Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2010

Ριέρα, ο δυναμίτης!

Να δούμε λίγο γρήγορα ποιός είναι ο παικταράς που έρχεται στο μεγάλο λιμάνι. Ο 28χρονος αριστερός εξτρέμ ξεκίνησε τη σπουδαία του καριέρα στο Μαγιόρκα το 1999 με την οποία έγινε επαγγελματίας ένα χρόνοα αργότερα. Καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα τη σεζόν 2002-2003 και συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του Γκρεγκόριο Μανθάνο να κατακτήσει το μοναδικό Κύπελλο Ισπανίας στην ιστορία της. Μάλιστα,
ήταν ο κορυφαίος παίκτης, μαζί με το επίσης φετινό απόκτημα του Ολυμπιακού, Αριέλ Ιμπαγάσα στον νικηφόρο τελικό του Κόπα ντελ Ρέι απέναντι στην Ουέλβα.
Ο Ριέρα βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ισπανικών ομάδων, ωστόσο, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό το καλοκαίρι του 2003, για χάρη των Γιρονδίνων της  Μπορντό. Στα δύο χρόνια που έμεινε στη γαλλική ομάδα είχε 67 συμμετοχές σημειώνοντας 9 γκολ.
 Το 2005, σε ηλικία 23 ετών επέστρεψε στην πατρίδα του και πήρε μεταγραφή για την Εσπανιόλ. Επαιξε μόλις σε 11 αγώνες καθώς ο Μιγκέλ Ανχελ Λοτίνα δεν τον χρησιμοποιούσε πολύ και τον Δεκέμβριο πήρε το δρόμο της ξενιτιάς εκ νέου, ως δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι, όπου έμεινε έξι μήνες, πραγματοποιώντας 19 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 1 γκολ.

Το καλοκαίρι επέστρεψε  στην Καταλονία, καθιερώθηκε στην Εσπανιόλ του Ερνέστο Βαλβέρδε και μάλιστα, έπαιξε στο τελικό του Κυπέλλου UEFΑ κόντρα στη Σεβίλλη πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης (1-1), ωστόσο, η ήττα ήρθε στα πέναλτι απέναντι στην ομάδα της Ανδαλουσίας.
Στο τέλος της χρονιάς και ενώ είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του, η Λίβερπουλ αποφάσισε να διαθέσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας με συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Ο Ράφα Μπενίτεθ πίστευε πολύ στον συμπατριώτη του, ένα χρόνο μετά, όμως, η σχέση των δύο ανδρών έφτασε σε οριακό σημείο και ουσιαστικά τέθηκε εκτός ομάδας. Με τη φανέλα της Λίβερπουλ πραγματοποίησε 56 συμμετοχές και πέτυχε 5 γκολ, και την πρώτη του χρονιά ήταν καταπληκτικός.
Κλήθηκε στην  Εθνική Ισπανίας από τον Λουίς Αραγονιάς και έκανε το ντεμπούτο του στις 13 Οκτωβρίου του 2007. Μέχρι σήμερα έχει 16 συμμετοχές και έχει πετύχει 4 γκολ.
gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών