Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 29, 2010

Ο Νικολά διώχνει τους Τσιγγάνους

Σκληρά μέτρα εναντίον των Ρομά, μιας από τις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες μεταναστών στη Γαλλία ετοιμάζεται να πάρει ο Νικολά Σαρκοζί . Ο πρόεδρος συγκάλεσε σύσκεψη χθες στο Μέγαρο των Ηλυσίων για το θέμα, επιστρέφοντας στην πολιτική του «νόμου και της τάξης» εν μέσω του σκανδάλου L΄ Οreal.

Ο δεξιός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα εκτιμήσει την κατάσταση σε εθνικό επίπεδο, με στόχο να βάλει λουκέτο στους καταυλισμούς λίαν προσεχώς και να απελάσει σε Ρουμανία και Βουλγαρία όλους τους Ρομά «που ζουν χωρίς χαρτιά σε παράνομους καταυλισμούς».

Κατόπιν των ταραχών που προκλήθηκαν από Ρομά....
στο ήσυχο χωριό Σεντ Ενιάν στις 18 Ιουλίου, όπου αθίγγανοι έκαψαν αυτοκίνητα, επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και έκοψαν δένδρα, ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι τα γεγονότα κατέδειξαν «τα προβλήματα που προκαλούνται από τη συμπεριφορά κάποιων Τσιγγάνων και Ρομά».

Οι νεαροί ξέσπασαν λίγες ώρες αφότου 22χρονος φίλος τους, ύποπτος για ληστεία, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού. Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η απόφαση του Σαρκοζί να χρησιμοποιήσει το συμβάν ως αφορμή για τη λήψη γενικών και σκληρών μέτρων εναντίον των Ρομά που ζουν σε καταυλισμούς έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Θεωρούν ότι ο πρόεδρος ποντάρει στον φόβο και στον κοινωνικό διχασμό για να ενισχύσει το προφίλ του σκληρού διώκτη του εγκλήματος, την ώρα που η δημοτικότητά του έχει υποχωρήσει στο ναδίρ.

Οι 400.000 Ρομά που ζουν στη Γαλλία είναι ήδη υποχρεωμένοι να υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους της αστυνομίας.

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η αντίδραση του γάλλου προέδρου σε μια σειρά συγκεκριμένα γεγονότα φαίνεται να επικεντρώνεται γενικότερα στους Ρομά και στους Τσιγγάνους και να διαιωνίζει τα αρνητικά στερεότυπα των οποίων είναι θύματα αυτοί οι άνθρωποι» υπογραμμίζει ο Νταβίντ Ντιάζ-Ζοζίξ, αναπληρωτής επικεφαλής του προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Οι γαλλικές αρχές θα έπρεπε αντί αυτού να καταβάλλουν προσπάθειες για την καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού από τον οποίο υποφέρουν οι Ρομά εδώ και πολύ καιρό» πρόσθεσε

"To BHMA'

Φανταστείτε να γινόταν κάτι ανάλογο στην Ελλάδα.
Ήδη θα είχαν γίνει 10 αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και 2 με 3 ΜΚΟ θα είχαν θα βγάλει ανακοινώσεις για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Τα ΜΜΕ θα έθεταν θέμα παραμονής υπουργών και θα έδιναν 'χώρο' σε κάθε λογής επαγγελματία αντιρατσιστή να κατακεραυνώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Όλα αυτά όμως δεν πρόκειται να γίνουν με πρωθυπουργό έναν εν δυνάμει πρόεδρο ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών