Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαΐου 01, 2011

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Γράφει ο Χρήστος Λαδάς , δικηγόρος 
Η «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» (αν πίσω από αυτή την έννοια δεν προαλείφεται η πώληση της έναντι πινακίου φακής σε πολυεθνικά consortia) αποτελεί ένα σύνθετο ζήτημα με ποικίλες ιδεολογικό πολιτικές προεκτάσεις. Άτομα ή κοινωνίες που πρόσκεινται ιδεολογικά στο φιλελευθερισμό αντιμετωπίζουν την έννοια του δημοσίου εχθρικά ως τροχοπέδη για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Στην Αμερική για παράδειγμα....

Ομελέτα τον έκαναν τον Σκανδαλίδη στο Ηράκλειο

Αυγά δέχθηκε το απόγευμα ο Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης μπαίνοντας στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συναιτερισμών Ηρακλείου. Οι κτηνοτρόφοι δεν περίμεναν καν ν' ακούσουν τα ψέμματά του και τον άρχισαν με το καλησπέρα...

ΕΛΟΤ: Στους 70 υπαλλήλους, οι μισοί είναι ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ!


Αυτή ήταν (και η μοναδική) ενδιαφέρουσα ερώτησήη προς τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΕΛΟΤ  Χρήστο  Ζακολίκος  στην Σαββατιάτικη πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Το μισό ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού που καθορίζει και ελέγχει τα ελληνικά πρότυπα και  προδιαγραφές, είναι...

Της «Ε.Υ.Π. το κάγκελο» ή πως η Εθνική Ασφάλεια έχει γίνει σκουπίδι…

Πολλά λέγοντα, πολλά ακούγονται, όμως πόσοι γνωρίζουν εκείνες τις αλήθειες που είναι ικανές να ρίξουν ακόμη και κυβέρνηση; Πόσοι γνωρίζουν πως η υπηρεσία που θεσμικά είναι επιφορτισμένη με τον βαρύ ρόλο της συλλογής πληροφοριών που αφορούν την ασφάλεια της χώρας μας (από κινδύνους εσωτερικούς ή… άλλους), αυτή τη στιγμή πνέει τα λοίσθια και αποσυντίθεται λόγω ιδιαίτερης «ανικανότητας» συγκεκριμένων πολιτικών αλλά και ανθρώπων;
Υπάρχει ήδη έτοιμο Προεδρικό Διάταγμα για υπογραφή, με το οποίο σοβαρά πράγματα (στα οποία τα «έκαναν μπάχαλο» οι… αρμόδιοι) περνάνε στις Ασφάλειες Αθηνών και Θεσσαλονίκης!!!

Αν....

Ο Καρατζαφέρης κρεμόταν από τα χείλη του Βερύκιου όλο το βράδ ι στο “Χίλτον”

 Σ.Σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Ο Καρατζαφέρης πέρα από το ότι είναι γνωστός πελάτης του Χίλτον (και όχι μόνο του εστιατορίου) είναι γνωστός για τις "σχέσεις" του με τους δημοσιογράφους του Πενταγώνου

Η ώρα ήταν 11.15 το βράδι του Σαββάτου.
Οι πελάτες στο αίθριο του ξενοδοχείου "ΧΙΛΤΟΝ" παρατηρούσαν τους δύο σωματοφύλακες-αστυνομικούς του προέδου Καραταζαφέρη, οι οποίοι είχαν πάρει σοβαρά το ρόλο τους και κάθε φορά που κάποιος έκανε να σηκωθεί από το τραπέζι του η να ξύσει το σβέρκο του, εκείνοι -καλά εκπαιδευμένοι και αποτελεσματικοί-, τον λοξοκοίταζαν με βλέμμα που δεν σήκωνε πολλά-πολλά.
Ο πρόεδρος Καρατζαφέρης τώρα,

Το Έθνος και η ιστορία του είναι το πρόσωπό μας στον κόσμο

Εις το όνομα τίνος;


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Όλες οι κυβερνήσεις της νεότερης Ιστορίας, μέχρι και τα πρώτα χρόνια της βουτηγμένης στο αίμα της Κύπρου μεταπολίτευσης, είχαν μια σταθερά.
Βενιζελικοί και λαϊκοί, βασιλόφρονες και οπαδοί της αβασίλευτης, δημοκράτες κι ολοκληρωτικοί, του Κέντρου ή της ΕΡΕ, σοσιαλιστές ή οπαδοί της ελεύθερης αγοράς, είχαν πάντοτε ένα κοινό. Από τον Βενιζέλο ως τον Μεταξά, κι από τον Παπαναστασίου, ως τον Σοφούλη, τον Παπάγο, τον Γέρο, ή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κάτι σταθερό κι αμετάβλητο διαπερνούσε το Κράτος, την κοινωνία απ’ άκρου εις άκρον: η κυρίαρχη εθνική ιδεολογία στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στον Τύπο, στον δημόσιο λόγο.
Κι υπήρχε και μια αληθινή και παραγωγική διανόηση, που μετουσίωνε την εθνική ιδέα, και όχι μόνο, σε αληθινή τέχνη. Σήμερα «ο Ιούδας, που φιλάει υπέροχα», είναι κρατικοδίαιτος, προοδευτικός κι οπαδός του..Μνημονίου. Και φυσικά είναι Ιούδας. Σήμερα....

Τι ξεφτίλα!... Καταυλισμοί λαθρομεταναστών κατάντησαν τα ΑΕΙ μας...

 Και κυριολεκτικά θα έχουμε πολυφυλετική, πολυπολιτισμική παιδεία...

Με το πέρασμα του χρόνου τα περισσότερα ΑΕΙ έχουν μετατραπεί σε πεδίο ανάπτυξης παράνομων δραστηριοτήτων. Ανθεί το παρεμπόριο στους χώρους της ΑΣΟΕΕ, πραγματοποιείται μεγάλης κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ τις βραδινές ώρες η Νομική Αθηνών μετατρέπεται σε άσυλο αστέγων κυρίως αλλοδαπών.

 ΑΣΟΕΕ

Προειδοποίηση Μόσχας σε Άγκυρα για την φαραωνική διώρυγα


Η Ρωσία εξέφρασε τον "έντονο σκεπτικισμό της για το έργο της σύζευξης της θάλασσας του Μαρμαρά με την Μαύρη Θάλασσα" και προειδοποίησε την Άγκυρα "να σεβαστεί την Συνθήκη του Μοντρέ, η οποία διέπει τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων". Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία Βλαντιμίρ Ιβανόφσκι είπε στην Χουριέτ ότι "Η Ρωσία εξακολουθεί να προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς προβλέπει το έργο και στην ουσία διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ρωσικές εταιρείες. "Για να υπάρξει ένα σχόλιο, θα πρέπει να....

Οι Ρώσοι καταγγέλουν τους "φιλειρηνιστές" για μυστικό σχέδιο χερσαίας επέμβασης στη Λιβύη

Η Μόσχα γνωρίζει τα σχέδια της Συμμαχίας, η οποία επιθυμεί στρατιωτική εκστρατεία στη Λιβύη, όπως δήωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Οι πληροφορίες δείχνουν ότι τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η ΕΕ έχουν κοινά σχέδια σχέδια. Η ΕΕ αναπτύσσει, αυτά τα σχέδια, για την εξασφάλιση των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας, αν και είναι περιμένει το πράσινο φως από τον ΟΗΕ", είπε ο Λαβρόφ, σε συνέντευξή του, σε τηλεοπτικό κανάλι.

"Αν κάποιος θέλει να...

Η εργατική Πρωτομαγιά. Πως καθιερώθηκε. Οι σημαντικότερες "ελληνικές" επέτειοι


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy55HPH54tU772RPMQaHXY07PAxDAWN4aSsR54fGXcYFcY46npQO4CRfD0n-OLmc5d6Yry85w0fwwhsKdJ2LRcYNuq9cs6ykWlFTtNTmYqzmcA3x5Clsk1KO68VOGnDOxSKM0npqTQNVMw/s1600/zito-i-apergia-protomagiatiko-skitsoceb5cf81ceb3ceaccf84ceb7cf82.jpgΗ 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας (Σοσιαλιστικής) Διεθνούς στις 20 Ιουλίου 1889 στο Παρίσι, εις μνήμην των θυμάτων του μακελειού του Σικάγου την 1η Μαΐου του 1886, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διεκδικούσαν οκτάωρη εργασία και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.
Την 1η Μαΐου 1886, με βασικό αίτημα το οκτάωρο και οδηγό τις επιτυχημένες διεκδικήσεις Καναδών συναδέλφων τους, τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, αφού την περίοδο εκείνη στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να δουλεύουν αμέτρητες ώρες, ακόμα και Κυριακές, χωρίς κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο.

Στην απεργία συμμετείχαν περίπου 350.000 εργάτες από 1.200 εργοστάσια, ενώ στην πορεία-διαδήλωση του Σικάγου πήραν μέρος περισσότεροι από 90.000 εργαζόμενοι.

"Το ξύλο βγήκε από το.... ΟΑΚΑ"

Μετά φταίνε οι οπαδοι.... Αν κάνουν τέτοιες δηλώσεις οι ποδοσφαιριστές τότε περιμένετε πολιτισμένες αντιδράσεις;

Να δικαιολογήσουμε ότι υπάρχει αγανάκτηση, εκνευρισμός, θυμός, και ότι άλλο θέλετε από τους παίκτες του Ατρομήτου, για τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά τέτοιες δηλώσεις, σαν του Πολωνού Μπραζιντσκι, είναι εξίσου αισχρές:

Πρωτομαγιά: Η εορτή της Μαίας, της Τροφού, της Μητέρας, της Γης.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Χρόνια Πολλά στους μαχητές, στους στρατιώτες, στους ταγμένους στον αγώνα για την Μητέρα Γη, την Πατρώα Γη, την Πατρίδα.

Θα δούμε πάλι στους δρόμους τις μοσχαροκεφαλές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τους θλιβερούς θιασώτες της υποδούλωσης της Γης και της Πατρίδας στο κεφάλαιο (που ως γνωστόν δεν έχει πατρίδα, σε αντίθεση με τους “προλετάριους”).
Θα ακούσουμε υβριστικές αρλουμπολογίες για τους εργάτες – άβουλους δούλους της καταστροφής της Μεγάλης Μητέρας.
Δεν θα ακούσετε όμως ούτε μία κουβέντα για τους πραγματικούς ήρωες, τους εργάτες που αρνήθηκαν να ρίξουν τοξικά στα ποτάμια, απόβλητα στις θάλασσες, λύματα στην Ιερή Γη.
Θα ακούσετε να καμαρώνουν αυτοί που αγωνίστηκαν για να πάρουν πέντε φράγκα παραπάνω ώστε να συνεχίσουν την ύβρι. Ως γνωστόν,

Μια ζωή βέβηλοι οι αναρχικο-αριστερο-πρεζάκηδες

 
Την ημέρα που γιορτάζει η Παναγία η Τρυπητή, επέλεξαν ανεγκέφαλοι, κατευθυνόμενοι βάνδαλοι για να βεβηλώσουν με κατάπτυστο τρόπο τον Ιερό Ναό της Θεομήτορος Αγίας Άννας στο Συνοικισμό Αιγίου.
Μια πράξη που...