Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Νοεμβρίου 06, 2010

Ο κ. Παπανδρέου αναζητά συνυπεύθυνους. Ποιοί θα του κάνουν τη χάρη;

Η χώρα οδηγείται αύριο σε εκλογές,  μέσα σ’ ένα  πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας  που όμοιό του δεν έχουμε βιώσει, τουλάχιστον,  από την μεταπολίτευση και μετά.  Βασικός υπεύθυνος για αυτήν την ραγδαία επιδείνωση τόσο του οικονομικού, όσο και του πολιτικού κλίματος,  είναι αναμφίβολα ο πρωθυπουργός.
Μόλις σ’ ένα χρόνο,  πρόλαβε να υποθηκεύσει τη χώρα, να την καταντήσει περίγελο της οικουμένης και συνώνυμη της διαφθοράς και τώρα μπροστά στα αδιέξοδα, που εν πολλοίς ο ίδιος δημιούργησε, εναγωνίως μεθοδεύει τη δραπέτευσή του επειδή είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα προβλήματα.
Στην  άλλη πλευρά του λόφου, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ενώ οργώνει την Ελλάδα δίνοντας μαθήματα υπευθυνότητας, ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού, βρίσκεται αντιμέτωπος,  ανοιχτά πλέον, με  δυνάμεις και συμφέροντα εντός και εκτός της  παράταξης.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για να...
πιάσει τόπο το εκβιαστικό δίλλημα του κ. Παπανδρέου. Είμαι βέβαιος ότι αν ήταν ο κ. Καραμανλής στη θέση του θα τον είχαν ήδη ….προγράψει, ενώ τώρα κτίζουν άλοθι! Όλα δε ανεξαιρέτως, κατά μια διαβολική σύμπτωση, έχουν συμπέσει στην προσπάθεια τους να υπονομεύσουν την υποψηφιότητα Κικίλια. Για να έχουν άλλο θέμα συζήτησης το βράδυ της Κυριακής από την ήττα των κυβερνητικών υποψηφίων.
Ο επίτιμος, στην προσπάθειά του να ενισχύει με κάθε τρόπο την θυγατέρα του ξιφουλκεί κατά του κόμματος που τον έκανε πρωθυπουργό ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας.  Ετερος «βαρώνος», μια βδομάδα πρίν από τις εκλογές, πρότεινε  οικουμενική κυβέρνηση. Λες και τον ρώτησε κανένας ή  θα πάρουν στα σοβαρά τη γνώμη του. Ο κ. Νομάρχης διαρρέει ότι μετά την …νίκη του, θα ανακοινώσει πολιτική πρωτοβουλία (κόμμα σκέπτεται να ιδρύσει και αυτός για να λέμε τα πράγματα με το  όνομα τους). Η κα. Μπακογιάννη μας ανακοίνωσε ήδη ότι στις 21 Νοεμβρίου θα γίνει επιτέλους….αρχηγός.  Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης, που φοβάται ότι θα χαθεί μες τον συνωστισμό,  εδώ και βδομάδες …παρακαλεί να γίνει οικουμενική να πάρει και αυτός, επί τέλους, κάποιο υπουργείο!
Τον λαό τον ρώτησε κανένας;
Εδώ και καιρό με βασανίζει μια απορία:  Γιατί έχω την εντύπωση ότι σ’ αυτές τις εκλογές όλοι απευθύνονται στον κόσμο της Ν.Δ.;  Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ:
Για μεν τον κ. Σαμαρά το βρίσκω απολύτως φυσιολογικά να θέλει να συσπειρώσει τη βάση της Ν.Δ. Παράλογο θα ήταν να έκανε το αντίθετο.
Ο κ. Παπανδρέου βάζοντας το εκβιαστικό δίλλημα των εθνικών εκλογών απευθύνεται κυρίως στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. τους οποίους και θέλει να τρομοκρατήσει με απώτερο σκοπό να τους …κρατήσει σπίτι!  Γιατί φοβάται την οργή τους. Γιατί γνωρίζει ό,τι,  αν προσέλθουν στις κάλπες το αποτέλεσμα  θα είναι οδυνηρό για αυτόν.
Όμως, και η κα. Μπακογιάννη, και ο κύριοι Καρατζαφέρης και Ψωμιάδης στον ίδιο λαό απευθύνονται.  Αυτούς θέλουν να προσελκύσουν.
Μήπως, λοιπόν, πρέπει  αυτός ο κόσμος  να αντιδράσει ξανά,  όπως  τον περασμένο Νοέμβριο, όταν κόντρα στις προβλέψει, τα σενάρια και  τα γνωστά  συμφέροντα,  προσήλθε μαζικά στις κάλπες και εξέλεξε τον Αντώνη Σαμαρά αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας;
Κατά τη γνώμη μου,  έχει  πολλούς λόγους να το κάνει!
Πρώτον: να καταψηφίσει τους κυβερνητικούς υποψηφίους: Από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου συνέδεσε το αποτέλεσμα  των  περιφερειακών  εκλογών  με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η καταψήφιση των υποψηφίων του είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να αλλάξουμε πορεία.
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εκδηλωθεί η κοινωνική  αγανάκτηση όχι μόνο για τον περσυνό εμπαιγμό, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι υποθήκευσε το μέλλον τη χώρας και αυτή τη  στιγμή την οδηγεί σ’ ένα δρόμο χωρίς ελπίδα.
Δεύτερον: να στηρίξει τους υποψηφίους της Ν.Δ.: Οι περιστάσεις είναι τόσο κρίσιμες και το αποτέλεσμα των εκλογών τόσο καθοριστικό  για το μέλλον της χώρας που δεν δικαιολογείται χαλαρότητα!  Γιατί  η αποχή,  είναι ψήφος υπέρ του κ. Παπανδρέου. Πολύ δε περισσότερο η ψήφιση …δούρειων ίππων σαν τους κυρίους Δημαρά και Τατούλη. Ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε ένα καθαρό μήνυμα; Ευκαιρία να το λάβει το βράδυ της Κυριακής με τους υποψήφιους της Ν.Δ. να προηγούνται στις περισσότερες Περιφέρειες. Αυτό φοβάται ο κ. Παπανδρέου και όχι αν περάσει στο δεύτερο γύρο ο κ. Δημαράς ή οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ φέρουν καλύτερα ποσοστά. Δεν τον ανησυχούν αυτά. Το μέτρο σύγκρισης είναι τα ποσοστά της Ν.Δ. Εκεί θα έχει το βλέμμα του και αυτά θα είναι κριτήριο για την παραμονή του ή όχι στην εξουσία.
Τρίτον: να στείλει ένα μήνυμα αρραγούς ενότητας της Ν.Δ. :Είναι γνωστό ότι στα παρασκήνια μεθοδεύονται σενάρια για την πολυδιάσπαση της ευρύτερης κεντροδεξιάς. Μόνον έτσι θα ευοδωθούν τα  οικουμενικά σχήματα συνεργασίας που φαίνεται να προκρίνουν μερικοί (εντός και εκτός)  για την επαύριον των εκλογών.
Αν η Ν.Δ. εξέλθει  ενισχυμένη από τις εκλογές της Κυριακής, τότε ακυρώνει τα σχέδια αυτά,  ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό και  διαμορφώνει ένα πλειοψηφικό ρεύμα για  μια άλλη  πρόταση εξουσίας.
Επι πλέον, μια ισχυρή Ν.Δ. στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς μελλοντικούς δελφίνους και …δελφινίσκους ότι το έδαφος δεν είναι πρόσφορο για προσωπικά παιχνίδια εξουσίας που υπονομεύουν την ενότητα της παράταξης.
Τέταρτον: να δώσει νέα ώθηση στον Αντώνη Σαμαρά: Η Ν.Δ.  διαθέτει  ένα σύγχρονο και συγκροτημένο ηγέτη. Σ’ αυτήν την προεκλογική εκστρατεία ο Αντώνης Σαμαράς δεν εντυπωσίασε μόνο με την απαράμμιλη ενέργειά του (κυριολεκτικά όργωσε την Ελλάδα), αλλά κυρίως με το υψηλό επίπεδο του  προεκλογικού του λόγου.  Θυμάσθε τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης;
Μέσα σ’  ένα εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον, με πολλά προβεβλημένα στελέχη επιμελώς κρυπτόμενα, με ένα κόμμα ακόμα παραλυμένο από την ήττα, ο κ. Σαμαράς, μέχρι και την τελευταία στιγμή,  δίνει έναν μοναχικό αγώνα για να πείσει  ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει και μέλλον. Ε, αυτή την προσπάθειά πρέπει να την ενισχύσουμε και να την αναγνωρίσουμε με την ψήφο μας την Κυριακή. Για να δώσουμε ώθηση στην ελπίδα. Για να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε να αλλάξουμε πορεία.
Πέμπτον: «η μητέρα των μαχών»: Η μάχη στην  Αττική έχει τεράστια  συμβολική  και πολιτική αξία.  Με τις τελευταίες παλινωδίες του κ. Δημαρά, δεν νομίζω να έμεινε καμιά απορία ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος αποτελεί εφεδρεία του κ. Παπανδρέου.
Μια  εκλογή του κ. Δημαρά μπορεί να μετατρέψει την συντριβή του πρωθυπουργού σε  αξιοπρεπή ήττα και σε μια «νίκη της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Αντιθέτως,   νίκη  του Βασίλη Κικίλια  θα φέρει τα πάνω κάτω!  Θα προκαλέσει  πραγματική ανατροπή. Γιατί είναι μια υποψηφιότητα που από την αρχή  πολεμήθηκε ποικιλοτρόπως.  Ακόμα και ορισμένοι από το εσωτερικό της Ν.Δ. την υπονομεύουν, για ιδιοτελείς  λόγους.
Ολόκληρο το σύστημα αρνήθηκε να δώσει μια ευκαιρία σ’  ένα νέο παιδί!  Χωρίς να έχουν,  τίποτα το αρνητικό να του καταλογίσουν!
Το …πρόβλημά του είναι ότι είναι …νέος!  Ότι δεν λέει τις γνωστές παρόλες των πολιτικών και γενικά   δεν είναι ένας συμβατικός υποψήφιος!
Οι ίδιοι που  κατηγορούν τα κόμματα ότι δεν ανανεώνονται,  μόλις  βγεί μπροστά ένα νέο πρόσωπο, το …επιπλήττουν γιατί  δεν τα λέει  όπως οι παλιοί!
Το στοίχημα για τους οπαδούς της Ν.Δ. είναι τριπλό:
Πρώτον θα επιτρέψουν στα γνωστά διαπλεκόμενα μέσα,  που τόσο προκλητικά αβαντάρουν τον κ. Δημαρά (αλήθεια ακούσατε έστω ένα ελάχιστο ψήγμα κριτικής; Τόσο άψογος είναι αυτός ο άνθρωπος;) να καθορίσουν την επιλογή τους;
Δεύτερον, θα δώσουν στον κ. Παπανδρέου την ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από τον κ. Δημαρά και το  βράδυ των εκλογών αντί να μιλάνε για την ήττα του πρωθυπουργού, να ασχολούνται με την αποτυχία του υποψηφίου της Ν.Δ. να περάσει στο δεύτερο γύρο;
Τρίτον, θα αποστερήσουν από τη Ν.Δ. την ευκαιρία μιας πολιτικής ανάκαμψης, που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος που θα ανατρέψει την πολιτική του Μνημονίου;
Αναμφίβολα το πολιτικό σκηνικό αλλάζει και αλλάζει σε βάρος της Κυβέρνησης. Η φθορά του κ. Παπανδρέου είναι ραγδαία και η αδυναμία του να διαχειριστεί τα πράγματα προφανής.
Για αυτό απειλεί και εκβιάζει. Γιατί ξέρει αυτά που έρχονται.
Αναζητά συν-ενόχους και συν-υπεύθυνους για να μοιραστούν την αποτυχία του.
Ποιοί  θα του κάνουν τη χάρη;
Κώστας Ροδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών