Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

"ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ"

Δεν υπάρχει σχεδιασμός για κοινή συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, Δημήτρη Χριστόφια και Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλός του Αλεξάντερ Ντάουνερ, σχολιάζοντας πληροφορίες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Επίσης, τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν προωθούν διεθνή διάσκεψη για το κυπριακό.

Ο κ. Ντάουνερ είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες ενόψει της αυριανής συνάντησης τους, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το περιουσιακό.

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ ανέφερε ότι χθες είχε συνάντηση στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου στον οποίο είπε... ...
εμφαντικά ότι τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν να δουν μια πραγματική πρόοδο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. «Του μίλησα ιδιαίτερα για το κεφάλαιο των περιουσιών, ότι αυτό είναι που συζητούν τώρα οι ηγέτες. Πιστεύω ότι οι δύο ηγέτες είναι σοφοί στο να συζητούν αυτό το θέμα, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και θέλουμε να δούμε πραγματική πρόοδο σε ένα αληθινό πνεύμα συμβιβασμού σε αυτές τις διαπραγματεύσεις για το περιουσιακό. Είναι κρίσιμης σημασίας θέμα», είπε.

Ο κ. Ντάουνερ απέρριψε επικρίσεις ελληνοκυπρίων πολιτικών και υποστήριξε ότι τα Ηνωμένα Έθνη «κάνουν τη δουλειά τους με μεγάλη εργατικότητα, είναι μια δύσκολη δουλειά, είναι μια δύσκολη κατάσταση εδώ. Πάντοτε εξηγούσαμε ότι δεν είμαστε υπέρ της επιδιαιτησίας».

Επίσης, δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν προωθούν διεθνή διάσκεψη. «Η άποψη μας ήταν πάντοτε σταθερή: αυτή η διαδικασία χρειάζεται πραγματική δυναμική. Υπήρξαν καλά αποτελέσματα στα κεφάλαια της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών και ιδιαίτερα κατά την εντατική φάση των διαπραγματεύσεων φέτος. Αυτό που πραγματικά θέλουμε να δούμε είναι πρόοδο τώρα στο περιουσιακό. Αυτό απαιτεί συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές», εξήγησε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη ποτέ δεν έθεσαν θέμα χρονοδιαγράμματος. Είπαμε ότι θα υπάρξει και άλλη έκθεση το Νοέμβριο και ότι αυτή η έκθεση θα αναφέρεται σε γεγονότα, στο τι συνέβη στις διαπραγματεύσεις όπως και οι προηγούμενες εκθέσεις ανέφεραν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών