Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

Η απελευθέρωση των Μεταφορών και η Έκλειψη της Σκέψης στην Πασοκική Ελλάδα


Πιστή στις οδηγίες και τις επιταγές της σημερινής Δύσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να συμμορφωθεί με τις εντολές της «Τρόικας» του ΔΝΤ  και της ΕΕ γιά την απελευθέρωση των Μεταφορών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Αυτό, με δυό λόγια, σημαίνει ότι σε 2-3 χρόνια από σήμερα θα μπορεί ο οποιοσδήποτε Έλληνας ή ξένος (περιλαμβανομένων και των πολυεθνικών μεταφορικών κολοσσών)   να δραστηριοποιείται στον  σχετικό τομέα , χωρίς να απαιτείται η ειδική άδεια , αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που έχουν αποκτήσει οι Έλληνες μεταφορείς και κάποιοι ξένοι που συνεργάζονται μαζί τους , υπό εταιρικές μορφές ΑΕ, ΕΠΕ κλπ.
Ευλόγως λοιπόν...
διαμαρτύρονται και κατεβαίνουν σε απεργίες και άλλες μορφές κινητοποίησης, οι πληττόμενοι, από την εφαρμογή των μέτρων, Έλληνες πολίτες οι οποίοι βλέπουν ότι οι επενδύσεις τους  σε μεταφορικά μέσα, αποθηκευτικούς χώρους και άλλο εξοπλισμό θα απαξιωθούν  με ταχύ ρυθμό , αφού το Ελληνικό Κράτος αφενός μεν αρνείται να τους επιστρέψει τα χρήματα που αυτοί  έχουν καταβάλλει για την λήψη των αδειοδοτήσεων  (συνολικής αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ) , αφετέρου δε, με εκπλήσσουσα άνεση, ανοίγει την πόρτα στον αθέμιτο ανταγωνισμό των ξένων συμφερόντων , με σκοπό την άλωση ενός ακόμη επιχειρηματικού χώρου που, σε πείσμα της γενικώτερης  αρνητικής συγκυρίας ,εξακολουθεί να αγωνίζεται και να μοχθεί, εισφέροντας θέσεις εργασίας και εισόδημα σε πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας.
Τι θα συνέβαινε, δηλαδή, αν η απελευθέρωση της Αγοράς των Μεταφορών, επραγματοποιείτο ομαλά , με ορίζοντα 7-ετίας ή 10-ετίας , παρεχομένης της δυνατότητας απόσβεσης του αρχικού «χαρατσιού» της λήψης της αρχικής Αδείας ;
Στην σημερινή Ελλάδα, όμως, της ιστορικής παρακμής και του παραλυτικού εκσυγχρονισμού, όλα σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται χωρίς Σκέψη (και χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής) . Δεν παράγεται Σκέψη στην Ελλάδα. Η Σκέψη είναι είδος σε ανεπάρκεια αλλά η ύπαρξή της αυστηρά  διώκεται, εκεί δε που κατά τύχην γεννηθεί , περιφρονείται και λοιδορείται  !
Δεν μπορούσατε κύριε Πρωθυπουργέ , κύριε Γεώργιε  Παπανδρέου να σκεφθείτε ότι η ανακίνηση τέτοιου θέματος ,τέτοια εποχή, θα πλήξει δραματικά τον Τουρισμό που τόσο πολύ χρειάζεται η Εθνική μας Οικονομία ;  Ακούμε στις ειδήσεις των κρατικών ΜΜΕ, ότι 100.000 ακυρώσεις  κρατήσεων ανά ημέρα (μ.ο.)  καταγράφονται από τους επαγγελματικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο, χιλιάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα αδυνατούν να μετακινηθούν από/προς τα  θέρετρα λόγω έλλειψης καυσίμων, πάνω από 50.000 τόνοι ροδάκινων καταστρέφονται στην Ημαθία διότι δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς των στις κονσερβοποιίες  (από τα δελτία της ΝΕΤ, της 1.8.2010) και πολλά άλλα.  Αν, κύριε Πρωθυπουργέ, περιμένατε μέχρι τον Νοέμβριο για να αναγγείλετε τα «μέτρα» σας , ποιό κακό επρόκειτο να σας συμβεί ; Γιατί  αρνείσθε να σκεφθείτε κύριε Πρωθυπουργέ ;
Και εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, τι κάνετε ;  Σίγουρα περνάτε καλά στη Μύκονο, στη Σαντορίνη  και αλλού.  Γιατί δεν νοιάζεσθε για αυτόν τον Τόπο , τον Τόπο μας ;    Μήπως τα περιμένετε όλα από τον Αντώνη Σαμαρά ;   Γιατί τον έχετε εγκαταλείψει ;   Αύριο θα ζητάτε  «εξυπηρετήσεις» και συστάσεις από αυτόν και θα επικαλείσθε τους  ανύπαρκτους (ή μη)  κομματικούς τίτλους σας .  Την ονομαστική αξία, όμως, των όποιων τίτλων σας , την έχετε ήδη υπονομεύσει.  Δεν σκεφθήκατε τι συνέβη με τα Ελληνικά  κρατικά  10-ετή ομόλογα ;  Αν δεν  μπορέσατε να σκεφθείτε , ανήκετε σε αυτούς που  δεν θέλουν ή δεν μπορούν να σκεφθούν. Είσασθε  άσκεπτοι  (thoughtless) .  Καλές Διακοπές νά  έχετε !
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών