Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2010

Η νέα Δρούτσεια εξωτερική πολιτική

Νέο δόγμα στην εξωτερική πολιτική προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Ανακοίνωσε μάλιστα και τη συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα το επεξεργαστεί και στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου, ακαδημαϊκοί, ενώ ιδιαίτερο ρόλο θα διαδραματίσει το ΕΣΕΠ (Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής).
Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ,
ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι πλέον η Ελλαδα έχει δείξει την πολιτική της βούληση και γι’ αυτό οι πιέσεις δεν ασκούνται σε αυτή, καθώς το κλίμα έχει αντιστραφεί.
Για τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε οτι η Ελλάδα επιδιώκει στενή συνεργασία με την Τουρκία, υπό την προϋπόθεση οτι θα υπάρχει πλήρης σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
«Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε έτοιμοι, στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας με στόχο την πλήρη ένταξη», δήλωσε ο κ. Δρούτσας και χαρακτήρισε «παράθυρο ευκαιρίας» το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής για την τουρκική ηγεσία, καθώς όπως εκτίμησε, επιτρέπει στον Τούρκο πρωθυπουργό να προχωρήσει με πιο αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι το Κυπριακό παραμένει προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και γι αυτό η πρώτη του επίσκεψη ήταν στη Λευκωσία. Εκτίμησε ότι το Κυπριακό δεν περνά μια εύκολη φάση, κάνοντας ωστόσο αναφορά στη στενή συνεργασία και το συντονισμό που υπάρχει με την κυπριακή ηγεσία.
Αναφέρθηκε ακόμη στην αξιοποίηση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τον αραβικό κόσμο και στην πολυ σημαντική συνεισφορά που μπορεί να έχει η Ελλάδα στην προώθηση μιας λύσης στο Μεσανατολικό.
Ο κ. Δρούτσας έκανε λόγο και για τις επικείμενες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία όπως διαβεβαίωσε, θα γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική με το νέο σύστημα της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων, τον εξορθολογισμό της οικονομικής διαχείρισης και τη μείωση της σπατάλης και την εξωστρέφεια των υπηρεσιών του Υπουργείου στην ελληνική κοινωνία.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου και οι υφυπουργοί Σπύρος Κουβέλης και Δημήτρης Δόλλης.
Ο κ. Δημήτρης Δόλλης ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό και τις Εκκλησιαστικές Υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών