Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

«Η Εργκενεκόν σκότωσε Οζάλ και Μεντερές»

Ο αδερφός του τούρκου προέδρου με βιβλίο του δείχνει την παρακρατική οργάνωση δείχνει ως οργανωτή της δολοφονίας του, που εμφανίστηκε ως καρδιακή προσβολή, ενώ εκτιμά ότι η δράση της πάει πίσω μέχρι και την ανατροπή και εκτέλεση του Μεντερές το 1961. Σκάνδαλο ανάλογο του αμερικανικού Γουότεργκεϊτ είναι ο θάνατος του πρώην προέδρου της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, όπως υποστηρίζει ο ...αδελφός του, Κορκούτ, σε βιβλίο του, που αναμένεται να βγει σύντομα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

«Εάν αυτό το γεγονός (ο θάνατος του Τουργκούτ Οζάλ) ερευνηθεί, θα φανεί ότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο ανάλογο του Γουότεργκεϊτ, που οδήγησε στην παραίτηση του (πρώην) προέδρου των ΗΠΑ Νίξον», αναφέρει ο Κορκούτ Οζάλ στο βιβλίο του, υποστηρίζοντας ότι ο αδελφός του δολοφονήθηκε από κάποια οργάνωση, τα "πλοκάμια" της οποίας φτάνουν μέχρι το προεδρικό μέγαρο Cankaya. Ο Τουργκούτ Οζάλ έφυγε από τη ζωή στις 17 Απριλίου 1993, από καρδιακή προσβολή. Για τις συνθήκες του θανάτου του έχουν διατυπωθεί -κατά καιρούς- διάφοροι ισχυρισμοί, τόσο από την άμεση οικογένειά του όσο και από τρίτους. Η αγγλόφωνη ιστοσελίδα της Zaman επικαλείται στοιχεία από το βιβλίο και αναφέρει ότι ο αδελφός του Τουργκούτ Οζάλ γράφει στο βιβλίο του: «Έβαλαν κάποιον στο (προεδρικό μέγαρο) Cankaya και τον σκότωσε. Ποιος έδωσε ρεπό στους γιατρούς και τις νοσοκόμες του μεγάρου; Θα πρέπει να ερευνηθεί. Υπάρχει μια μεγάλη οργάνωση, που φτάνει έως το μέγαρο (δηλ. τη διοίκηση)».
Ο Κορκούτ Οζάλ κατονομάζει την Εργκενεκόν ως υπαίτια για τη δολοφονία τόσο του του αδελφού του, όσο και του Αντνάν Μεντερές, του Τούρκου πρωθυπουργού, που καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού, το 1961, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 27ης Μαΐου 1960.
«Μια μυστική οργάνωση αποκαλύφθηκε στην Τουρκία. Οι δολοφόνοι του Μεντερές και του Οζάλ είναι υπό τον έλεγχο αυτής της οργάνωσης που ονομάζεται Εργκενεκόν. Πιστεύεται ότι, η Εργκενεκόν δηλητηρίασε τον Τουργκούτ. Είναι αξιοσημείωτο ότι, οι γιατροί και οι νοσοκόμες είχαν ρεπό εκείνη την ημέρα (που πέθανε ο Οζάλ). Δεν γνωρίζω το μηχανισμό στο (προεδρικό) μέγαρο. Είναι ενδιαφέρον ότι κανείς γιατρός δεν βρισκόταν στο μέγαρο ενός άρρωστου προέδρου, ο οποίος είχε υποβληθεί σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κορκούτ Οζάλ και προσθέτει: «Με το θάνατο του Τουργκούτ, άλλαξαν τόσο πολλά πράγματα στην Τουρκία [?] Μετά το θάνατό του, η Τουρκία οδηγήθηκε σε τέλμα».
Ο Κορκούτ Οζάλ υποστηρίζει, επίσης, ότι ο αδελφός του γνώριζε ποιος σκόπευε να τον δολοφονήσει και τού είχε πει το όνομα. «Έπειτα από κάποια χρόνια -σημειώνει- πληροφόρησα το (τότε) Κρατικό Δικαστήριο Ασφαλείας για το όνομα (Ερόλ Σιμαβί). Αυτό το όνομα διέρρευσε αργότερα στον Τύπο [?] Αυτό που είναι αληθινό είναι ότι ο θάνατός του δεν είναι φυσιολογικός. Είναι ξεκάθαρο ότι δηλητηρίασαν τον αδελφό μου». Το ζήτημα των ύποπτων θανάτων και των ανεξιχνίαστων δολοφονιών εμφανίστηκε στο προσκήνιο, μετά τις δηλώσεις του ναυάρχου εν αποστρατεία, Ατίλα Κιγιάτ, ότι «οι δολοφονίες ήταν κρατική πολιτική την περίοδο μεταξύ του 1993 και του 1997». Επειτα απ' αυτή την τοποθέτηση, ο μεγαλύτερος γιος του Τουργκούτ Οζάλ, Αχμέτ, δήλωσε ότι ο πατέρας του δηλητηριάστηκε. Στο ίδιο μήκος κύματος και η σύζυγος του εκλιπόντος, Σεμρά, υποστήριξε πριν από λίγο καιρό ότι, ο άνδρας της δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή.

ΕΘΝΟΣ
Εθνικά Θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών