Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2010

Οι πρώτες απελάσεις λαθρομεταναστών ξεκίνησαν

 Να και ένα καλό νέο..
Ελπίζουμε όμως να μην είναι πρόσκαιρο και ψηφοθηρικό

Πίσω στις πατρίδες τους οδηγήθηκαν χθες Αφγανοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες. Απελάθηκαν με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Είναι μία από τις πρώτες επιχειρήσεις αυτού του είδους που οργανώνουν οι ελληνικές Αρχές.

Σαράντα τέσσερις Πακιστανοί και 20 Αφγανοί βρέθηκαν σε λίγες ώρες από την Αθήνα στην Καμπούλ και στη Λαχώρη, μία απόσταση την οποία, για να έλθουν εδώ, διήνυσαν σε μήνες, περνώντας από διάφορες χώρες, διατρέχοντας μεγάλους κινδύνους και καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά στα κυκλώματα των δουλεμπόρων.
Η πολιτεία δείχνει αποφασισμένη να...
αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Επίσης, η εικόνα των λαθρομεταναστών να κατεβαίνουν από αεροσκάφος μετά την απέλασή τους από χώρα της ΕΕ εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στη χώρα τους για όσους σχεδιάζουν να φύγουν παράνομα στη Δύση.
Η υλοποίηση του σχεδίου απελάσεων χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η χθεσινή επιχείρηση βρισκόταν υπό την εποπτεία του αντιστράτηγου Ελευθέριου Γαλιάτσου (ήταν υπεύθυνος στη διαχείριση κρίσεων στην Ολυμπιάδα της Αθήνας). Οπως έγινε γνωστό, στο τέλος του μηνός θα πραγματοποιηθεί άλλη μία πτήση, αυτήν τη φορά με Νιγηριανούς λαθρομετανάστες.
Από τους απελαθέντες Πακιστανούς, οι 34 έφυγαν οικειοθελώς, ενώ οι 10 είχαν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα, όπως κλοπές και ληστείες. Οσον αφορά τους Αφγανούς, από τους 20 οι 19 έφυγαν οικειοθελώς και μόνο ο ένας ήταν κρατούμενος. Μεταξύ των απελαθέντων συγκαταλέγονταν και τέσσερις ανήλικοι.
Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδουν την οικειοθελή απέλαση στο γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες δεν μπόρεσαν, όπως επιθυμούσαν, να φύγουν από την Ελλάδα και μεταβούν σε κάποια χώρα της Ευρώπης ή την Αμερική. Οπως είπαν, οι πύλες εξόδου στην Ελλάδα έχουν πλέον «σφραγιστεί» και, δεδομένων των προβλημάτων από την οικονομική κρίση, δεν βρίσκουν εργασία και τόπο διαμονής, οπότε αποφασίζουν την επιστροφή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας από όσους έφυγαν χθες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν δέχθηκε να πάρει το ειδικό επίδομα των 300 ευρώ που καταβάλλεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Η χρηματοδότηση της απέλασης γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής Προσφύγων.
Εκτός από τις απελάσεις που διοργανώνει η Ελλάδα, παράλληλα γίνονται και άλλες με κοινές πτήσεις του Οργανισμού Frontex. Ενα αεροπλάνο ξεκινά από τη Γαλλία, περνά και παραλαμβάνει λαθρομετανάστες από την Ιταλία και την Ελλάδα και τους μεταφέρει στη χώρα τους.
"ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών