Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

Ο Ερντογάν, οι κρυφοί τραπεζικοί λογαρισμοί και ο πρέσβης τω ΗΠΑ, Έντελμαν

Τεράστια αναταραχή έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δημοσίευση απορρήτου εγγράφου από το Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατηρεί οκτώ μυστικούς λογαριασμούς σε τράπεζες στην Ελβετία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΜΠΕΡ, ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα που δημοσίευσε το Wikileaks, υπάρχουν και απόρρητες αναφορές και
στοιχεία που έστειλε στην Ουάσιγκτον ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Έρικ Εντελμαν, τα οποία αναφέρονται σε εμπλοκή του κυβερνώντος κόμματος σε υποθέσεις διαφθοράς.
Στο απόρρητο έγγραφο που έστειλε η αμερικανική πρεσβεία από την Άγκυρα στην Ουάσιγκτον στις...
30 Δεκεβρίου 2004, στο 21ο εδάφιο, αναφέρεται ότι ο Ερντογάν διαθέτει οκτώ μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.
Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρονται επί λέξει τα εξής:
"Το AKP πήρε την εξουσία έχοντας ως σύνθημά του την ολοκληρωτική καταπολέμηση της διαφθοράς. Όμως, με βάση μαρτυρίες των ίδίων των στελεχών του ΑΚΡ, παρατηρούνται σοβαρές περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων και διαφθοράς σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο μεταξύ του κόμματος και των οικογενειών που ελέγχουν τράπεζες. Με βάση πληροφορίες που λάβαμε από δυο διαφορετικές πηγές, ο Ερντογάν διαθέτει οκτώ λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας. Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι τα δώρα που έλαβε ο γυιός του στο γάμο του και ότι τα έξοδα σπουδών των τεσσάρων παιδιών τα πληρώνει αφιλοκερδώς Τούρκος επιχειρηματίας, απλά είναι μια επιφανειακή δικαιολογία".
Στο ίδιο έγγραφο, στο 22ο εδάφιο, αναφέρεται ότι τα ονόματα εκείνων που είναι περισσότερο αναμεμειγμένοι σε υποθέσεις διαφθοράς, είναι αυτά του τότε υπουργού εσωτερικών, Αμντουλκαντίρ Ακσού (Abdülkadir Aksu), του τότε υπουργού εξωτερικού εμπορίου Κιουσράτ Τουζμέν (Kürşat Tüzmen) και του τότε προέδρου της ΝΕ ΑΚΡ Κωνσταντινούπολης,  Μεχμέτ Μουεζίνογλου (Mehmet Müezzinoğlu).
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν αγαπητοί Έλληνες συμπατριώτες τί και πόσα στοιχεία έχουν για τους Έλληνες πολιτικούς οι 'αρμόδιες' υπηρεσίες των ΗΠΑ και πώς τα χρησιμοποιούν όταν θέλουν να πιέσουν κάποιους από τους κορυφαίους πολιτικούς, ονόματα δεν λέμε, να ακολουθήσουν πιο συγκαταβατικές και 'προοδευτικές' πολιτικές σε διάφορα θέματα, όπως το Σχέδιο Ανάν, η ονομασία των Σκοπίων, το Αιγαίο, η (άνευ όρων) ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας κλπ
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_915.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών