Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2010

ΙΣΤΟΡΙΚH ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε την τελική πρόταση για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη δεκαετία του 1930. Για να ισχύσει ο νέος νόμος θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί, εντός των επόμενων ημερών, από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Οι γερουσιαστές ενέκριναν το νομοσχέδιο, η έκταση του οποίου ξεπερνά τις 2300 σελίδες, με ψήφους...
60 υπέρ έναντι 39 κατά. Από τους 58 Δημοκρατικούς γερουσιαστές ένας, ο Ρας Φέινγκολντ, το καταψήφισε όμως τελικά πέρασε αφού εξασφάλισε τη στήριξη τριών Ρεπουμπλικανών, των Σκοτ Μπράουν, Σούζαν Κόλινς και Ολυμπία Σνόου. Στις 30 Ιουνίου το ίδιο κείμενο είχε εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο λεγόμενος νόμος "Ντοντ-Φρανκ" (από τα ονόματα των συντακτών του, του γερουσιαστή Κρις Ντοντ και του βουλευτή Μπάρνεϊ Φρανκ) έχει ως στόχο να εμποδίσει μια νέα οικονομική κρίση σαν αυτή του 2008 που βύθισε την αμερικανική οικονομία στο χάος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, χαιρέτισε την έγκριση από τη Γερουσία, επισημαίνοντας ότι θα παράσχει μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια στους Αμερικανούς πολίτες.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν κατά την επιστροφή του από το Μίσιγκαν, λίγη ώρα αφότου η Γερουσία, με ψήφους 60 υπέρ έναντι 39 κατά, πέρασε το νομοσχέδιο σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί η επανάληψη της οικονομικής κρίσης του 2008.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών