Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2009

Σημεία από τη συνέντευξη Αβραμόπουλου στη Real News


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Αβραμόπουλε, πάτε για εκλογή νέου Προέδρου στη ΝΔ, χωρίς να έχετε ξεκαθαρίσει μεταξύ σας και απέναντι στον κόσμο σας, ποια επιτέλους ήταν τα δύο τρία κορυφαία πολιτικά λάθη, που οδήγησαν στη συντριβή.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα αυτά, θα τα συζητήσουμε στο Συνέδριο. Εκεί, θα αναδειχθούν όλες οι πτυχές, που έχουν να κάνουν με την πολιτική μας, όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή ήταν από την αρχή δε, και η πρότασή μου. Να εμβαθύνουμε τον προβληματισμό και τις αναλύσεις μας και για τα αίτια, που μας οδήγησαν σε αυτήν την ήττα. Είμαι βέβαιος, ότι θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, που θα βοηθήσουν τα επόμενα βήματα της παράταξής μας, στην πορεία προς την ισχυροποίησή της, έτσι ώστε να καταστεί και πάλι κυρίαρχος πρωταγωνιστής στην πολιτική πορεία του τόπου

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι λέτε για τη θεωρία του δαχτυλιδιού; Έχει δοθεί ένα προβάδισμα στην κα Ντόρα Μπακογιάννη;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δαχτυλίδια δεν έχουν δοθεί. Η κα Μπακογιάννη έχει από καιρό προετοιμαστεί γι΄ αυτήν τη στιγμή. Δίνει και αυτή, όπως και όλοι μας τη μάχη της με γνώμονα τις δικές της αρχές, θέσεις και αντιλήψεις της. Όσο για το προβάδισμα είναι νωρίς ακόμα για να το πει κανείς αυτό. Η προεκλογική περίοδος είναι μακρά σε διάρκεια και όπως γνωρίζετε, σε όλους τους εκλογικούς αγώνες και κάθε μορφής κούρσα, δοκιμάζονται όλα.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Αντώνης Σαμαράς σας έδωσε χθες όχι απλά κλάδο ελαίας αλλά κλάδο …συνεργασίας για τον δεύτερο γύρο.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και ο Αντώνης Σαμαράς, δίνει το δικό του αγώνα. Στα πλαίσια της Οργανωτικής Επιτροπής, υπήρξαν σημεία σύγκλισης. Με κορυφαίο, την ευθυγράμμισή του με την πρότασή μου για εκλογή από τη βάση. Οι δρόμοι όλων μας είναι παράλληλοι. Και με κάθε τρόπο, πρέπει να αποφύγουμε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Ανήκουμε όλοι στον ίδιο χώρο. Δεν είμαστε ανταγωνιστές αλλά ανθυποψήφιοι. Αυτό θα οδηγήσει τη σχέση μας μέχρι τέλους. Συνεννοήσεις για αμοιβαίες στηρίξεις, δεν μπορούν να υπάρξουν για έναν πολύ απλό λόγο. Διότι, και εάν ακόμα φτάσει κανείς σ΄ αυτό το σημείο, δεν ορίζει και δεν κατευθύνει, παρά μόνο τον εαυτό του. Και όχι εκείνους που τον στηρίζουν.
   
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν ισχύουν αυτά που λένε κάποιοι, ότι θα πάτε τελικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη στο δεύτερο γύρο;

       ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρώτα απ΄ όλα κανείς δεν ξέρει, ποιος θα είναι στο δεύτερο γύρο. Είναι ακόμα νωρίς, για να προδιαγράψει κανείς το αποτέλεσμα. Από την άλλη μεριά, όχι μονάχα το διαψεύδω, γιατί πρόκειται περί φημών, που σε αυτόν τον τόπο εύκολα διασπείρονται - ας είναι καλά τα επονομαζόμενα παπαγαλάκια - άλλο ωστόσο, πρέπει να τονιστεί: Ότι στο ενδεχόμενο αυτό, θα σπείρουμε τελευταία στιγμή το σπόρο του διχασμού. Και οι ευθύνες θα είναι μεγάλες.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι λέτε για τη συλλογή και στη συνέχεια δημοσιοποίηση των 1000 υπογραφών των Συνέδρων υπέρ της κα Μπακογιάννη;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτά είναι ξένα προς τις δικές μου αρχές και σε ένα Κόμμα, που ως προϋπόθεση για τη συνοχή και την ενότητά του, έχει την ομοψυχία όλων των στελεχών, όλων των επιπέδων. Το καταστατικό με σαφήνεια διευκρινίζει, ότι η βάση μιας υποψηφιότητας είναι 50 υπογραφές Συνέδρων. Η όποια άλλη διαδικασία, που πράγματι συνηθιζόταν στο παρελθόν, οδηγεί σε ομαδοποιήσεις και, εκ των πραγμάτων, σε διαχωρισμούς. Ωστόσο, με αυτό που λέω, δηλώνω τη δική μου άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών