Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

The Irish Independent : Έτοιμη η Ιρλανδία για το μηχανισμό στήριξης

Η ιρλανδική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια για τις τράπεζες της χώρας, ενώ την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για «την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ιρλανδικός τραπεζικός τομέας», ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα επίτροπος Όλι Ρέν, σύμφωνα με την εφημερίδα The Irish Independent.
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπράιαν Κόουεν επανέλαβε ότι... η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει το σχέδιο σωτηρίας αλλά θα συνεργαστεί με τους ευρωπαίους εταίρους της για να καταλαγιάσει τους φόβους των χρηματοπιστωτικών αγορών. Η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ, υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη στην Ιρλανδία, αν το Δουβλίνο το ζητήσει.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ράινερ Μπρούντερλε, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί «να ρίχνει χρήματα από τα ελικόπτερα» για να υποστηρίξει τα κράτη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση, τα οποία οφείλουν να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις. 
Σε ερώτηση για την Ιρλανδία, ο Μπρούντερλε σημείωσε ότι εναπόκειται «στην ιρλανδική κυβέρνηση να ζητήσει μια υποστήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ή από ευρωπαϊκά ταμεία».



Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών