Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2010

Αντισυνταγματικό το Ασφαλιστικό

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου 5 βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο, ενώ παρατηρήσεις έγιναν και για τη νομιμότητα άλλων διατάξεων.
Όπως μετέδωσε το ΣΚΑ...
Ι το ανώτατο δικαστήριο έκρινε, μεταξύ άλλων, αντισυνταγματική την υπαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ, όπως και τις διατάξεις που προβλέπουν να καθορίζονται με υπουργική απόφαση τα ποσά των συντάξεων και η αναπροσαρμογή τους.
Κατά το ανώτατο δικαστήριο για τα θέματα αυτά το Σύνταγμα επιβάλλει την ψήφιση νόμου.
Στο μεταξύ, με την ακρόαση φορέων συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
«Οι επιπτώσεις είναι παντού, έχουμε μια βίαιη ανατροπή κατακτήσεων μιας ζωής και που αναδεικνύουν μείζον δημοκρατικό ζήτημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης ως το πλέον αντικοινωνικό και βάρβαρο. Όπως είπε, «είναι απαράδεκτο ότι δεν υπάρχει ούτε καν καμία μεταβατικότητα ως προς τις αλλαγές στις μητέρες ανηλίκων και στα βαρέα και ανθυγιεινά».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, σχολίασε ότι το νομοσχέδιο παράγει ανασφάλεια, για κοινωνική νάρκη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, ενώ ο πρόεδρος
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών