Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 11, 2010

"Τρύπα ολυμπιακών διαστάσεων" στα κρατικά ταμεία - Φτάνει τα 3,5 δισ. ευρώ

Στα αστρονομικό ποσό των 3,44 δισ. ευρώ διαμορφώνεται η τρύπα των εσόδων του προϋπολογισμού στο 8μηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2010. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του προϋπολογισμού και όπως έχει ήδη αποκαλύψει το www.bankingnews.gr η αύξηση που σημείωσαν τα κρατικά έσοδα ήταν μόλις 3,3% στο 8μηνο έναντι στόχου 13,7% που προβλέπει ο προϋπολογισμός (στο 13,2% ήταν ο προηγούμενος στόχος). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα...
οι εισπράξεις στα δημόσια ταμεία να περιοριστούν στα 32,3 δισ. ευρώ έναντι 35,8 δισ. ευρώ που έπρεπε να είχε εισπράξει κανονικά το υπουργείο με βάση τον αναθεωρημένο στόχο (53,7 δισ. ευρώ είναι οι εισπράξεις για το σύνολο του έτους). Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά 32,2% περιορίστηκε το έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010 έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5% που προβλέπεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, αφού διαμορφώθηκε στα 14.493 εκατ. ευρώ από 21.382 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, η μηνιαία πορεία μείωσης του ελλείμματος συνεχίζει να κινείται καλύτερα από τις προβλέψεις του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, στο οποίο για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010 προέβλεπε μείωση 26,5%.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η πορεία μείωσης του ελλείμματος το τελευταίο δίμηνο έχει προσωρινά επιβραδυνθεί λόγω της μεγάλης συσσώρευσης πληρωμών τόκων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που συγκεντρώνουν περίπου το 40% του ετήσιου προγραμματισμού των αποπληρωμών τόκων, αλλά και λόγω υστέρησης στο σκέλος των εσόδων.
Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 13,7%.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 7,7%, έναντι στόχου για μείωση κατά 5,5%. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 12,0%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 5,8%, ενώ οι δαπάνες για τόκους αυξήθηκαν κατά 6,6% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,6%.
Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι περιορισμένες κατά 32,8% και τα έσοδά του κατά 1,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Από τις 7/9 το www.bankingnews.gr μετέδιδε:
Στα 3,5 δισ. ευρώ η "τρύπα" στα έσοδα το οκτάμηνο

Στο ιλιγγιώδες ποσό των 3,5 δις. ευρώ διαμορφώνεται η «τρύπα» των εσόδων στα κρατικά ταμεία στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα το bankingnews.gr  στο πρώτο οκτάμηνο του έτους η αύξηση που σημειώνουν  οι κρατικές εισπράξεις είναι μόλις 3,2% έναντι στόχου 13,2% που προέβλεπε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
«Αγκάθι» παραμένει ο ΦΠΑ τα έσοδα του οποίου αυξάνουν με ρυθμό μόλις 1,6%, στα 11,545 δισ. ευρώ από 11,360 δις. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.
Κι ενώ στα πετρελαιοειδή ο ΦΠΑ παρουσιάζει θετική πορεία αυξάνοντας με ρυθμό κάτι πάνω από 32% και στις λοιπές συναλλαγές 7,9%, η πορεία είναι τελείως διαφορετική στη λιανική, δηλαδή από το κίνημα των αποδείξεων, όπου καταγράφεται  μείωση 2,7%.
Όλα αυτά  έχουν σαν αποτέλεσμα η «τρύπα» στα κρατικά ταμεία  να φθάνει τα  3,5 δις. ευρώ βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων του προϋπολογισμού.
Στο υπουργείο Οικονομικών  έχουν θορυβηθεί με το μέγεθος της υστέρησης των εσόδων , κάτι για το οποίο ανησυχεί και η τρόικα που θεωρεί αβέβαιο αν τελικά συγκεντρωθούν οι εισπράξεις των 54,46 εκατ. ευρώ.
bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών