Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

Ισλανδία:Στο εδώλιο ο πρωθυπουργός του Μνημονίου

Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα οδηγηθούν ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε και τρεις υπουργοί του για αμέλεια που οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2008, αποφάσισε το Σάββατο αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της «έκθεσης Αλήθεια», που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο και που υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη αμέλεια των...
βασικών πολιτικών ηγετών της χώρας καθώς και τραπεζιτών της εποχής της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας, που οδήγησαν τη νήσο σε μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.
Στις 274 σελίδες της έκθεσή της, η κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά ότι εκτός του πρώην πρωθυπουργού στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα πρέπει να οδηγηθούν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Αρνι Μάτιενσεν, Εμπορίου Μπιοργκβιν Σίγκουρντσον και Εξωτερικών Σόλρουν Γισλαντότιρ.
Η επιτροπή αποφαίνεται ότι οι ανωτέρω επέδειξαν αμέλεια και ζητεί «να δικαστούν και να τιμωρηθούν καταλλήλως από το Ανώτατο Δικαστήριο» .
Τη Δευτέρα το κοινοβούλιο θα μελετήσει την έκθεση και θα διορίσει έναν εισαγγελέα καθώς....
και δικαστές που θα αποτελέσουν το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1905.

«Πρόκειται για μια σοβαρότατη κατηγορία κατά του πολιτικού μας συστήματος, των πολιτικών ανδρών, του κοινοβουλίου, του Χρηματιστηρίου και άλλων, πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρντατότιρ, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
citypress

Άντε και στα δικά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών