Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

3 τα άτομα που 'στοχοποιεί' η ΕΛ.Α.Σ. για την επίθεση τον Χατζηδάκη

Σε τρία πρόσωπα εστιάζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της επίθεσης εναντίον του πρώην υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη. Την έρευνα ανέλαβε πριν από λίγες ώρες, μετά την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Ηδη οι αξιωματικοί έχουν....
αρχίσει να συγκεντρώνουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του πρώην υπουργού έξω από τη στοά του θεάτρου «Βρετάνια». Παράλληλα ζητήθηκε κατάθεση και από τον αστυνομικό-φρουρό που συνόδευε εκείνη την ώρα τον κ. Χατζηδάκη και ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει την επίθεση.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τους αστυνομικούς, αρχικά μια μεγάλη ομάδα ατόμων περικύκλωσε τον κ. Χατζηδάκη όταν κάποιος πολίτης τον αναγνώρισε και φώναξε «περνάει πολιτικός, πολιτικός». Κάποιοι από τους παρευρισκομένους άρχισαν να τον προπηλακίζουν ή να του πετούν πλαστικά μπουκάλια με νερό και εκείνος με τη βοήθεια του αστυνομικού-φρουρού του κατέφυγε στη στοά του θεάτρου. Σε εκείνο το σημείο δύο-τρία από τα άτομα που βρίσκονταν εκεί άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές αλλά και με μία ομπρέλα προκαλώντας τραύματα σε διάφορα σημεία του κεφαλιού του.
Από την πρώτη ανάλυση των βίντεο η έρευνα εστιάζεται σε δύο νεαρούς που φέρουν σκούφους και μπουφάν και σε ένα άτομο περίπου 60 ετών με κοντό παλτό, οι οποίοι κτυπούν σε δύο διαφορετικές φάσεις τον πρώην υπουργό. Μάλιστα, ένας εξ αυτών εικονίζεται στο βίντεο να ακολουθεί και να προπηλακίζει τον αιμόφυρτο κ. Χατζηδάκη αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση ανέφεραν μιλώντας στο «Βήμα online» ότι «εκείνη την ώρα στην οδό Πανεπιστημίου δεν υπήρχαν αντιεξουσιαστές. Κανένας από τους δράστες δεν ήταν κουκουλοφόρος ή με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τα βίντεο είναι εξαιρετικά ευκρινή. Στο συγκεκριμένο σημείο όπου τραυματίστηκε ο κ. Χατζηδάκης υπήρχαν διαδηλωτές από διάφορα μπλοκ και δεν μπορεί σε πρώτη φάση η έρευνα να εστιασθεί σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Το κύριο ενδιαφέρον μας είναι η αναγνώριση και η ταυτοποίηση των δραστών με βάση τις μαρτυρίες ατόμων που είχαν οργανωτικό ρόλο στην πορεία, ενώ ίσως ζητηθούν πληροφορίες από εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ακόμη, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο κάποιος από τους δράστες να διέμενε ή να εργαζόταν κοντά στην περιοχή»
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών