Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2010

Βενεζουέλα: Τα λείψανα του Σιμόν Μπολιβάρ, θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν ο ήρωας της Λατινικής Αμερικής, δολοφονήθηκε ή πέθανε από ασθένεια


Στην εκταφή των λειψάνων του ήρωα της ανεξαρτησίας της Λατινικής Αμερικής, Σιμόν Μπολίβαρ, προχώρησαν σήμερα οι αρχές της Βενεζουέλας, προκειμένου να γίνουν ιατροδικαστικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί εάν τον είχαν δηλητηριάσει οι εχθροί του στην Κολομβία.
    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, διαφωνεί με την παραδοσιακή άποψη ότι ο Μπολίβαρ πέθανε από φυματίωση στην Κολομβία το 1830. Αντιθέτως,
επιμένει ότι ο λαμπρός στρατιωτικός, ο οποίος απελευθέρωσε μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής από τους Ισπανούς, δολοφονήθηκε από έναν Κολομβιανό αντίπαλό του, το στρατηγό Φρανσίσκο ντε Σανταντέρ. Έτσι, το νεοϊδρυθέν εγκληματολογικό εργαστήριο της Βενεζουέλας θα αναλάβει ως πρώτη υπόθεση να εξετάσει το θάνατο του ήρωα που ορισμένοι αποκαλούν "Τζορτζ Ουάσινγκτον της Λατινικής Αμερικής".
    "Τί μαγευτικές στιγμές ζήσαμε απόψε! Είδαμε τα λείψανα του Μεγάλου Μπολίβαρ", ανέφερε ο Τσάβες στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου διατηρεί λογαριασμό. "Θεέ μου, Θεέ μου, Χριστέ μου... Ομολογώ ότι κλάψαμε. Τους είπα: αυτός ο ένδοξος σκελετός πρέπει να είναι του Μπολίβαρ γιατί η παρουσία του είναι αισθητή. Θεέ μου", πρόσθεσε ο Τσάβες.
    Τον περασμένο Απρίλιο ένας Αμερικανός επιστήμονας, ο Πολ Ογουέρτιρ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τη θεωρία πως ο Μπολίβαρ πέθανε λόγω δηλητηρίασης από αρσενικό. Ωστόσο, διαφωνεί με την υπόθεση της δολοφονίας και λέει ότι πιθανότατα ήπιε μολυσμένο νερό ή χρησιμοποίησε το δηλητήριο εν γνώσει του ως θεραπεία για πονοκεφάλους ή αιμορροΐδες.
e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών