Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2010

Πρόταση εξουσίας από τη ΝΔ

Kυρίαρχος στην κεντροδεξιά παράταξη είναι πλέον ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκεντρώνει, αυτή τη στιγμή, όλες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού το αμέσως προσεχές διάστημα. Μετά το αποτέλεσμα των τοπικών-περιφερειακών εκλογών, στις οποίες η Ν.Δ. κατέγραψε μείωση της ψαλίδας της διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ στις δύο μονάδες, τη διαφαινόμενη πολιτική απομόνωση του κομματικού σχηματισμού της Ντόρας Μπακογιάννη από την εκλογική βάση της Ν.Δ. και τα σημεία συρρίκνωσης των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του χώρου, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. εδραιώνει τον...
ηγεμονικό του ρόλο στον πολιτικό χώρο της κεντροδεξιάς.

Το κεφάλαιο της εσωστρέφειας κλείνει οριστικά για τη Ν.Δ., η οποία ρίχνει πλέον όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια για την επάνοδο στην εξουσία, προβάλλοντας ως σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ολοι στη Ν.Δ. έχουν αντιληφθεί ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να ασκηθεί ουσιαστικά ο αντιπολιτευτικός λόγος. Ακόμη και όσοι, ενδεχομένως, θα σκέπτονταν να ακολουθήσουν το δρόμο άλλων, πήραν το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροπολιτικά παιχνίδια την ώρα που η Ελλάδα γνωρίζει πρωτοφανή κρίση και η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα.

Το πρώτο στοίχημα με την αντιμνημονιακή πρόταση κερδήθηκε. Το κρίσιμο τώρα για τον Αντ. Σαμαρά και τη Ν.Δ. είναι ότι πρέπει να πείσουν τους πολίτες πως υπάρχει άλλη πρακτική πολιτική φιλοσοφία για να βγει η χώρα από τη βαθιά ύφεση και την κρίση. Και αυτή η πρόταση δεν είναι άλλη από ένα νέο, ολοκληρωμένο μίγμα πολιτικής που έχει επεξεργαστεί και εξειδικεύει συνεχώς η Ν.Δ., με μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα και με αιχμές την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, την ανακούφιση των νοικοκυριών από τα δυσβάσταχτα οικονομικά και φορολογικά βάρη και την άρση των μέτρων που οδηγούν τις επιχειρήσεις σε λουκέτα και τους εργαζομένους στο δρόμο.
E.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών