασης της Ενωσης Κέντρου και στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 προχώρησε στην ίδρυση του ΠαΣοΚ που επρόκειτο να αλλάξει τη φορά των πραγμάτων στην Ελλάδα, παρ΄ ότι η επίδοσή του στις πρώτες εκλογές ήταν απογοητευτική: μόλις 13% και δώδεκα βουλευτές. Προσπαθώντας να βάλει την προσωπική του σφραγίδα μπήκε σε μια περίοδο εσωτερικών αναμετρήσεων και στο τέλος επεβλήθη ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης του νέου κόμματος. Τον Ιούλιο του 1977 η Συνδιάσκεψη του ΠαΣοΚ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και οι βουλευτικές εκλογές λίγους μήνες αργότερα τον έβαλαν στην τροχιά της εξουσίας, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με 25% και 90 βουλευτές.
Από τον θρίαμβο του ΄81 στο Ειδικό Δικαστήριο
Φωτογραφία
Το 1981 το 48% της λαϊκής ετυμηγορίας έδωσε στο ΠαΣοΚ 173 βουλευτές, αναδεικνύοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου πανίσχυρο πρωθυπουργό. Κυβέρνησε μ΄ ένα διπολικό σύστημα εξουσίας που είχε στην κυβέρνηση τους παλαιούς κεντρώους, με επικεφαλής τους Αντ. Λιβάνη, Μ. Κουτσόγιωργα, Ιω. Αλευρά και στο κόμμα την πανίσχυρη τρόικα που συναποτελούσαν οι Α. Τσοχατζόπουλος, Γ. Γεννηματάς, Κ. Λαλιώτης. Εκανε σημαντικές τομές που άλλαξαν το κοινωνικό κλίμα και το πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό, ενώ αναπροσανατόλισαν την πολιτική της χώρας στον διεθνή χώρο.
Κέρδισε τις εκλογές του 1985, αλλά ο αντίπαλος που είχε αυτή τη φορά ήταν ο Κ. Μητσοτάκης και αυτό προεξοφλούσε ότι πολύ σύντομα θα επέστρεφε η προδικτατορική οξύτητα. Πράγματι η σύγκρουσή του με τον, νέο τότε, αρχηγό της Ν.Δ. τα επόμενα χρόνια ήταν σκληρή και ανελέητη. Το σκάνδαλο Κοσκωτά, μια σειρά από άλλες κατηγορίες για κακοδιαχείριση και κυρίως η σύνδεσή του με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη και η κακή υγεία του, άρχισαν να στέλνουν το άστρο του προς τη δύση του. Δεν έχασε όμως ποτέ τα ιδιαίτερα προσωπικά στοιχεία που τον έδεσαν με τρεις γενιές Ελλήνων. «Ο τελευταίος μάγκας επί της Γης» έγραψε κάποτε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Το 1988 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χέρφιλντ της Αγγλίας για να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς με το Πανελλήνιο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Τότε ήλθε στο προσκήνιο και ένα άλλο πρόσωπο: η Αιμιλία Νίμπλουμ, το πέμπτο παιδί του, από έναν δεσμό στη Σουηδία κατά την περίοδο της δικτατορίας. Το πολιτικό κόστος για όλα αυτά καταβλήθηκε στις εκλογές του 1989 και του 1990, τις οποίες έχασε το ΠαΣοΚ. Στις 8 Απριλίου του 1990 ο Κ. Μητσοτάκης ανεδείχθη πρωθυπουργός. Για τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να φανταστεί.
Η πλειοψηφία της Βουλής του 1989 που σχημάτισαν η Ν.Δ. και η ενωμένη Αριστερά τον έστειλε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Στην ιδιωτική του ζωή, πήρε διαζύγιο με τη Μαργαρίτα ύστερα από σαράντα χρόνια έγγαμου βίου και τέσσερα παιδιά και προχώρησε στον τρίτο γάμο του. Και στο κομματικό πεδίο χρειάστηκε να παίξει σκληρό πόκερ στο «Πεντελικόν» για να αναχαιτίσει την εσωκομματική αμφισβήτηση.
Η επιστροφή στην εξουσία και η «Οδύσσεια» του Ωνασείου
Φωτογραφία
Από γλέντι στα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Ακαδημαϊκός, αλλά και με ένστικτο λαϊκού ανθρώπου, ο Ανδρέας παρέμεινε μέχρι τέλους αταξινόμητος...
Η αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου και οι συμπληρωματικές εκλογές στη Β΄ Αθηνών το 1992 τον έβαλαν εκ νέου στην τροχιά της εξουσίας. Τον Οκτώβριο του 1993 ήταν και πάλι ο θριαμβευτής των εκλογών: με 46% εξέλεξε 170 βουλευτές. Επέστρεψε στην Αμερική ως πρωθυπουργός. Ηταν όμως φανερό ότι η μετεγχειρητική κατάστασή του, και το νέο περιβάλλον του, τον καθιστούσαν αδύναμο. Ιδίως στο εσωκομματικό πεδίο. Το 1994, ο Κ. Σημίτης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θ. Πάγκαλος και ο Παρ. Αυγερινός σχημάτισαν εσωκομματικό μέτωπο για τη διαδοχή του.
Αρνήθηκε με πείσμα να παραδώσει τη σκυτάλη, αλλά τον πρόδωσε η υγεία του. Στις 20 Νοεμβρίου 1995 η εισαγωγή του Α. Παπανδρέου στο νοσοκομείο δεν ήταν σαν τις προηγούμενες που μπαινόβγαινε στο Γενικό Κρατικό. Υστέρα από 57 ημέρες αδιάκοπης μάχης με το μοιραίο και κάτω από πιέσεις, στις 15 Ιανουαρίου 1996, ακριβώς 35 χρόνια από την ημέρα που επέστρεψε στην Ελλάδα, υπέγραψε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, που θα καταλήξει σ΄ ένα στέλεχος που δεν είχε ποτέ τη συμπάθειά του.
Θα καταφέρει πάντως να βγει ζωντανός από το Ωνάσειο ύστερα από 123 δραματικές ημέρες νοσηλείας. Αλλά δεν θα αντέξει περισσότερο από τρεις μήνες. Στις 23 Ιουνίου 1996 άφησε την τελευταία πνοή του. Και η πιο συγκλονιστική συγκέντρωση που έγινε για λογαριασμό του ήταν αυτή που ο ίδιος δεν θα έβλεπε ποτέ: το τριήμερο προσκύνημα στη σορό του..

Κλειστό και τη Δευτέρα το Μετρό

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, με αποτέλεσμα το δημοφιλές Μέσο Μεταφοράς να παραμείνει κλειστό και την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρόσθετη ταλαιπωρία περιμένει για άλλη μια φορά το επιβατικό κοινό της Αθήνας που θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικά μέσα για να βρεθεί στον προορισμό του.

Να συμπληρώσουμε πως παρόλο που οι κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες, εντούτις οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με στόχο τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Και τα Σκόπια στο "κόλπο" του South Stream

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Ρωσία, σε τριήμερη επίσκεψη, δήλωσε ότι η ρωσική εταιρία Gazprom συμφώνησε να συμπεριληφθεί η ΠΓΔΜ στη...διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream μέσω διακλάδωσης (σ.σ. ο αρχικός σχεδιασμός του South Stream παρέκαμπτε την ΠΓΔΜ).

«Θα έχουμε έτσι τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε φτηνή ενέργεια και ενεργειακή επάρκεια και σταθερότητα για τη χώρα», τόνισε ο κ. Ιβάνοφ ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Gasprom, Αλεξέι Μίλερ, στο πλαίσιο διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Ο κ. Ιβάνοφ συναντήθηκε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη και με τον Ρώσο πρόεδρο, Ντμίτρι Μενβέντεφ. Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεφσκι, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Ιβάνοφ στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση την οποία σύντομα θα ακολουθήσει υπογραφή σχετικής συμφωνίας.

Ο κ. Στάβρεφσκι πρόσθεσε ότι ομάδα ειδικών της Gazprom θα προσδιορίσει προηγουμένως την ακριβή διαδρομή της διακλάδωσης του αγωγού προς την ΠΓΔΜ, ενώ η υλοποίηση του σχεδίου θα ολοκληρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο κ. Στάβρεσκι τόνισε επίσης ότι η απόφαση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς έτσι η ΠΓΔΜ τοποθετείται πλέον εντός του παγκόσμιου ενεργειακού χάρτη.

Σύμφωνα με τον κ. Στάβρεφσκι η συνεργασία με την Gazprom φιλοδοξεί να συμπεριλάβει ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου της ΠΓΔΜ, καθώς και την κατασκευή σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας.
 

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/06/south-stream.html#ixzz0rHZnaHmM

Η παρέμβαση βόμβα του Βγενόπουλου για τα νοσομεία

Σαμαράς: η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης

Κάποιοι θα καταρρεύσουν, αλλά εμείς θα μείνουμε όρθιοι. 
Οι τέσσερις μεγάλες τομές που κάναμε μέχρι σήμερα στη ΝΔ, δηλαδή
η έμφαση στην Ιδεολογία της Παράταξης (θέτουμε σε προτεραιότητα την Ιδεολογία μας, τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τα πρότυπα μας)
το κλείσιμο των λογαριασμών με το Παρελθόν (ποτέ κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο βαθιά και σοβαρή αυτοκριτική)

– η Επιστροφή στην Πολιτική και 
– η προτεραιότητα στο Πολιτικό ήθος

αποτελούν και τις προϋποθέσεις της ανασυγκρότησής μας τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας χθες στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ......


Απομένουν, συνέχισε, η Οργανωτική Ανασυγκρότηση και η Πολιτική αντεπίθεση.
Στα οργανωτικά έγινε πολύ μεγάλη ανανέωση σε όλη την κλίμακα των οργάνων.
Μετά τον αρχηγό του κόμματος με προσφυγή στη βάση, εκλέχθηκαν και οι νέες ηγεσίες των τοπικών οργανώσεων, καθώς και η ηγεσία της νεολαίας με άμεση προσφυγή στη βάση. 

Το τελευταίο που οφείλουμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση, είναι να προετοιμάσουμε τη μεγάλη Πολιτική μας Αντεπίθεση: Το κάναμε ήδη με τις πολιτικές θέσεις μας:
Μέσα σε ένα εξάμηνο, ουσιαστικά, δείξαμε ότι ξέρουμε να στηρίζουμε τη χώρα στα δύσκολα, αλλά και να μην υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. 

«Βάλαμε πλάτη» εκεί που έπρεπε – μέσα κι έξω από την Ελλάδα – αλλά την κρίσιμη στιγμή είπαμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο, που οδηγεί τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης.
Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν ψήφισαν τη «σωτηρία» της χώρας. Ψήφισαν μέτρα που την παγιδεύουν σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση, και που δεν αντέχει ούτε η Κοινωνία της ούτε η Οικονομία της. 

Τα «εξαπτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ, που το στήριξαν στις πιο ολέθριες επιλογές του.  ακόμα δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Κι ίσως δεν καταλάβουν ποτέ. 

Δεν πειράζει, ο κόσμος κατάλαβε… 

Τώρα, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία, η δική μας Νέα Δημοκρατία, αυτή που ανήκει στα μέλη της και στους ψηφοφόρους της, αυτή που είναι υπερήφανη για τις ιδέες και την ιστορία της, αλλά και θαρραλέα απέναντι στα λάθη της, η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, ολοκληρώνει ήδη την ανασυγκρότησή της, με τα Συνέδρια του Κόμματος και της Νεολαίας. 

Κι ετοιμάζεται για τη μεγάλη αντεπίθεσή της.

Έχει ξεκαθαρίσει σε ολόκληρο το λαό, ότι μέσα στην κρίση του Πολιτικού συστήματος, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι θα καταρρεύσουν, αλλά εμείς θα μείνουμε όρθιοι. 

– Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργεί την εθνική κατάθλιψη, εμείς θα καλλιεργούμε την Ελπίδα. 

– Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργεί την απελπισία, εμείς θα καλλιεργούμε την αισιοδοξία. 

– Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργεί το φόβο της υποταγής, εμείς θα δείχνουμε το διαφορετικό δρόμο που μπορεί να δώσει στη Ελλάδα μέλλον και προοπτική. 

Θα ξαναγίνουμε μια υπερήφανη χώρα. Θα σταθούμε στα πόδια μας. Θα ξανά-σταθούμε στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια. Έχουμε τις δυνάμεις, αναξιοποίητους πόρους και συγκριτικά πλεονεκτήματα για να ξεπεράσουμε τις φιλοδοξίες μας.


Δεν μπορούμε να βουλιάζουμε στους χειρότερους φόβους μας. 

Η κρίση που περνάμε τώρα δεν είναι «μοιραία» για τον τόπο.

Είναι αφυπνιστική για την κοινωνία μας. 

Η Νέα Δημοκρατία τη μετατρέπει σε ευκαιρία αναγέννησης της Πατρίδας μας. 

Antinews.gr

Δελτίο τύπου για την πολιτική δίωξη στελέχους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


Λευκωσία:

Χθες Πέμπτη 17 Ιουνίου, είχαμε ακόμα ένα περιστατικό πολιτικής τρομοκρατίας κατά μέλους του κινήματός μας, από πλευράς της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στις 9 το πρωί αστυνομικοί του ΟΠΕ, μετέβησαν στον χώρο εργασίας του συγκεκριμένου στελέχους του κινήματός μας, όπου και του ανακοίνωσαν πως είχαν ένταλμα κατάσχεσης του υπολογιστή του, με την κατηγορία πως.....
κατασκεύαζε πλαστά εισιτήρια και έγραφα σε μετανάστες! Κατά την διάρκεια της κατάσχεσης, έγινε και έρευνα στο σπίτι του, με τα αστυνομικά όργανα να ψάχνουν τις ντουλάπες και τα συρτάρια του δωματίου του παρόλο που ο υπολογιστής βρισκόταν σε εμφανές σημείο.

Ακολούθως το στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μεταφέρθηκε στον αστυνομικό σταθμό της Πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, όπου εκεί φάνηκαν οι αληθινές προθέσεις της αστυνομίας. Η κατηγορία για τα πλαστά εισιτήρια και έγγραφα μεταναστών, ήταν απλά η κάλυψη για να πάρουν το ένταλμα από τον εισαγγελέα αφού του ζητήθηκαν να δώσει δύο καταθέσεις, η μια για τον υπολογιστή και η δεύτερη για την δήθεν συμμετοχή του στο κατέβασμα της τουρκικής σημαίας από την πανεπιστημιούπολη όπου και διεξάγονται αγώνες χειροσφαίρισης.

Όπως ήταν βέβαια φυσικό, οι κατηγορίες προς το στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έπεσαν γρήγορα καθώς το στέλεχός μας ουδεμία σχέση είχε με καμία από τις δύο κατηγορίες και οι αστυνομικοί γρήγορα έφτασαν σε αδιέξοδο. Παρόλα αυτά ο υπολογιστής παρέμεινε υπό κατάσχεση και ο συναγωνιστής ταλαιπωρήθηκε με διαδοχικές καταθέσεις μέχρι τις 3 το μεσημέρι όπου και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν το μίσος του ανθελληνικού κράτους, προς τους Εθνικιστές, αφού ως γνωστό το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τάσσεται ενάντια στις ομοσπονδιακές λύσεις που επιδιώκουν. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) όμως θα συνεχίσει να παλεύει καθημερινά τόσο στην πολιτική σκηνή με όποιο μέσο μας δίνεται όσο και στο πεζοδρόμιο με τις συνεχείς δράσεις της μαχητικής νεολαίας του.

Η κίνηση αυτή της αστυνομίας είχε πολλαπλούς στόχους.
Πρώτον να εκφοβίσει τα στελέχη και τους φίλους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Δεύτερον να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο αρχείο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), ελπίζοντας να βρει οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο για οποιοδήποτε θέμα, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να υφίσταται εφόσον είμαστε ένα καθ' όλα νόμιμο πολιτικό κίνημα.
Τρίτον αποσκοπούσε στην τυφλή έρευνα, για τον εντοπισμό των «δραστών», οι οποίοι κατέβασαν την τουρκική σημαία από την πανεπιστημιούπολη.

Οι στόχοι βεβαίως της αστυνομίας δεν επετεύχθησαν ούτε στο ελάχιστο καθώς ούτε οι πολιτικές εκφοβισμού, ούτε και η στοχοποίηση του χώρου πρόκειται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα συνεχίσει τον νόμιμο πολιτικό αγώνα του για να κρατήσει την Κύπρο Ελληνική.

Να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες και οι μαριονέτες τους, πως θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, ασυμβίβαστοι ως το τέλος.


Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο

Ε.ΛΑ.Μ.

Κύπρος γη Ελληνική

http://www.elamcy.com

1,2 εκατ. δολάρια για το χειρόγραφο του "A Day In The Life" των Beatles

   Το χειρόγραφο του "A Day In The Life", ενός από τα πιο διάσημα τραγούδια των Beatles που δημιουργήθηκε από τον Τζον Λένον και τον Πολ Μακάρτνι, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.

    Το πρωτότυπο έγγραφο ξεπέρασε τις προσδοκίες του οίκου δημοπρασιών ο οποίος είχε εκτιμήσει την αξία του μεταξύ των 500.000 και 700.000 δολαρίων.

    Το τραγούδι είναι γραμμένο σε ένα μόνο φύλλο, διπλής όψης, από τον Τζον Λένον, ενώ φαίνονται οι διορθώσεις στους στίχους. Το 1967 το BBC ανήγγειλε την απαγόρευση της μετάδοσης του τραγουδιού εξαιτίας του στίχου "I’d love to turn you on" που κρίθηκε ότι υποστηρίζει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    Το "A Day In The Life" είναι το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος με τίτλο "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" το οποίο παρέμεινε για μήνες στην κορυφή των charts της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy το 1968 και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone.

    Ο οίκος Sotheby's δεν ανακοίνωσε τον νέο ιδιοκτήτη του χειρόγραφου, το οποίο ανήκε στον Μαλ Έβανς, υπεύθυνο των περιοδειών των Beatles.
ANA-MPA