Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2011

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Διπλασιασμός των αυτόχειρων ανά ημέρα στην Ελλάδα το 2010

"Το Πα.Σο.Κ. σε στέλνει σε άλλο κόσμο..."

Μια πραγματικότητα που πνίγει... Οι Έλληνες του 2010 οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία ήταν διπλάσιοι σε σχέση με το 2009.

Οι λόγοι που οδηγούν ένα άτομο στην αυτοχειρία είναι...
πολλοί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες,  η δυσμενής οικονομική συγκυρία, τα βαθιά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα όπως τα χρέη, η ανεργία και οι άπειρες οικονομικές υποχρεώσεις που μαστίζουν τη χώρα, οδηγούν συχνά τον σύγχρονο Έλληνα σε αδιέξοδο.
H ψυχίατρος της γραμμής παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018 Ελένη Μπεκιάρη,μιλώντας στον Βήμα 99,5 είπε ότι το 2010 υπήρξαν συνολικά 2.500 κλήσεις από άτομα που είτε έκαναν σκέψεις αυτοκτονίας, είτε είχαν κάνει ήδη την απόπειρα, είτε από άτομα που ανησυχούσαν για κάποιο οικείο τους πρόσωπο.
Οι κλήσεις αυτές τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο θέμα.
Οι κλήσεις που δέχεται ο αριθμός από άτομα που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα είναι λιγότερες από όσες αφορούν οικονομικά. Τα δυσβάσταχτα χρέη φαίνεται ότι πνίγουν στην κυριολεξία τον Έλληνα πολίτη.
Ευπαθείς ομάδες
Σύμφωνα με την ψυχίατρο Ελένη Μπεκιάρη, τα άτομα που τηλεφωνούν συχνότερα είναι ηλικίας 40-49 ετών, ηλικίες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Οι περισσότερες κλήσεις γίνονται από Αττική και Κρήτη.
Οσοι τηλεφωνούν στη γραμμή παρέμβασης της Κλίμακας, στον αριθμό 1018, είναι άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση, σε απελπισία. Νιώθουν ότι είναι βάρος στους άλλους, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς. «Οι δεσμοί τους έχουν διαταραχθεί και αυτό είναι που παράγει τον αυτοκτονικό ιδεασμό.Γι' αυτό άλλωστε τονίζουμε πόσο καταλυτικό ρόλο μπορεί να διαδραματίζει η βία μέσα στην οικογένεια», όπως αναφέρουν κλινικοί ψυχολόγοι.
Η γενικότερη ηλικιακή ομάδα που οδηγείται στην αυτοχειρία είναι αυτή των 35-55, ενώ οι άνδρες φαίνεται ότι επιλέγουν πιο «αποτελεσματικούς» τρόπους. Απαγχονισμός, φάρμακα, πυροβολισμός είναι οι τρεις συνηθέστερες μέθοδοι. Η αυτοκτονία πάντως είναι μια πολύ μοναχική πράξη και έχει μεγάλο πόνο, τονίζουν οι ειδικοί.
Ευχόμαστε η εικόνα για το 2011 να αναστραφεί πλήρως.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών