Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2010

Ακριβαίνουν τα πάντα.. Τρόφιμα, νερό, ΔΕΗ κ.α.

Πρόσθετες επιβαρύνσεις στις οικογενειακές δαπάνες φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες (από 11% στο 13%) σε τρόφιμα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης από την 1-1-2011. Συνολικά, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον φορολογικά μέτρα ύψους 6,3 δισ. ευρώ τα οποία θα κληθούν να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις. Αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις αντικειμενικές αξίες, νέες αναπροσαρμογές στους συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις και έσοδα από τους ημιυπαίθριους χώρους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προϋπολογισμός του 2011.
Εκτός από τα φορολογικά μέτρα που πλήττουν το σύνολο των φορολογουμένων, ο προϋπολογισμός προβλέπει και ....μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής όπως για παράδειγμα από τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων και τα φορολογικά πρόστιμα. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού το 2011 θα εισπραχθούν:
• 900 εκατ. ευρώ από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης του ΦΠΑ και την αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 13% από 11% που είναι σήμερα. Αντίστοιχα, ο πολύ χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ διαμορφώνεται στο 6,5% από 5,5%. Σημειώνεται ότι τα φάρμακα και οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες μεταφέρονται στον πολύ χαμηλό συντελεστή και από 1-1-2011 θα φορολογούνται με συντελεστή 6,5%.
• 600 εκατ. ευρώ από την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
• Εκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις ύψους ενός δισ. ευρώ. Η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί στα κέρδη του 2009 και ο φόρος θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος των κερδών. Συγκεκριμένα, όσες έχουν κέρδη προ φόρων ύψους 5 εκατ. ευρώ δεν θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά. Για τις επιχειρήσεις με κέρδη από πέντε έως δέκα εκατ. ευρώ, ο συντελεστής ανέρχεται στο 5%, ενώ για κέρδη μεταξύ 10 και 25 εκατ. ευρώ ο συντελεστής θα διαμορφώνεται στο 7%. Για τις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 25 εκατ. ευρώ ο συντελεστής θα ανέλθει στο 10%.
• Από τα τεκμήρια διαβίωσης υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο να εισπράξει το ποσό των 700 εκατ. ευρώ βασιζόμενο στο νέο νόμο. Ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα, οικιακοί βοηθοί περισσότεροι του ενός και δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων συνθέτουν τα τεκμήρια διαβίωσης που καθιέρωσε το υπουργείο Οικονομικών.
• Από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα εισπραχθούν περί τα 270 εκατ. ευρώ.
• Από την αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος θα εισπραχθούν 150 εκατ. ευρώ. • Στα 300 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν (από 500 εκατ. που είχε αρχικά υπολογίσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών) τα έσοδα από τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους έχουν αυθαίρετα κτίσματα.
• Από τους ημιυπαίθριους το ποσό που θα εισπράξει το Δημόσιο φθάνει τα 150 εκατ. ευρώ.
• Πράσινα τέλη από εκπομπές ρύπων έσοδα ύψους 150 εκατ. ευρώ.
• Δικαιώματα τυχερών παιχνιδιών 200 εκατ. ευρώ.
• Αδειες τυχερών παιχνιδιών 500 εκατ. ευρώ.
• Λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων 50 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 2,28 δισ. ευρώ από νέα μέτρα που θα ληφθούν με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Εκτός από τα ανωτέρω μέτρα, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει για το 2011 πρόσθετα έσοδα 1,5 δισ. ευρώ και από την απόδοση των φόρων (διπλή αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, τριπλή αύξηση συντελεστών ΕΦΚ σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα) που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2010. Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού, προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 55.560 δισ. ευρώ έναντι 51,4 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν φέτος αυξημένα κατά 8%. Οι έμμεσοι φόροι προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 32 δισ. ευρώ και οι άμεσοι φόροι σε 20,8 δισ. ευρώ. Μειωμένα κατά 16% θα είναι τα έσοδα από το φόρο στις επιχειρήσεις γεγονός που αποδίδεται στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Αντίθετα τα έσοδα από τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων θα είναι αυξημένα 6%. Τα μη φορολογικά έσοδα αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 66,7% έναντι του 2010 και να διαμορφωθούν σε 4,3 δισ. ευρώ, λόγω του εφάπαξ τέλους που θα εισπραχθεί για τη χορήγηση αδειών τεχνικών και τυχερών παιχνιδιών και από τις ανανεώσεις συμβάσεων.
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών