Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2011

Τι έλεγε το Πα.Σο.Κ. και η ΠΑΣΠ ΑΕΙ για το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας; Συνηθισμένοι στη διγλωσσία και τις κωλοτούμπες οι Πα.Σο.Κ.οι

Πρόγραμμα διακυβέρνησης του Πα.Σο.Κ. 8/2/2008 με θέμα "Θέσεις για την Παιδεία"
και πιο κάτω..
Πάμε να δούμε τι λέει και ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ για το θέμα της επαγγελματικής κατοχύρωσης δικαιωμάτων των απόφοιτων ιδιωτικών κολλεγίων σε συνέντευξή του πριν μερικούς μήνες:

"Μέσα από την καθημερινή συνδικαλιστική μας δράση και αντιλαμβανόμενοι ότι η Παιδεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά Δημόσια αγαθά, θεωρούμε πως όλοι οι νέοι έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Τα κίνητρα της εκπαίδευσης πρέπει να είναι ακαδημαϊκά και όχι αγοραία. Ως ΠΑΣΠ αγωνιστήκαμε για να έχουν όλοι οι νέοι ίδιο δικαίωμα πρόσβασης στα ΑΕΙ, διαμορφώσαμε και προτείναμε το Νόμο Πλαίσιο του 82 που εκδημοκράτισε τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα οδήγησε σε ακαδημαϊκή και επιστημονική πρόοδο. Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Η αναγνώριση και ισοτίμηση των ΚΕΣ με τα Πανεπιστήμια αναστέλλουν την πρόοδο των τελευταίων και οδηγούν τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία στο περιθώριο. Το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ως εκ τούτου η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί το Σύνταγμα της χώρας μας και να μην επιτρέψει την ίδρυση τέτοιων εκπαιδευτηρίων και το κλείσιμο των ήδη υπαρχόντων. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με 450 και πλέον δημόσια τμήματα και τεχνικές σχολές, ικανή να παρέχει δωρεάν, αναγνωρισμένη παιδεία σε κάθε νέο της.
Για εμάς τα ΚΕΣ δεν είναι ο ανταγωνιστής του Πανεπιστημίου, τον οποίο φοβόμαστε. Είναι ένα μέσο να πουλάνε επιχειρηματίες με αδρό οικονομικό όφελος, πτυχία χωρίς ποιοτικό αντίκρισμα και εργασιακές προοπτικές. Το κράτος υποχρεούται να παρέχει Παιδεία σε όλους τους πολίτες του, επιτρέποντας σε αυτούς την ελεύθερη πρόσβαση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Με τη σειρά τους τα εκπαιδευτικά ιδρύματα υποχρεούνται να υπηρετούν την επιστήμη και όχι τα οικονομικά συμφέροντα λίγων, όπως κάνουν τα ΚΕΣ. Για τους ήδη απόφοιτους των ΚΕΣ, αλλά και τους εν ενεργεία σπουδαστές(όχι για τους μελλοντικούς) να υπάρξει δυνατότητα για την ομαλή ένταξη τους στην αγορά εργασίας, καθώς δεν είναι αυτοί που ευθύνονται για την εκπαιδευτική αναλγησία. Από την πλευρά μας δε τους καλούμε να προσπαθήσουμε για την αναγέννηση του Δημόσιου πανεπιστημίου."


Και η θέση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ για το θέμα
http://aei.pasp.gr/?p=161

Και ένα ενδεικτικό ψήφισμα των ΠΑΣΠ ΑΕΙ για το ίδιο θέμα:
ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ
Οι αγώνες μας για την υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας ξεκινάν από τα αμφιθέατρα και κορυφώνονται στους δρόμους. Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε σαφές στο DEREE και στο NYC πως δεν θα γίνουν αναγνωρισμένα πανεπιστήμια ΠΟΤΕ!

ΖΗΤΑΜΕ
1)Άμεση συνεδρίαση των Δ.Σ. των συλλόγων σπουδαστών και
2)Διενέργεια ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ των συλλόγων σπουδαστών στις αρχές Νοεμβρίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1)Δημόσια Δωρεάν Παιδεία υψηλών προδιαγραφών, αντάξια των προσδοκιών μας
2)ΟΧΙ στην ισοτίμηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας με αυτά των Κ.Ε.Σ.
3)Διεύρυνση και θωράκιση του Δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα...


Π.Α.Σ.Π.
 Θα αντιδράσουν άραγε οι 'πρασινοφρουροί' για την είδηση της απόδοσης επαγγελαμτικής κατοχύρωσης σε 25.000 απόφοιτους κολλεγίων;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών