Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Συνομωσιολογικές θεωρίες η πραγματικότητα;

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνομωσιολογικές θεωρίες - που έχει βρει αρκετή δημοσιότητα στο διαδίκτυο – σχετικά με τη σημερινή κρίση και τον ρόλο του ΓΑΠ είναι αυτή που παραθέτω πιο κάτω .

Από τον Τάκη Μίχα

O Τάκης Μίχας σπούδασε Εθνολογία και Φιλοσοφία στα πανεπιστήμια του Άρχους (Δανία), Ντουμπρόβνικ (Κροατία) και Σαντα-Κρουζ, (Καλιφορνια). Έχει εργασθεί

Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά όπλα, για ενεργειακή ασφάλεια και γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την ίδρυση της εταιρίας SouthStream Greece A.E. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντελήφθη, επιτέλους, την τεράστια γεωπολιτική και οικονομική σημασία των διακρατικών συμφωνιών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και προσχώρησε, έστω και αργά, στις θέσεις μας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, όμως,

Σκοτάδι, έρεβος και γενοκτονικές πολιτικές συνεχίζουν να επικρατούν στην Τουρκία


http://www.medyakaradeniz.com/resimler/haberler/1206.jpg
Ο δήμαρχος του Ριζαίου, Halil Bakırcı, πάνω στο κάστρο που έχτισε ο Ιουστινιανός, όταν η πόλη ήταν καθαρά ελληνική, τον 6ο μ. Χ. αιώνα, τότε που οι Τούρκοι ήταν ακόμα στα βάθη της Ασίας.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν Τούρκοι, Έλληνες, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι να μας πείσουν ότι η Τουρκία αλλάζει και δικαιούται μια θέση στην Ευρώπη και των πολιτισμένο κόσμο, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να μας προσγειώσει όλους.
Ο δήμαρχος μιας πόλης της οποίας το σύνολο του πληθυσμού είναι εξισλαμισθέντες Έλληνες και Λαζοί, πρότεινε...

Συνέπεια....

Στέλεχος της ΕΥΠ, έμπιστος και πρώην σύμβουλος του Σημίτη, κατηγορείται για κατασκοπείαπ

Δεν είμαστε από εκείνους που χτυπάνε 'πτώματα', καλούμε όμως τους αναγνώστες μας να διαβάσουν εδώ και να βγάλουν συμπεράσματα για εκείνους που προσπάθησαν να μας εξοντώσουν ηθικά και φυσικά, και φυσικά για εκείνους τους πολιτικούς που παρέδωσαν επί χρόνια την πιο σοβαρή και ευαίσθητη υπηρεσία της πατρίδας μας σε τέτοια άτομα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια. Διαβάστε και βγάλτε συμπεράσματα για την υπευθυνότητα των πολιτικών μας.

Επέστρεψε το Α599 TCG Çeșme - Όλη τη νύχτα έκανε έρευνες - Αποκλειστικές φωτό (ανανέωση)

(Ανανέωση 01/07 10.01): Κλιμακώνει την πρόκληση η Τουρκία και το ωκεανογραφικό-ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme, επέστρεψε χθες το βράδυ στην περιοχή μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης εντός της ελληνικής υφαλοκριπήδας και ξεκίνησε πάλι τις ερευνητικές του δραστηριότητες. Μάλιστα χθες το βράδυ στις...

Ρύθμιση-ανάσα για τα «κόκκινα» δάνεια

Στα χέρια των κατά τόπους ειρηνοδικείων βρίσκεται πλέον η τύχη χιλιάδων δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τη δόση τους σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια. Η ρύθμιση όμως θα προϋποθέτει σημαντικούς όρους και προϋποθέσεις και η ένταξη σε αυτήν θα τυγχάνει σκληρής παρακολούθησης. Δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση έχουν...

Ψηφίζουν «ναι» παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες

Ψηφίζουν «ναι» παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες

Μπορεί όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, άλλοι δημόσια άλλοι ιδιωτικά, να λένε ότι διαφωνούν με Ασφαλιστικό - Εργασιακό, αλλά ο ένας μετά τον άλλο κάνουν δηλώσεις πως θα στηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι τοποθετήσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τρίτης ξεκινούσαν με τη φράση «ό,τι πούμε είναι άσχετο με την υπεύθυνη στάση που θα κρατήσουμε στο Κοινοβούλιο»!


Χθες, ακολούθησε μια πολύ χαρακτηριστική δήλωση του Χρ. Παπουτσή σχετικά με δημοσιεύματα για κατάσταση χάους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ: «Ποιος είναι αυτός ο αρρωστημένος εγκέφαλος ο οποίος διακινεί παντού αυτές τις αθλιότητες; Ποιοι είναι αυτοί οι ανόητοι που αμφισβητούν ότι οι βουλευτές θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης;»! Εσπευσε, βέβαια, να προσθέσει ότι «κανείς δεν θα φιμώσει τους βουλευτές».
Ακούγεται, έτσι, «λογική» η απόφαση του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ: «Το Πολιτικό Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ότι σ’ αυτή την κρίσιμη για τους εργαζόμενους και τη χώρα περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του έχουν χρέος να προχωρήσουν αταλάντευτα στη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων που εγγυώνται τη βιωσιμότητα και την κοινωνική επάρκεια του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και κυρίως στη διασφάλιση των συντάξεων και στην κατοχύρωση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς». Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επέλεξαν να δώσουν δύο μάχες, που μάλλον τις κέρδισαν:
  • Πρώτον, να δεσμεύσουν το οικονομικό επιτελείο σε ένα κοινωνικό πακέτο το φθινόπωρο.
  • Δεύτερον, να διαχωρίσουν το Εργασιακό από το Ασφαλιστικό, δίνοντας χρόνο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε αντίθεση με τα όσα είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Μια αύξηση έστω και 1% θα είναι νίκη», έλεγαν μετά τη συνεδρίαση όσοι υποστήριξαν αυτή την άποψη. «Ας περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα των συζητήσεων των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μετά θα το δούμε», αναδιπλώθηκε χθες ο Γ. Πεταλωτής και είπε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ειδικά για το τελευταίο, ο Γ. Κουτσούκος μέμφθηκε τους υπουργούς (σ.σ. ήταν παρόντες ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Α. Λοβέρδος) ότι «δεν συζητάτε με την κοινωνία και το κόμμα, τουλάχιστον μην απαγορεύετε τον διάλογο σε αυτούς που τον κάνουν (σ.σ. κοινωνικοί εταίροι)»! Ο βουλευτής Ηλείας εγκάλεσε τον Α. Λοβέρδο για την αναφορά του στον 13ο και 14ο μισθό, επισημαίνοντας ότι «είναι εκτός Μνημονίου». Επικριτικοί έναντι του υπουργού Εργασίας εμφανίστηκαν ακόμη η Τ. Αντωνίου, ο Δ. Κουσελάς και ο Π. Οικονόμου. Για τον υπουργό Οικονομικών κράτησε τα πυρά του ο Μ. Οθωνας.
Οταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι υπάρχει αύξηση στο λιανεμπόριο, ο βουλευτής Ρεθύμνου τον ρώτησε... «σε ποια χώρα»! «Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο» του επισήμανε. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν, αλλά ψηφίζουν. «Προφανώς, τι, θα ρίξουμε την κυβέρνηση; Δεν γίνονται αυτά», δήλωσε χθες ο Μ. Παπαϊωάννου, υπενθυμίζοντας πάντως πως «εμείς δεν είμαστε μια χώρα της Αφρικής, είμαστε μια χώρα της ΕΕ και πρέπει κάποια πράγματα και οι υπουργοί μας να τα προσέξουν».
Τα θετικά του νόμου βρήκε ο Δ. Καρύδης: «Οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ όχι μόνο δεν θα κοπούν, αλλά θα αυξηθούν κιόλας, κάτι που δεν το ξέρει ο κόσμος». Σήμερα. ο Α. Λοβέρδος θα ενημερώσει για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό τους γραμματείς των νομαρχιακών του ΠΑΣΟΚ.
"Έθνος"

«Καύσωνα» ανατιμήσεων φέρνει ο ΦΠΑ

Νέο κύκλο ανατιμήσεων στην αγορά φέρνει από σήμερα η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε χιλιάδες προϊόντα, υπηρεσίες και στα ακίνητα.
Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ μια σειρά υπηρεσιών όπως είναι των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, οι υπηρεσίες που παρέχουν οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι αλλά και τα ταξί. Ηεξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τον πληθωρισμό, ο οποίος από...

Χωρίς λεωφορεία

Πρόβλημα με τις μετακινήσεις τους αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου από το πρωί. Οι οδηγοί των λεωφορείων της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να μην...

Οι αυξήσεις που προβλέπονται από τις αλλαγές στους συντελεστές Φ.Π.Α.