Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2010

Από τη μύγα ξίγκι

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πάση θυσία χρήματα. Η τρόικα της έχει βάλει, μας έχει βάλει, το μαχαίρι στο λαιμό και ζητάει, συνεχώς ζητάει σαν κακομαθημένο... Και από την ώρα που ανάπτυξη δεν υπάρχει και θεωρείται μάλλον δύσκολο να υπάρξει στο ορατό μέλλον, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί από τη μύγα να βγάλει ξίγκι. Φορολογεί το σύμπαν... Ο,τι κινείται... Προσπαθεί..
να κερδίσει απ’ ό,τι χειροπιαστό της έχει απομείνει. Ετσι, λοιπόν, αρχικά ανακαλύπτει το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο προτίθενται -αυτό διέρρευσαν- να το εξισώσουν ως προς την τιμή με αυτό της κίνησης. Ή, τέλος πάντων, να κατεβάσουν λίγο την τιμή του ενός και ν’ αυξήσουν του άλλου.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ας αρχίσουν να προσεύχονται οι Ελληνες να επιμηκυνθεί όσο γίνεται το καλοκαίρι -το φαινόμενο του θερμοκηπίου ίσως αποδειχθεί «σύμμαχος» του νεοέλληνα- ώστε να είναι λίγοι οι κρύοι μήνες και να μη χρειασθεί να καταναλωθεί πολύ πετρέλαιο. Ειδάλλως, μάλλον αρκετοί θα είναι αυτοί που θα «κρυώνουν» το φετινό χειμώνα, λόγω έλλειψης χρημάτων.
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΘΑΝΕ ΑΥΤΟ, κάποιοι ψιθύρισαν στο οικονομικό επιτελείο ότι υπάρχει κάτι ακόμη «που ζεσταίνει» και από το οποίο δεν έχει εισπραχθεί ό,τι θα έπρεπε. Γιατί το φυσικό αέριο δεν είχε φόρο ως σήμερα ώστε να το μάθει ο κόσμος, να το συνηθίσει και να γίνει ανταγωνιστικό. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Η κυβέρνηση έχει σχεδόν αποφασίσει να φορολογήσει και το φυσικό αέριο. Τώρα ποιοι θα γλυτώσουν; Μα εκείνοι που δηλώνουν εισόδημα κάτω από ένα ορισμένο εξαιρετικά χαμηλό όριο. Ανάμεσα σε αυτούς μπορεί και κάποιοι σε πλούσιες συνοικίες των Αθηνών και της επαρχίας. Λέτε να πάρουν κι αυτοί επίδομα θέρμανσης;
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών