Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

Τα δύσκολα έπονται

ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ κι έφθασε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων», είπε προχθές ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος. «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπισθεί στον πυρήνα του»… Οπερ μεθερμηνευόμενον, επειδή από κυβερνητικά χείλη επισήμως ελάχιστα θα ειπωθούν, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για τσεκούρεμα «ώστε να σταματήσει η σπατάλη σε δημόσιους οργανισμούς». Υπάρχουν και πολλοί αργόμισθοι, όπως έλεγε χθες και υφυπουργός της κυβέρνησης… Κι έπονται φυσικά οι απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ που δεν ξεστομίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες… Κυρίως το γεγονός ότι τα μέτρα, τα πρόσθετα εννοούμε, που εβδομάδες τώρα, το λέμε και το ξαναλέμε, έρχονται με ταχύτατο ρυθμό. Πέντε δισεκατομμύρια μείον...
στα έξοδα ζητούν οι της τρόικας βλέποντας τα χάλια μας. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τέτοιο αδιέξοδο πολιτικής, που όλοι αναμένουν με έκδηλη αγωνία, από Δευτέρα φυσικά, αν τελικά θα υπάρξει σχέδιο για τις επόμενες κινήσεις που προτίθενται να κάνουν.


ΚΙ ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πού θα καταλήξουν με όλα τα τραγελαφικά που έχουν πει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, φυσικά ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα και η ανεργία καλπάζει. Τον Αύγουστο, μήνα αιχμής, έφθασε στα επίπεδα ρεκόρ του 12,2%. Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι το ποσοστό δεν θα απέχει πολύ του 20% προς το τέλος του χρόνου. Κι αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά και την εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, νέο χαράτσι περιμένει την ελληνική οικογένεια. Η νευρικότητα της κυβέρνησης, οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της δείχνουν ότι στην κρίσιμη συγκυρία υπάρχει αναποφασιστικότητα, γεγονός που επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας, κατάθλιψης κι οργής στην ελληνική κοινωνία.
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών