Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2009

H απάντηση της ΝΔ για το θέμα της εξεταστικής της υπόθεσης του Βατοπεδίου


«Επειδή βλέπω να γίνονται κάποιες ηθελημένες ή αθέλητες παρεξηγήσεις, σε σχέση με τη θέση της Ν.Δ. για το θέμα των Εξεταστικών, θεωρώ απαραίτητο να επαναλάβω, για πολλοστή φορά, τη μόνιμη, πάγια και σταθερή θέση της Ν.Δ. για το συγκεκριμένο θέμα της συγκρότησης και λειτουργίας Εξεταστικών  Επιτροπών.
Τι λέει, λοιπόν, η Ν.Δ.: Διαφάνεια παντού. Δεν έχουμε να φοβηθούμε την αλήθεια, την πραγματικότητα. Θέλουμε να φανεί η αλήθεια σε όλες αυτές τις υποθέσεις. Γι’ αυτό η Ν.Δ. θα είναι παρούσα με τους βουλευτές της, οι οποίοι θα έχουν ενεργό συμμετοχή, σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές, αδιακρίτως. Αυτό γιατί, πρώτον θέλουμε να διερευνηθεί η αλήθεια και δεύτερον, γιατί θέλουμε να αποκρούσουμε τη διαφαινόμενη πρόθεση του Πρωθυπουργού, να χρησιμοποιήσει την όλη διαδικασία των Εξεταστικών, για να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη, από την κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου, να κυβερνήσει και να παράξει ουσιαστικό κυβερνητικό έργο.
Για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ισχύει η γενική θέση της Ν.Δ. να διερευνηθούν τα πάντα, να υπάρξει διαφάνεια παντού. Δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Ωστόσο δεν μπορεί παρά να σημειώσουμε- και αυτό σημαίνει ο αστερίσκος,- ότι για την υπόθεση του Βατοπεδίου έχει γίνει ήδη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ακολουθήθηκαν τα διαλαμβανόμενα από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, συμμετείχαν όλα τα πολιτικά κόμματα και  βγήκε με νόμιμο τρόπο πόρισμα, το οποίο ψηφίστηκε και έγινε δεκτό από την τότε πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Εάν το ΠΑΣΟΚ, ή κάποιος άλλος έχουν να συνεισφέρουν στην υπόθεση του Βατοπεδίου, με καινούργια στοιχεία, η Ν.Δ., σε κάθε περίπτωση, θα είναι παρούσα για να συμβάλει αποφασιστικά στη διερεύνηση του θέματος και στην αποκάλυψη  της αλήθειας. Γιατί όπως είπαμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΚΛΟΙΟ Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ


Περισσότεροι από δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα στην Τεχεράνη, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς της αντιπολίτευσης και στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Η ιρανική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πλήθος υποστηρικτών του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του ανηψιού του κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης.
"Ομάδα υποστηρικτών του Μουσαβί συγκεντρώθηκε μπροστά από το νοσοκομείο Εμπνε Σινά όπου έχει μεταφερθεί η σορός (του ανηψιού του). Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να τους διαλύσει", σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Norooz.
Παράλληλα, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν δύο στενούς συνεργάτες του πρώην προέδρου του Ιράν, του μεταρρυθμιστή Μοχάμαντ Χαταμί, καθώς και τρεις στενούς συνεργάτες του ηγέτη της ιρανικής αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, ανακοίνωσε η ιστοσελίδα του βουλευτών της αντιπολίτευσης Parlemannews.ir.
Οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν επίσης τρεις συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί. Πρόκειται για τους Αλί Ρεζά Μπεχεστί, Γορμπάν Μπεχζαντιάν-Νετζάντ και Μοχάμαντ Μπαγεριάν, αναφέρεται στο Parlemannews.ir.
Ο Μέχντι Καρουμπί, ένας από τους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου και εν συνεχεία στέλεχος της ιρανικής αντιπολίτευσης, δέχθηκε επίθεση ενώ εξερχόταν από τέμενος στην ανατολική Τεχεράνη, μεταδίδει η ιστοσελίδα του κόμματός του.
"Ο Μέχντι Καρουμπί, ο οποίος παρευρισκόταν μαζί με την οικογένειά του σε τελετή πένθους σε τέμενος στην ανατολική Τεχεράνη, δέχθηκε επίθεση από κακοποιούς", τονίζεται στην ιστοσελίδα Sahamnews.org.
"Το όχημά του δέχθηκε επίθεση και το παρμπρίζ του θρυμματίσθηκε. Οι δράστες διέφυγαν όταν επενέβη ο κόσμος", τονίζει η ιστοσελίδα, χωρίς να διευκρινίζει εάν ο Καρουμπί τραυματίσθηκε.
Νωρίτερα, ο Καρουμπί είχε καταγγείλει το καθεστώς, που "έστειλε μία ομάδα αγρίων να καταστείλει τον κόσμο", αναφερόμενος στην βίαια κατάπνιξη των διαδηλώσεων την Κυριακή από τις δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Επιπλέον, η αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία του γυναικείου περιοδικού Ιραντόχτ, που διευθύνει η σύζυγος του Καρουμπί, και κατέσχεσαν τους υπολογιστές του, τονίζεται στην ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Advarnews.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτοαναιρείται η Άγκυρα για το θέμα της μειονότητας στη Θράκη


Μία έκθεση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τhomas Hammarberg για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων στη Τουρκία και η οποία δημοσιεύτηκε την 01/09/09, έρχεται και καταδεικνύει εμμέσως το ....παράδοξο των πολυετών προσπαθειών της γείτονος σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Στην έκθεση αυτή ο Σουηδός επίτροπος μεταξύ άλλων ζητά να ενημερωθεί και για την έκβαση της ποινικής δίωξης για «αντεθνική δράση» που είχε ασκηθεί το 2007 εναντίον ομάδας δασκάλων που ζητούσαν να καταργηθεί η υποχρεωτική απαγγελία του όρκου «Τι χαρούμενος που είμαι Τούρκος!» ("Νe mutlu Turkum diyene!") από τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στο τελικό, δημοσιευθέν κείμενο της έκθεσης Hammarberg, επισυνάπτονται τα επίσημα «σχόλια και παρατηρήσεις» της Τουρκικής Δημοκρατίας για μία σειρά από θέματα που εγείρει ο επίτροπος, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού που έχει προκύψει σχετικά με την υποχρεωτική απαγγελία του όρκου από μειονοτικούς μαθητές.

Στην προσπάθεια της να δικαιολογηθεί η Άγκυρα, μεταξύ άλλων, δίνει και μια διατύπωση ενός αρκετά σαφούς προσδιορισμού, εκ μέρους της επίσημης πολιτείας, του ΠΟΙΟΣ τελικά θεωρείται «Τούρκος» βάσει των όσων αναφέρονται στο άρθρο 66, παρ. 1 του τουρκικού Συντάγματος:«Ο όρος “Τούρκος” παραπέμπει στη δέσμευση της υπηκοότητας (bond of citizenship), χωρίς καμία αναφορά σε εθνική, γλωσσική ή θρησκευτική καταγωγή. Αντανακλά, δε, την εθνική ταυτότητα (της Τουρκίας) και συμπεριλαμβάνει όλους τους (Τούρκους) υπηκόους, ασχέτως καταγωγής.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι το Συντάγματα της γείτονος είναι σαφές για το ΠΟΙΟΣ είναι Τούρκος!
«Τούρκος» είναι μονάχα αυτός που διαθέτει την τουρκική υπηκοότητα, ασχέτως εθνικής, γλωσσικής ή θρησκευτικής καταγωγής.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προστάζει το Σύνταγμα της Τουρκίας, ο όρος «Τούρκος» είναι εξ ορισμού αδύνατον να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε γηγενή πληθυσμό.... εκτός της τουρκικής επικράτειας !!!

Η πρόσφατη αναφορά του κ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον σχετικά με την ύπαρξη ....«130.000 Τούρκων» στη Θράκη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν φαίνεται να λαμβάνει υπ' όψιν τα όσα ορίζει το… Σύνταγμα της χώρας του, αναφορικά με το ΠΟΙΟΣ είναι ή δεν είναι «Τούρκος»!

Εδώ λοιπόν διαπιστώνεται η ...αυτοαναίρεση των Τούρκων και η αβουλία του υπουργού Εξωτερικών κ. Παπανδρέου να δώσει στην λεκτική και διπλωματική πρόκληση του κ. Ερντογάν , την απάντηση που αρμόζει , επικαλούμενος μάλιστα όχι δικούς μας ισχυρισμούς αλλά το…… Σύνταγμα της Τουρκίας.

Αντ` αυτού συνεχίζεται η ...μυστική διπλωματία, καθώς για το φλέγον θέμα που αφορά την πρόσφατη επιστολή Ερντογάν με την οποία ζητά ... «διάφορα» (μεταξύ άλλων και το θέμα της μειονότητας στη Θράκη), ο κ. Παπανδρέου δεν έχει… «κρίνει σκόπιμο» μέχρι στιγμής να ενημερωθεί η Ελληνική Βουλή και οι πολιτικοί αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων.

«Χαλαρός και άνετος» ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να αισθάνεται ....ευτυχής ,που σε μια πολύ κρίσιμη φάση των εθνικών μας θεμάτων η ατζέντα έχει γυρίσει αποκλειστικά στην οικονομία και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα ....διαδραματιζόμενα !


ΥΓ. Είναι απορίας άξιο πως ο ανωτέρω σαφής προσδιορισμός του ΠΟΙΟΣ είναι Τούρκος και ποιος δεν είναι, όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα της Τουρκίας, δεν έχει αναφερθεί ουδέποτε από τους διπλωμάτες μας , αφού καταρρίπτει εν τη γενέσει τους τις δικαιολογίες για την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο .
politis-gr

Η μεγάλη απάτη των Αγγλων με το μνημείο Stonehenge, αποκαλύφτηκε.

Η αποκάλυψη που θα κάνει το περιοδικό National Geographic στο τεύχος του Ιανουάριου θα συνταράξει τον κόσμο της αρχαιολογίας και να ανοίξει το 2010 με μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές απάτες στην ιστορία. Σε ένα άρθρο με τίτλο "Stonehenge, η μεγάλη απάτη", στην online έκδοση των ΗΠΑ, ο αρχαιολόγος Mike Parker Pearson θέτει επί τάπητος τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι το 90% των λίθων στο Στόουνχεντζ που βλέπουμε σήμερα δεν είναι απο την αρχική κατάρτιση και τοποθετήθηκαν αργότερα διάφορες, σαν "αποκατάσταση", ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. Έχει και την αλληλογραφία μεταξύ των ανθρώπων και των Βρετανικών αρχών από το 1898 και μετά που φαίνεται η απάτη των Αγγλων. Μεταξύ των εγγράφων που υπέβαλε ο Parker Pearson είναι γράμματα, σχέδια, σκίτσα του έργου και μια συλλογή φωτογραφιών που δεν είχαν μέχρι σήμερα δει το φως της δημοσιότητας . Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας . "Πρέπει να οικοδομήσουμε κάτι μεγάλο", διαβεβαίωνε ο πρώτος μηχανικός το Φεβρουάριο του 1901 σε μια επιστολή του , "Η Ουαλία πρέπει να έχει ένα μνημείο στο μυαλό όλων των ανθρώπων . Ο συντάκτης του άρθρου, ο καθηγητής Parker Pearson, έχει πάνω από δέκα χρόνια αφιερωμένα στη μελέτη αυτού του μνημείου και είναι ο πρώτος που θα αναγνωρίσει, με κάποια αμηχανία, ότι ο ίδιος υπήρξε θύμα μιας σειράς ψεμάτων που διήρκεσαν πάνω από εκατό χρόνια.

Ενας μυστηριώδης χαρακτήρας που ονομαζόταν Gowland, ο οποίος είχε εργαστεί σε μια πρώτη "αποκατάσταση" του μνημείου το 1901, φαίνεται να είναι ο εμπνευστής της απάτης. Επίσημα έγγραφα αναγνωρίζουν τον William Gowland ως μηχανικό που το 1901 βοήθησε την αποκατάσταση του μνημείου αλλά και προσθεσε δεκάδες πέτρες ακόμα. «Υάρχουν δεκάδες επιστολών μεταξύ της κυβέρνησης και του Gowland στις οποίες περιγράφονται λεπτομερώς το διεξοδικό σχέδιο να μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης με βάση τον πολιτισμό, και να γίνουν τα πάντα με απόλυτη εχεμύθεια" .

Το FΒΙ ψάχνει τη σορό του Τάσσου


ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της κλοπής της σορού του τέως προέδρου της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλου και οι έρευνες για τον εντοπισμό της και τη σύλληψη των δραστών. Στις έρευνες συμμετέχει και το FΒΙ, αξιωματούχος του οποίου πραγματοποιούσε επί δύο ημέρες αυτοψία στο νεκροταφείο της Κάτω Δευτέρας όπου ήταν θαμμένη η σορός του αείμνηστου προέδρου. Σχεδόν...


είκοσι ημέρες από την κλοπή η κυπριακή αστυνομία έχει απλώς αποκλείσει ορισμένα σενάρια αλλά συνεχίζει να ψάχνει στο σκοτάδι.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος που υπηρετεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ενημερώθηκε για όλες τις πληροφορίες και τα τεκμήρια που έχει συλλέξει η κυπριακή αστυνομία και αναχώρησε για την Αθήνα.

Αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που πήρε μαζί του ο πράκτορας του FΒΙ συνέταξε έκθεση προς το αρχηγείο της υπηρεσίας του στην Ουάσιγκτον αλλά και με βάση τα αποτελέσματα της επεξεργασίας που θα γίνουν εκεί θα καθορισθεί ο τρόπος ενέργειας και η βοήθεια που μπορεί να δώσει η αμερικανική υπηρεσία για την εξιχνίαση της πρωτοφανούς υπόθεσης. Οι Αμερικανοί έχουν στη διάθεσή τους και τις εικόνες από δορυφόρους που καταγράφουν κάθε κίνηση στην περιοχή, τις οποίες και αναλύουν.

Επιβεβαίωση
Εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας επιβεβαίωσε χθες την αμερικανική ανάμειξη και πρόσθεσε πως η κυπριακή αστυνομία αναμένει την απάντηση από το FΒΙ για να καθορισθεί το είδος της βοήθειας που θα πρέπει να ζητηθεί. Σημειώνεται ότι στην υπόθεση έχουν αναμειχθεί και οι βρετανικές υπηρεσίες των στρατιωτικών βάσεων του Ακρωτηρίου, οι οποίες προμήθευσαν στην κυπριακή αστυνομία τεχνολογικά προηγμένο λογισμικό σύστημα καταχώρησης και επεξεργασίας πληροφοριών. Βοήθεια ζητήθηκε και από την Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά απάντησαν πως δεν μπορούσαν να προσφέρουν τίποτε περισσότερο απ΄ όσα κάνει η κυπριακή αστυνομία.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας αν αληθεύουν πληροφορίες ότι ξένοι πράκτορες έχουν διαβιβάσει στην κυπριακή αστυνομία την εκτίμηση ότι η σορός του τέως προέδρου βρίσκεται σε έδαφος εκτός της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι «δεν έχει εκφραστεί τέτοια εκτίμηση από πλευράς του λειτουργού του FΒΙ αλλά ούτε και από κανέναν άλλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση συγκλίνουν στο σενάριο ότι η κλοπή της σορού διεπράχθη από ανθρώπους του υποκόσμου, οι οποίοι όμως έδρασαν για λογαριασμό τρίτων προσώπων ή προσώπου.

Με βάση το σενάριο αυτό επικεντρώνουν τις έρευνές τους στις κινήσεις και τη δραση συγκεκριμένου προσώπου. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κ. Μ. Κατσουνώτος είπε ότι τις τελευταίες ημέρες δόθηκαν στην αστυνομία πρόσθετες πληροφορίες και οι έρευνες κινούνται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

troktiko