Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Οκτωβρίου 03, 2010

Η Γερμανία και το μαστίγιο

Του Γιώργου Δελστίκ
Ζωηρότατες ανησυχίες για το μέλλον της Ευρώπης προκαλούν οι εφιαλτικές προτάσεις για τους νέους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας που προωθεί το Βερολίνο για τις χώρες-μέλη της ΕΕ μέσω της Κομισιόν. «Οι αλλαγές θα δώσουν δόντια (!) στον μηχανισμό επιβολής και θα περιορίσουν τη διακριτική ευχέρεια στην επιβολή κυρώσεων» ανέφερε επί λέξει η ανατριχιαστικής νοοτροπίας ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Τετάρτη, όταν ο κομισάριος επί των Οικονομικών Ολι Ρεν παρουσίασε το σχετικό πρόγραμμα αλλαγών. «Οι κυρώσεις θα είναι η φυσιολογική συνέπεια για χώρες που παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
Αυτοματοποίηση (!) των κυρώσεων εναντίον των κρατών - μελών της ΕΕ χωρίς την ανάγκη λήψης οποιασδήποτε πολιτικής απόφασης, είναι η νέα γραμμή που...
προωθούν οι Γερμανοί. Θα αποφασίζουν οι «ειδικοί», όχι πλέον οι πολιτικοί, υποστηρίζει το Βερολίνο και υιοθετεί η Κομισιόν διά στόματος και γραφίδας Ολι Ρεν. Μάλιστα η ΕΕ ετοιμάζεται τώρα να τιμωρεί όχι μόνο τις χώρες που χρωστούν ή έχουν ελλείμματα, αλλά και όσες δεν είναι... ανταγωνιστικές!
Η λήψη πολιτικής απόφασης -και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία- ήταν αναγκαία προϋπόθεση μέχρι τώρα για να επιβληθούν κυρώσεις σε μια χώρα που είχε υπερβάλλον έλλειμμα: οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έπρεπε να αποφασίσουν με ενισχυμένη πλειοψηφία την επιβολή των κυρώσεων.
Οχι, λένε οι Γερμανοί και ο Ρεν. Από εδώ και πέρα τις κυρώσεις θα τις επιβάλλουν οι «ειδικοί» της Κομισιόν από μόνοι τους, χωρίς να ρωτούν κανέναν. Αν κάποιος διαφωνεί με τις κυρώσεις που επέβαλαν οι «ειδικοί», τότε πρέπει να φέρει το θέμα στους υπουργούς Οικονομικών και να αποσπάσει ενισχυμένη πλειοψηφία υπέρ της άρσης των κυρώσεων!
Η Μέρκελ εκβιάζει όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ ότι αν δεν αποδεχθούν τους όρους του Βερολίνου, τότε κι αυτή θα πάψει να πληρώνει το ποσό που θεωρητικά αποτελεί το γερμανικό μερίδιο συμμετοχής στο «ταμείο σωτηρίας» χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες. «Απλή παράταση της ισχύος του ταμείου (σ.σ.: αναφέρεται στα 750 δισεκατομμύρια ευρώ για όλα τα κράτη της ευρωζώνης), όπως το έχουμε τώρα δεν θα υπάρξει με τη Γερμανία μέσα» τόνισε ξερά και κατηγορηματικά την Τρίτη στο Βερολίνο. Χωρίς τη Γερμανία, βεβαίως, αυτοί οι πόροι δεν υπάρχουν.
Η Γαλλία αντιστέκεται. Αρνείται κάθε διαδικασία παραγκωνισμού των πολιτικών σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση όπως είναι η επιβολή ή όχι κυρώσεων σε μια χώρα από «ειδικούς» που αδιαφορούν για τις αιτίες που οδήγησαν μια χώρα σε αυξημένα ελλείμματα ή χρέη και αδιαφορούν επίσης για τις συνέπειες που θα έχουν αυτές οι κυρώσεις στον πληθυσμό του τιμωρούμενου κράτους. Ιταλοί και Ισπανοί συμπαρατάσσονται με τους Γάλλους. «Η Γαλλία αρνείται τις προτάσεις της Κομισιόν» έγραφε την Τετάρτη στους τίτλους της η γερμανική «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Πέρασε με τους Γερμανούς ο Γάλλος Ζαν - Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Τάχθηκε και αυτός υπέρ ενός σώματος «σοφών ανδρών και γυναικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο» που θα «εξασφαλίζουν έναν ανεξάρτητο δημοσιονομικό έλεγχο», χαρακτηρίζοντας «μέτριες» τις εκτιμήσεις που κάνει μέχρι τώρα η Κομισιόν. «Η έκφραση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης σε κάποιους υποτιθέμενους ανεξάρτητους ειδικούς παρά στους υπαλλήλους της ΕΕ καταλήγει να είναι ελάχιστα πειστική» γράφει θυμωμένη και η ισπανική «Ελ Παΐς».
Βιασμό της δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ συνιστούν όλες αυτές οι προτάσεις αλλαγών που προωθούν οι Γερμανοί μέσω Κομισιόν. Μέχρι τώρα για πολύ λιγότερο σοβαρά θέματα διεξάγονταν ευρύτατες συζητήσεις και ρυθμίζονταν μέσω της επίπονης διαδικασίας κατάρτισης συνθηκών. Μακρύς και επίπονος ο δρόμος, αλλά μέσω των συμβιβασμών διασφάλιζε μια ελάχιστη εξισορρόπηση συμφερόντων των κρατών - μελών της ΕΕ. Τώρα πάνε αυτά. Για όλα αποφασίζει το... Ράιχ!
Η γερμανοποίηση της Ευρώπης είναι ο στόχος αυτής της πολιτικής του Βερολίνου. Τώρα που επικράτησαν μέσω της ΕΕ οικονομικά και πολιτικά σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο, οι Γερμανοί δεν θέλουν ούτε καν να χρονοτριβούν σε συζητήσεις! Αποκρουστική είναι η ΕΕ που αναδύεται...
"Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών