Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2011

Το ρεσιτάλ υποκρισίας του ΠΑΣΟΚ

Oι τελευταίες εξελίξεις στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens επιβεβαιώνουν, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου δεν είναι η απόδοση δικαιοσύνης, αλλά η συγκάλυψη ευθυνών που έχουν πολιτικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ και η προσπάθεια αξιοποίησης πιθανών αποτελεσμάτων της επιχείρησης «κάθαρσης» με τη «θυσία» παλαιών, ανενεργών πλέον στελεχών του ΠΑΣΟΚ και εσωκομματικών αντιπάλων.
Όταν, όμως, το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής, δηλαδή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ζητά τη διερεύνηση πολιτικών και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως οι....
πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη και στενοί συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού κ.κ. Μαντέλης, Βερελής, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, ο απλός πολίτης διερωτάται κατά πόσο μπορεί να μη φέρει καμία ευθύνη ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.
Απορεί ο πολίτης αυτής της χώρας που δοκιμάζεται από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου και περιμένει κάποια στιγμή να αποκαλυφθούν στο φως όλα όσα οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, γιατί εξαιρέθηκε το όνομα του κ. Σημίτη από το πόρισμα και για ποιο λόγο τα μέλη της Εξεταστικής απέφυγαν ακόμη και την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού, υπό την προεδρία, άλλωστε, του οποίου λαμβάνονταν οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τις υπό διερεύνηση συμβάσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και αυτή η απολογία του ίδιου του κ. Σημίτη που έγινε μετά από χρόνια, δεν διακρίνεται ούτε από ίχνος αυτοκριτικής. Με την ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, υπερασπίστηκε τις προγραμματικές συμβάσεις για τη Siemens, όχι, όμως, και τους τότε στενούς του συνεργάτες και, φυσικά, δεν ανέφερε ούτε λέξη για την «ταμπακέρα».
Στην πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου επιδίδεται σε ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας. Αφενός επιχειρεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τα σκάνδαλα και αφετέρου επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, η οποία απαιτεί να λάμψει η αλήθεια ακόμη και αν η έρευνα αφορά πολιτικά στελέχη που παραμένουν ενεργά ή πρόσωπα που δεν μπορεί να «διαχειριστεί» ή δεν τολμά να «αγγίξει» ο σημερινός πρωθυπουργός.
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών