Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

Ο Νταβούτογλου οραματίζεται το Νεο- οθωμανισμό στα Βαλκάνια. Βέβαια για εμάς είναι "φίλος". Έτσι ΓΑΠ και φον Δρούτσα;

"Neo Ottomanism"

¶7. (C) The idea of Turkey using its cultural and religious
links to the Middle East to the advantage of both Turkish
interests and regional stability is not new with the AKP, but
has been given much more priority by it, in part because of
the Islamic orientation of much of the party, including
leaders Erdogan, Gul, and Davutoglu. Moreover, the AKP's
constant harping on its unique understanding of the region,
and outreach to populations over the heads of conservative,
pro-US governments, have led to accusations of
"neo-Ottomanism." Rather than deny, Davutoglu has embraced
this accusation. Himself the grandson of an Ottoman soldier

ANKARA 00000087 003 OF 006


who fought in Gaza, Davutoglu summed up the Davutoglu/AKP
philosophy in an extraordinary speech in Sarajevo in late
2009 (REF A). His thesis:

Ευτυχώς που οι Ιρλανδικές Τράπεζες πέρασαν τα stress-test του Ιουλίου... οπως και οι Ελληνικές ;)

Υπενθυμίζουμε πως οι δύο ιρλανδικές τράπεζες (ΒΟΙ και AIB), για τις οποίες γίνεται όλη η "δουλειά" και οι οποίες ανέβασαν το το περσινό έλλειμμα της Ιρλανδίας κατά 20% περίπου στο 32%, με αποτέλεσμα να καρπωθούν οι κουφάλες οι Ιρλανδοί το μηχανισμό στήριξης που έφτιαξε ο Γιωργάκης, πέρασαν χαλαρά τα stress tests του περασμένου Ιουλίου... όπως άλλωστε και οι ελληνικές ;)

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

-Τα stress tests ήταν μούφα οπότε καταλαβαίνετε όλοι τι κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα των ελληνικών τραπεζών
-Οι Ιρλανδικές Τράπεζες φούνταραν ενώ οι ελληνικές παρουσιάζουν "κέρδη" (όπως σήμερα η Εθνική νομίζω) μιας και το Κράτος τους έχει χώσει τ' αντερά του

...διαλέξτε και πάρτε

Να θυμίσουμε τι έλεγαν τότε οι Ιρλανδοί:


και ποια ήταν τα αποτελέσματα των εν λόγω Τραπεζών:

Για τη σύγκριση να θυμίσουμε και τα αποτελέσματα των Ελληνικών Τραπεζών στα stress tests:

1987: Όταν η Ελλάδα πήγαινε για πόλεμο...

Η έξοδος του Σισμίκ για έρευνες στο Αιγαίο ήταν η πρώτη φορά "μετά το 1974" που έφερε Ελλάδα και Τουρκία τόσο κοντά στον πόλεμο.

Tο 1986 δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Mίκης Θεοδωράκης και ο Zιλφί Λιβανελί, συνεργάζονται προσπαθώντας να βάλουν τις βάσεις της ελληνοτουρκικής φιλίας, δίνοντας κοινές συναυλίες σε Eλλάδα, Tουρκία και Eυρώπη. Eλληνες και Tούρκοι τραγουδούν μαζί σε διαφορετική γλώσσα «σαν τον μετανάστη στη δική σου γη» ή στα τουρκικά «Kardesin duymaz» (δεν σε ακούει ο αδελφός σου). Tο τραγούδι, όμως, παγώνει στα χείλη Eλλήνων και Tούρκων τους πρώτους μήνες του 1987 και επισκιάζεται από τα «τύμπανα πολέμου», που ηχούν πιο δυνατά με αφορμή πάλι το πιθανολογούμενο Eλντοράντο του Aιγαίου. H έξοδος αρχικά του Πίρι Ρέις για έρευνες στο Aιγαίο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σημαίνει κόκκινο συναγερμό στην Aθήνα.

«Πριν καλά καλά ξημερώσει η 19η Mαρτίου 1987, το πορτοκαλί τηλέφωνο στο διαμέρισμά μου άρχισε να χτυπά. Πετάχτηκα από το κρεβάτι για να σηκώσω το ακουστικό. Δεν πρόλαβα να κοιτάξω το ρολόι μου, έξω ήταν ακόμα σκοτάδι. H ψύχραιμη φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν του επικεφαλής αξιωματικού της...

Ο Ερντογάν, οι κρυφοί τραπεζικοί λογαρισμοί και ο πρέσβης τω ΗΠΑ, Έντελμαν

Τεράστια αναταραχή έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δημοσίευση απορρήτου εγγράφου από το Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατηρεί οκτώ μυστικούς λογαριασμούς σε τράπεζες στην Ελβετία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΜΠΕΡ, ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα που δημοσίευσε το Wikileaks, υπάρχουν και απόρρητες αναφορές και
στοιχεία που έστειλε στην Ουάσιγκτον ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Έρικ Εντελμαν, τα οποία αναφέρονται σε εμπλοκή του κυβερνώντος κόμματος σε υποθέσεις διαφθοράς.
Στο απόρρητο έγγραφο που έστειλε η αμερικανική πρεσβεία από την Άγκυρα στην Ουάσιγκτον στις...

Ιδέες για να δημιουργήσετε ένα Χριστουγεννιάτικο κλίμα

 Γιορτές έρχονται ,ας έχουμε τουλάχιστον κατά νου, ότι μπορούμε ακόμα και στη σημερινή περίοδο να φτιάξουμε ένα ευχάριστο κλίμα, που θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να έρθουμε πιο κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Διαβάστε της εδώ

Schroders: "Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία εκτός ευρώ σε 5 χρόνια"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της ομάδας οικονομολόγων της Schroders, όπου προβλέπεται ότι Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία μέσα σε πέντε χρόνια θα τεθούν εκτός ευρωζώνης, δημοσίευσε η εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ (δημοσιογράφος Νεκτάριος Νώτης) με τίτλο «Μη φοβάστε τη διάλυση της νομισματικής ένωσης!»


"Δεδομένη θεωρούν την έξοδο της χώρας μας, αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, από το ευρώ μεγάλα επενδυτικά «σπίτια» του Λονδίνου. Στη διεθνή συνάντηση δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, που διοργάνωσε η Schroders, την Ελλάδα «εκπροσώπησε» το «Κ» και το Capital.gr. Το ελληνικό θέμα ήταν πολύ ψηλά στις συζητήσεις με τους αναλυτές του οίκου. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Schroders, Keith Wade, ήταν κατηγορηματικός:

«Μπορούν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία να αποφύγουν την πτώχευση; Με τα σημερινά δεδομένα,

Αποβολή της Ελλάδος από την Ε.Ε. συζητήσουν στην Γερμανία (αποκαλύψεις wikileaks)

Συζήτηση για την «αποβολή» μας από την ΕΕ,έγινε στη Γερμανία ,όπως αποκαλύπτεται σ΄ ένα από τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσε από το Wikileaks. Σε συζήτηση που είχε ο αμερικανός πρέσβης με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Horst Seehofer έγινε αναφορά στην οικονομική κρίση και ο Βαυαρός πρωθυπουργός είπε στον αμερικανό διπλωμάτη ότι “δεν είμαι σίγουρος αν η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση πετάξει έξω την Ελλάδα”. Η συζήτηση αυτή έχει γίνει το...

Η απάτη του φόρου του διοξειδίου του άνθρακα. Βίντεο

Σιωπή των αμνών...

Συνεχίζει να είναι απούσα η πνευματική ηγεσία της χώρας. Οι ακαδημαϊκοί έχουν μπει στο καβούκι τους. Το ίδιο και οι πανεπιστημιακοί. Και οι κορυφαίοι της τέχνης ζουν μακριά από τον λαό. Τον έχουν μόνο να τραβάει το κάρο. Κι όταν ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα, θα βγουν να ξαναεισπράξουν. Καρέκλες όπως πάντα. Μια ζωή...

Η παγκόσμια οικονομική ελίτ ελέγχει ασφυκτικά τον πλανήτη

Οι πιο πλούσιες οικογένειες της Αμερικής και του πλανήτη, ελέγχουν πλήρως τις ΗΠΑ με ένα τρόπο που παραμένει κρυφός. Η οικονομική ελίτ ελέγχει τα ΜΜΕ, τις τράπεζες, την άμυνα, και τη πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας. Στο βιβλίο του με τίτλο «Who’s Who of the Elite», ο Robert Gaylon Ross Sr γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, είναι κύριοι των ενόπλων δυνάμεων, του ΝΑΤΟ, των μυστικών υπηρεσιών, της  CIA, του Ανώτατου Δικαστηρίου, και γενικά των δικαστηρίων. Φαίνεται να ελέγχουν, άμεσα ή έμμεσα, το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής και τοπικής αστυνομίας…».
Η ελίτ μπορεί να έχει διαφορές τακτικής, όμως είναι ενωμένη σε ένα σκοπό, θέλει να...

Η Τουρκία ετοιμαζόταν για επίθεση στην Ελλάδα. Αποκαλύψεις από τα έγγραφα της Wikileaks

Με εμπιστευτικό τηλεγράφημά της προς διάφορους αποδέκτες στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών να προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου, αποκαλύπτεται σε ένα από τα έγγραφα του WikiLeaks που ήρθε πριν λίγο στην δημοσιότητα. Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι "οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι τα πραξικοπήματα δεν είναι πλέον αρεστά στη κοινή γνώμη και γι΄ αυτό έφτιαχναν σενάρια που θα δικαιολογούσαν την επέμβασή τους. Ένα απ΄ αυτά το πιο ενδιαφέρον ήταν η...

Το νέο λογότυπο της ΟΝΝΕΔ

Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ 
 
Σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε απόψε το νέο λογότυπο της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτό προέκυψε μέσα από τον ανοιχτό διαγωνισμό που διεξήχθη και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Συνολικά υποβλήθηκαν 152 λογότυπα και η ιστοσελίδα που φιλοξενούσε το διαγωνισμό δέχθηκε περισσότερες από 62,000 επισκέψεις κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ψηφοφορίας ενώ παρουσιάστηκε εκτενής σχετική αρθρογραφία στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Κατά την τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν ...

Αλλάγη αρχηγού στη Mossad με πολλά ερωτηματικά..

Ανακοινώθηκε σήμερα η αλλαγή αρχηγού στην μυστική υπηρεσία των Εβραίων, Mossad.
Οι αποκαλύψεις των wikileaks μήπως είναι μια από τις αιτίες;

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν αντικαταστάθηκε όταν κατηγορήθηκε για υπέρμετρη βια ανδρών του, για συνωμοσίες κατά κρατών, για εμπλοκή πρακτόρων του σε επιθέσεις 'τρομοκρατίας', σε σκευωρίες κατά αρχηγών κρατών άλλων χωρών.

Τώρα θυμήθηκαν να τον αντικαταστήσουν οι Σιωνιστές;
Μήπως το γεγονός ότι....

Ο ΓΑΠ στους 100 πιο 'σκεπτόμενους' στον κόσμο;

Δεν σας κάνουμε πλάκα..
Το δημοσίευσαν σε αμερικάνικο περιοδικό.

Ο ΓΑΠ είναι από τους 100 πιο 'σκεπτόμενους' ανθρώπους του κόσμου!;

Τα σχόλια περιττεύουν...

FACEBOOK: ΠΡΟΣΟΧΗ!! Χριστουγεννιάτικο Δένδρο μεταδίδει ηλεκτρονικό ιό

Υπάρχει ένα νέο μήνυμα που εξαπλώνεται γρήγορα σε χρήστες του Facebook , το οποίο προειδοποιεί για μια εφαρμογή που ονομάζεται “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο”. Όμως, καμία εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου δεν έχει εκδώσει προειδοποίηση για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.
Το μήνυμα εμφανίζεται με πολλές και διαφορετικές μορφές, η εφαρμογή «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» είτε θα “κρασάρει” τον υπολογιστή σας ή θα κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα.
Η ομάδα Geek λέει ότι είναι ένας από τους χειρότερους....

Η "ληστεία" του αιώνα....

Aπό topsaxtiri.blogspot.com

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Ενώ από μερίδα του Τύπου επιχειρείται η σύνδεση της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου ως επιβράβευση για τις «επιτυχίες» της ελληνικής Κυβέρνησης στη πραγματικότητα κρύβει πολλά περισσότερα…
Κατ ’αρχήν ας..... δούμε τα τεκταινόμενα….Αφ ‘ενός έχουμε την έκκληση για συναίνεση από το Πρωθυπουργό….Αφ’ ετέρου την πρώτη επίσημη ανακοίνωση από τον κ. Μανιάτη για έρευνες στο Ιόνιο για πετρέλαιο..…Τρίτον είναι η παντελής αστοχία του προυπολογισμού…..Το Δ.Ν.Τ. μιλάει για άμεση αίτηση….
Αν τα συνθέσουμε τώρα όλα αυτά μπορούμε να ...

Ο Χατζηνικολάου ως άλλος Λένιν των ελληνικών ΜΜΕ 'τα βάζει' με τους βαρόνους

Η σημερινή απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποτελεί την απάντηση των εργαζομένων στην απειλή των μαζικών απολύσεων και της ανεργίας. Ο ελληνικός τύπος διέρχεται σήμερα μια από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία του. Πανίσχυρα μέχρι χθες συγκροτήματα κλυδωνίζονται, έντυπα με μεγάλη ιστορία και διαδρομή κλείνουν, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα του «λουκέτου». Και πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε ακόμη δεί την κρίση σε όλο της το εύρος. Πως φθάσαμε, όμως, έως εδώ;

Η κρίση των ελληνικών ΜΜΕ, όπως την βιώνουμε σήμερα, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι «βαρόνοι» των media χρησιμοποίησαν τα μέσα ως...

Αθήνα: Μια πόλη αφιλόξενη για τις επενδύσεις

Εκτός του επιχειρηµατικού χάρτη της Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα. Σύµφωνα µε την έρευνα «European Cities Monitor» της Cushman & Wakefield, υστερεί σε σχεδόν όλα τα κριτήρια που λαµβάνουν υπόψη τα επιτελικά στελέχη µεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων όταν το ενδεχόµενο επέκτασής τους.

Για το 2010 η Αθήνα κατατάσσεται στην 36η θέση, σε σύνολο 36 πόλεων, και η αυτή κατάταξη της ελληνικής πρωτεύουσας είναι χειρότερη από άλλες χρονιές. Το 2006 η Αθήνα κατέλαβε την 32η θέση,για να...

Δεκαπέντε χρόνια ασφυξίας

OΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ότι τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, το 2021, θα τα περάσουμε μέσα στη μιζέρια και την κατάθλιψη. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Ιταλός σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάζο Σκιόπα λέγοντας ότι για τα επόμενα 15 χρόνια η χώρα θα ζει σε λιτότητα. Υστερα μπορεί να αρχίσει η ανάκαμψη... Εν τω μεταξύ... Η ύφεση θα κυμανθεί στο μείον 4,2% για εφέτος και περίπου στο μείον 3% του χρόνου. Αυτό απλά σημαίνει ότι θα φθάσουν τις 800.000 οι άνεργοι. Με άλλα λόγια,

Κε Μπουτάρη έχετε κάνει ναρκωτικά; Ναι έχω κάνει!

Οι απαντήσεις του νέου δήμαρχου Θεσσαλονίκης στις ερωτήσεις  του Σταύρου Θεοδωράκη από την χθεσινή του παρουσία στην εκπομπή Πρωταγωνιστές που θα προκαλέσουν.

Ο δήμαρχος απαντά για όλους και για όλα δείτε το video...