Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2009

Αυτοαναιρείται η Άγκυρα για το θέμα της μειονότητας στη Θράκη


Μία έκθεση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τhomas Hammarberg για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων στη Τουρκία και η οποία δημοσιεύτηκε την 01/09/09, έρχεται και καταδεικνύει εμμέσως το ....παράδοξο των πολυετών προσπαθειών της γείτονος σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Στην έκθεση αυτή ο Σουηδός επίτροπος μεταξύ άλλων ζητά να ενημερωθεί και για την έκβαση της ποινικής δίωξης για «αντεθνική δράση» που είχε ασκηθεί το 2007 εναντίον ομάδας δασκάλων που ζητούσαν να καταργηθεί η υποχρεωτική απαγγελία του όρκου «Τι χαρούμενος που είμαι Τούρκος!» ("Νe mutlu Turkum diyene!") από τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στο τελικό, δημοσιευθέν κείμενο της έκθεσης Hammarberg, επισυνάπτονται τα επίσημα «σχόλια και παρατηρήσεις» της Τουρκικής Δημοκρατίας για μία σειρά από θέματα που εγείρει ο επίτροπος, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού που έχει προκύψει σχετικά με την υποχρεωτική απαγγελία του όρκου από μειονοτικούς μαθητές.

Στην προσπάθεια της να δικαιολογηθεί η Άγκυρα, μεταξύ άλλων, δίνει και μια διατύπωση ενός αρκετά σαφούς προσδιορισμού, εκ μέρους της επίσημης πολιτείας, του ΠΟΙΟΣ τελικά θεωρείται «Τούρκος» βάσει των όσων αναφέρονται στο άρθρο 66, παρ. 1 του τουρκικού Συντάγματος:«Ο όρος “Τούρκος” παραπέμπει στη δέσμευση της υπηκοότητας (bond of citizenship), χωρίς καμία αναφορά σε εθνική, γλωσσική ή θρησκευτική καταγωγή. Αντανακλά, δε, την εθνική ταυτότητα (της Τουρκίας) και συμπεριλαμβάνει όλους τους (Τούρκους) υπηκόους, ασχέτως καταγωγής.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι το Συντάγματα της γείτονος είναι σαφές για το ΠΟΙΟΣ είναι Τούρκος!
«Τούρκος» είναι μονάχα αυτός που διαθέτει την τουρκική υπηκοότητα, ασχέτως εθνικής, γλωσσικής ή θρησκευτικής καταγωγής.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προστάζει το Σύνταγμα της Τουρκίας, ο όρος «Τούρκος» είναι εξ ορισμού αδύνατον να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε γηγενή πληθυσμό.... εκτός της τουρκικής επικράτειας !!!

Η πρόσφατη αναφορά του κ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον σχετικά με την ύπαρξη ....«130.000 Τούρκων» στη Θράκη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν φαίνεται να λαμβάνει υπ' όψιν τα όσα ορίζει το… Σύνταγμα της χώρας του, αναφορικά με το ΠΟΙΟΣ είναι ή δεν είναι «Τούρκος»!

Εδώ λοιπόν διαπιστώνεται η ...αυτοαναίρεση των Τούρκων και η αβουλία του υπουργού Εξωτερικών κ. Παπανδρέου να δώσει στην λεκτική και διπλωματική πρόκληση του κ. Ερντογάν , την απάντηση που αρμόζει , επικαλούμενος μάλιστα όχι δικούς μας ισχυρισμούς αλλά το…… Σύνταγμα της Τουρκίας.

Αντ` αυτού συνεχίζεται η ...μυστική διπλωματία, καθώς για το φλέγον θέμα που αφορά την πρόσφατη επιστολή Ερντογάν με την οποία ζητά ... «διάφορα» (μεταξύ άλλων και το θέμα της μειονότητας στη Θράκη), ο κ. Παπανδρέου δεν έχει… «κρίνει σκόπιμο» μέχρι στιγμής να ενημερωθεί η Ελληνική Βουλή και οι πολιτικοί αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων.

«Χαλαρός και άνετος» ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να αισθάνεται ....ευτυχής ,που σε μια πολύ κρίσιμη φάση των εθνικών μας θεμάτων η ατζέντα έχει γυρίσει αποκλειστικά στην οικονομία και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα ....διαδραματιζόμενα !


ΥΓ. Είναι απορίας άξιο πως ο ανωτέρω σαφής προσδιορισμός του ΠΟΙΟΣ είναι Τούρκος και ποιος δεν είναι, όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα της Τουρκίας, δεν έχει αναφερθεί ουδέποτε από τους διπλωμάτες μας , αφού καταρρίπτει εν τη γενέσει τους τις δικαιολογίες για την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο .
politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών