Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010

Κατεδαφίζοντας το παλιό και κτίζοντας το νέο


Αν διαβάσει κανείς τις σημερινές εφημερίδες (και ακούσει τα ραδιόφωνα) αντιλαμβάνεται για μια ακόμα φορά το τεράστιο πρόβλημα «επικοινωνίας» που αντιμετωπίζει ο Αντώνης Σαμαράς.
Δείτε μόνο τους τίτλους:
ΒΗΜΑ: Επιστροφή Σαμαρά στον… Καραμανλή. Στην τελική ευθεία για το 8ο Συνέδριο, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να υποβαθμίσει τους όποιους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς υπάρχουν από τη διαγραφή της κυρίας Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για ασήμαντους εσωτερικούς τριγμούς.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε το έργο του κ. Καραμανλή.Στη σύνοδο της Κ.Ο. επέλεξε να εμφανιστεί ενωτικός εν όψει και του συνεδρίου
ΕΘΝΟΣ: «Κλείνει» μέτωπα ο Σαμαράς
ΝΕΑ: Άδεια… κατεδάφισης ζητάει ο Σαμαράς . Δομικές αλλαγές και «ρήξεις με πρόσωπα» θα εισηγηθεί στο Συνέδριο
Το έχουμε γράψει εκατό φορές και θα το ξαναγράψουμε άλλες τόσες:  Δεν ξέρουμε ποιος φταίει περισσότερο (οι  εσωτερικές αδυναμίες, ή η απεγνωσμένη προσπάθεια των ΜΜΕ να διατηρήσουν τον Γιώργο στην εξουσία) αλλά ο Σαμαράς πρέπει επιτέλους να βρει έναν τρόπο να περνάνε οι θέσεις του στο λαό.
Ποιο είναι το κοινό σημείο των σημερινών «ρεπορτάζ» για τις δυο χθεσινές ομιλίες του (ΚΟ και Συνέδριο ΟΝΝΕΔ); Συνεχίζουν το τροπάρι με τον Καραμανλή και τώρα (αφού απέτυχαν να προκαλέσουν ρήγμα εκεί που δεν υπήρχε) τονίζουν ότι τάχα ο Σαμαράς επιστρέφει στην αγκαλιά του Καραμανλή, άρα αποδέχεται και την πολιτική του, τέρμα η αυτοκάθαρση κλπ. Φυσικά η Ντόρα αναβαθμίζεται και προβάλλεται ως η κύρια ανησυχία του Σαμαρά.
Όσα όμως γράφουν απέχουν παρασάγγας από την ουσία αυτών που είπε και την μεγάλη στροφή που σηματοδότησε με τις δύο χθεσινές ομιλίες του ο Σαμαράς και στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, αλλά και στην στάση του ιδίου ως ηγέτη της Αντιπολίτευσης:
Καταρχήν περιέγραψε με σαφήνεια τις μέχρι τώρα κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα, απαντώντας έτσι και στην κριτική που του ασκήθηκε για «καθυστερήσεις», «αδύναμη αντιπολίτευση» κλπ, αλλά και προδιαγράφοντας το τι θα ακολουθήσει!
¨Όπως είπε λοιπόν έκρινε (και κατά την γνώμη μας ορθώς) ότι πρώτα έπρεπε:
1. Να δώσει έμφαση στην Ιδεολογία της παράταξης και να την προσδιορίσει συγκεκριμένα στη θέση του ιδεολογικού συνονθυλεύματος που υπήρχε επί όλων των προκατόχων του.
2. Να κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Και το έκανε χωρίς μεγάλους τριγμούς «διαγράφοντας όλα τα βαρίδια χωρίς να τα ….διαγράψει», πράγμα πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά, αλλά και σημαντικότατο για την ενότητα της παράταξης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.
3. Να επαναφέρει τον πολιτικό λόγο στη ΝΔ στη θέση των «λαίφστυλάδικων» επικοινωνιακών τεχνασμάτων και των θεωρημάτων περί «μεσαίου χώρου» του παρελθόντος.
4. Να αντιμετωπίσει την επίθεση του ΠΑΣΟΚ με τις εξεταστικές, πράγμα που έγινε με επιτυχία, αφού από  αυτόν τον πόλεμο φθοράς κατά της Νέας Δημοκρατίας προέκυψαν μόνο στοιχεία ενοχής… κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ! Συνεπώς τέρμα οι …αυτοκριτικές και «πάμε μπροστά»,  «δεν θα λέμε όλο τα ίδια…».
Αφού εκπληρώθηκαν αυτές οι προϋποθέσεις, προχωρά τώρα στην οργανωτική ανασυγκρότηση και την πολιτική αντεπίθεση.
Για την οργανωτική ανασυγκρότηση τα έχουμε επίσης πει πολλές φορές. Ο Σαμαράς θα τα αλλάξει όλα – μέχρι την Ρηγίλλης θα αφήσει και θα πάει σε καινούργια γραφεία. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και το γνωρίζει. Υπάρχουν αδυναμίες; Φυσικά υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον. Δεν αλλάζουν όλα μέσα σε λίγους μήνες. Δεν αλλάζουν εύκολα πελατειακές και διαπλεκόμενες νοοτροπίες δεκαετιών. Όμως προσπάθεια γίνεται και μεγάλη. Νέος κόσμος πάει στις οργανώσεις, οι παλιοί ξεκουτουλάνε και θα έρθει η στιγμή που όλα θα γίνουν ένα νέο ρεύμα. Και να είστε σίγουροι ότι θα αλλάξει και το όνομα κάποια στιγμή. Την κατάλληλη.
Αλλά παρά τις αδυναμίες και τις καθυστερήσεις οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε την εξής αποστροφή του λόγου του: Ποια άλλη πολιτική δύναμη έχει αποδείξει ότι μπορεί να συσπειρώνει ένα τεράστιο μέρος των μελών και ψηφοφόρων της στις γραμμές της – είτε πρόκειται για εκλογή νέου αρχηγού είτε για εσωκομματικές εκλογές ανανέωσης των κομματικών οργάνων  σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται και τα κόμματα απαξιώνονται;
Πάμε παρακάτω: Θεωρούμε σημαντικότατη (και όχι μόνο επειδή μας …δικαιώνει) την θέση του Σαμαρά να γίνει η ΝΔ «ένα μέτωπο μαζί με το λαό και την κοινωνία, το στήριγμα και η ελπίδα του» και για «ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο Ανάπτυξης με Ανταγωνιστικότητα, Ανόρθωσης της χώρας με κοινωνική Δικαιοσύνη. Άνθισης της Δημοκρατίας με σεβασμό στον πολίτη και στα δικαιώματά του.…»
Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές  αυτό που δεν αντιλήφθηκε ποτέ ούτε ο Κώστας Καραμανλής ούτε οι προηγούμενοι από αυτόν ήταν η δύναμη και η εμβέλεια του κοινωνικού μετασχηματισμού που συνεπέστατα εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. Του «κοινωνικού συμβολαίου» που έκανε ο Ανδρέας με τον λαό και απολαμβάνουν οι επίγονοί του. Από εκείνους που δεν τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός τους, τους «μη προνομιούχους» που έγιναν «προνομιούχοι», τον προσεταιρισμό πάγιων αιτημάτων εκδημοκρατισμού της Αριστεράς, μέχρι την απέραντη διαπλοκή με την οικονομική εξουσία, το ΠΑΣΟΚ μετασχημάτισε την κοινωνία. Εγκαθίδρυσε το λεγόμενο «σύστημα ΠΑΣΟΚ».
Η  ΝΔ «διδάχθηκε» από το ΠΑΣΟΚ μόνο τη σημασία της δημιουργίας εντυπώσεων και της ρητορικής χωρίς αντίκρισμα. Δεν τόλμησε να αλλάξει το κράτος, να το «επανιδρύσει». Έφτασε έτσι στο σημείο να διαχειρίζεται απλώς τις συνέπειες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπό συνθήκες πλήρους κυριαρχίας του λεγόμενου «συστήματος ΠΑΣΟΚ». Έτσι ο Καραμανλής προσπάθησε  μόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις στο επίπεδο της επίδειξης διαφοράς προσόντων από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου. Και είδαμε που έφτασε. Γιατί το θέμα δεν ήταν η διαφορά φυσικών προσόντων με τον Γιώργο, αλλά το καινούργιο που δεν κόμισε, οι τομές που δεν τόλμησε, η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ που δεν έδειξε.
Μένουν πολλά ακόμα για να γίνει αυτό το «Κοινωνικό Συμβόλαιο», το οποίο περιέγραψε ο Σαμαράς στην χθεσινή ομιλία του (http://www.antinews.gr/?p=50447).
Νομίζω όμως ότι θα συμφωνήσουμε όλοι πως για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ ένας ηγέτης της αντιλαμβάνεται την σημασία του και το αναδεικνύει σε κεντρικό στρατηγικό του στόχο. Γιατί αυτό το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, αναζητά ο ελληνικός λαός για να ελπίσει ξανά. Αυτό φοβούνται και οι αντίπαλοι του Σαμαρά.
Και γι αυτό τον πολεμούν λυσσαλέα.
Επειδή η Ελλάδα ζητάει όραμα και ηγεσία.
Και επειδή από όλους τους προαναφερθέντες τίτλους πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι εκείνος των ΝΕΩΝ: «Άδεια… κατεδάφισης ζητάει ο Σαμαράς- Δομικές αλλαγές και «ρήξεις με πρόσωπα» θα εισηγηθεί στο Συνέδριο»
Κατεδαφίζει το παλιό και κτίζει το νέο «με ελάχιστες απώλειες», όπως είπε ο ίδιος.
Εμείς πάντως δεν μιλούσαμε για “απώλειες”, αλλά για «κέρδη». Γιατί μόνο κέρδη έχει να περιμένει η ΝΔ από την αποχώρηση και των υπόλοιπων βαριδιών.  Για τα οποία ευχόμαστε να προσχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν στο κόμμα της Ντόρας ή του Καρατζαφέρη. Για να αρχίσει έτσι η πραγματική ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Η «νέα μεταπολίτευση» που θα έλεγε και ο Σαμαράς.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών