Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2010

Το πέρας του κράτους. Ο κλέφτης τώρα δικαιώνεται.


Η περαίωση των φορολογικών εκκρεμοτήτων, έτσι όπως επιχειρείται, βιαστική και αγχωμένη, δέχεται σκληρή κριτική και δικαίως. Επιχειρείται η είσπραξη γρήγορου ρευστού, με ορισμό ποσών κατ’ αποκοπήν· εις αντάλλαγμα, ο φορολογούμενος κερδίζει το ανέλεγκτο και το ακαταλόγιστο: δίκαιοι και άδικοι, έντιμοι και κλέφτες θα πληρώσουν τα ίδια και θα αποδοθούν λευκοί, ίδιοι. Ακόμη και εκδότες πλαστών και εικονικών τιμολογίων θα ωφεληθούν: η απάτη αποτιμάται σε μερικές χιλιάδες ευρώ και διαγράφεται ως μη γενομένη.


Αυτή είναι η ουσία της περαίωσης: η ισοπέδωση....

δικαίων και αδίκων· το δημοκρατικό κράτος αντί να διαφυλάττει την ευνομία, επιβραβεύει την ανομία. Αυτή η αντιστροφή συνιστά ήδη σφοδρό πλήγμα στην υπόσταση του κράτους ως εγγυητή της νομιμότητας και της ισοπολιτείας. Το μήνυμα είναι τρομακτικό: ο κλέφτης δικαιώνεται.


Κι ακόμη βαθύτερα: το σημερινό κράτος, ευρισκόμενο υπό την απειλή κατάρρευσης, δεν τολμά να μεταρρυθμίσει και να εξυγιάνει, αλλά ομολογεί την πλήρη αδυναμία του να ελέγξει τους ελεγκτές, ομολογεί ότι αδυνατεί να υποχρεώσει τους υπαλλήλους του να εντοπίσουν τους φοροφυγάδες, ομολογεί ότι δεν μπορεί να πατάξει τη διαφθορά των κρατικών λειτουργών. Δηλαδή, η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Κι όμως, ανέλαβε να εφαρμόσει ένα δρακόντειο πακέτο μέτρων λιτότητας και αναδιαρθρώσεων, που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η χώρα μετά τον πόλεμο. Τα μέτρα λιτότητας εφαρμόζονται, πράγματι, βυθίζοντας τη χώρα σε ύφεση δυσβάστακτη. Πού είναι όμως οι αναδιαρθρώσεις; Πού είναι το δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα; Πού είναι η επανίδρυση του κράτους, του περιγραφόμενου ως φαύλου και διεφθαρμένου; Πώς πλήττεται η παραοικονομία και το μαύρο χρήμα; Με την ηθική αθλιότητα της περαίωσης; Με την ατιμωρησία των επίορκων λειτουργών και την επιβράβευση των κλεπτοκρατών; Η απογοήτευση των έντιμων είναι μεγάλη· σύντομα θα φανερωθεί και τρομερή.

Nικος Γ. Ξυδακης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών